Jump to content

Volvo FH 12

lolek300124
 Share

Recommended Posts

zawieszenie na resorach i mostach

A ja myślałem ze most to półosie , kosz satelitów (dyferencjał- jak się pomyliłem to mnie poprawcie), piasty, zwrotnice itd... Jednak człowiek się uczy całe życie...

• Replies 108
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Więc tak kolego faktycznie chodziło mi o to że niestety italka nie dorobiła zawieszenia na poduchach do tego modelu. Radziłbym na następny raz albo nawet i teraz żebyą odkupił od kogoś zaiweszenie na poduchach od Dafa najbardziej nadaje się do volva pasuje. A ja mam volvo właśnie z zestawu "Sandro Munari" i przerabiam zawieszenie.

No sobie radzisz z tym Volviakiem ja tam robie wszystko spokojnie jak mnie nerwy zaczynaja brać ro przerywam prace i powracam do niej na następny dzień.

• 3 weeks later...

Witam a zarazem przepraszam ,że nic długo się tu nie działo.trzeba odkurzyć temat ostatnio miałem wiele czasu i podgoniłem z pracami a oto efekty!!

dsc02958wi9.th.jpg

dsc02962sc8.th.jpg

dsc02963ea4.th.jpg

a tu przerobione i pomalowane felfi!!

dsc02966ui9.th.jpg

wstępnie sklejona kabina!!

dsc02964ku5.th.jpg

pomalowana rama

dsc02969vp9.th.jpg

pomalowany bak !!

dsc02971ap1.th.jpg

i pomalowana kabinka podkładem!!

dsc02972ef6.th.jpg

Jak na razie wszystko ok Jedynie przyczepie się do baku ,chyba widać łączenie Albo to wina fotki Powodzenia alej życzę

Pozdrawiam.

Ja mam najlepszy sposób na wycięcie piast a właścniewie nie na wycięcie tylko biorę i w palcach to robię potem tylko wyrównuje koło w feldze i jest git niema opcji że za dużo się wyrwie robiłem to 10 razy .

Ja też tak robie. Ale chyba musisz kilka nadcięc zrobic...

Maciek007 Masz dobre oko c z tymi projektami co do meśka to na dniach zakładam relacje.

Bodzio-Ja leczenia poszpachlowałem ale przyznam się ,że za mocno zeszlifowałem.

Szczerze powiedziawszy gonie trochę bo zacząłem ferie zimowe {lubuskie} i mam zamiar skończyć volviaczka i jak starczy czasu to zacząć mercedesa.

Ja robie merca i uwierz mi, że mam naprawde dużo roboty Smile Ale to juz inna bajka :P

A jakiego rodzaju atrakcje mogę liczyć??Z tym mercedesem??

A powracając do Volva to jest moja propozycja na malowanie!!Tylko zamiast zielonego będzie czarny!!

volvofh12dijcovmelzen16jt9.th.jpg