eKrystian Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Witam, czas na prezentacje najnowszego nabytku w mojej "mini" kolekcji.Odróżnia go od innych na pewno długość no i że jest to gabaryt. Zdjęcia postanowiłem zrobić na dworku i z kawałkiem drogi, ponieważ w domu zdjęcia mi się nie podobały może ze względu na długość modelu. 3. Man TGA XXL "Max Wild" (ID.152420) - Herpa Coś dla "fanów zderzaków" - Zderzak jest ładnie pomalowany ma wszystko co trzeba. Pozdrawiam,Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erykko Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Gdzie kupujesz te modele jeśli można wiedzieć? Łowisz okazje w Internecie czy może jakiś sklep w naszym rodzimym mieście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Manik robi wrażenie Piękny okaz do kolekcji No i przyznam racje ,ładny zderzak w naczepie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Świetny pomysł na zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiek14pl Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 No manik super, podaj długość ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 No brat wreszcie ruszyłeś tyłek i zrobiłeś fotki Maxa xD No i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mihu' Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Muszę powiedzieć że manik całkiem całkiem, w realu zdecydowanie lepiej wygląda niż na fotce producenta. No i ten zderzak... A co do volva zestaw kolorystycznie ładnie dobrany tylko co mi nie pasuje w nim to ten biały przedni GRIL A po za tym jest GIT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Wypasik, mieć takiego 1:24, o kurcze! To może ja się tak zapytam... ile wołali za Mańka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 zapewne 150 zeta.... albo wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Gdzie kupujesz te modele jeśli można wiedzieć? Łowisz okazje w Internecie czy może jakiś sklep w naszym rodzimym mieście? Akurat ten na Allegro, dużo jest sklepów internetowych z tego typu modelami w 1:87, ale w naszym mieście również jest sklep i wybór ciekawy, muszę się tam wybrać. No manik super, podaj długość ! Ok. 33cm/34cm, a np. model Volva ma ok. 19cm. Pudełko od Mana jest mniej więcej jak 2 pudełka od Volva, czy Scanii. Muszę powiedzieć że manik całkiem całkiem, w realu zdecydowanie lepiej wygląda niż na fotce producenta. Zgadzam się z tym, ale cóż wiele modeli wygląda dużo gorzej na zdjęciach producenta, więc zdarzają się niezłe niespodzianki heh. To może ja się tak zapytam... ile wołali za Mańka?? Coś z 110zł dałem za niego. - Niestety Truckerek nie trafiłeś heh. Pozdrawiam,Krystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 NO ale za herpe, czasem tyle wołają..... A taki zestaw, "rozbudowany" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Tu się muszę zgodzić ceny nie są niskie, niestety taki już urok. Pozdr. eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Zwykły tandem Scania Danzs, kosztowa mnie 90zeta.... Wiec dlatego celowałem w 150zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 (edytowane) Witam, ostatnio sobie tak robie dioramke do prezentacji moich modeli w 1:87. Prace posuwają się wolno, teraz akurat zajmuje się drogą i trawą, ale, że dzisiaj ładny dzień, zrobiłem na dworze parę fotek, aby pokazać kawałek dioramy, a raczej ujęć. Od razu mówię, że w Scanii schowałem kawałek atrapy ponieważ on tak luźno lata i się bałem, że go zgubie gdzieś. PS : Gdzie, nie gdzie droga bądź trawa, może odstawać, ale na pewno będzie to poprawione. Pozdr. eKrystian Edytowane 23 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 No brat ładnie ładnie xD tylko jakiś domek by sie przydał :P I nie musisz wcale kupywac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chazek Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Witam widze temat Herpy również troszke urzęduje z Herpą i pochwale się takim cudem http://img5.imageshack.us/img5/2107/hfer.jpg http://img10.imageshack.us/img10/954/hfer2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Zrób coś z zdjęciami, bo tylko twoje bardzo długo się ładują.... Cuda, udało się... No nawet fajne, ale to Scanie okradli? Polacy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Ja się tam nie znam ale dlaczego większość tych ciężarówek nie ma lusterek bocznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Wszystkie ciężarówki mają lusterka boczne Krystian tak jaki i ja i wiekszośc kolekcjonerów nie wkleja bo wtedy model nie jest w stanie kolekcjonerskim i traci na wartości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Czyli coś za coś, jak nie ma lusterek, to brzydko wygląda, ( czyli z nimi ładniej) ale tez jest droższy. jaka polityka, trochę to dziwne. A czemu tak się w ogóle robi, jeżeli robisz diromiarkę, to dajesz lusterka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Co to znaczy w tym wypadku "stan kolekcjonerski"? Funkel nówka nie śmigana w pudełku? Jeżeli tak to lekka paranoja jest... Dopracowanie modelu obniża jego wartość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Hm... Stan kolekcjonerski to znaczy, że model jest w takim stanie jaki wydaje herpa i musi miec pudełko oraz orginalne akcesoria. Pudełka od modeli są płaskie i z wklejonymi lusterkami sie nie mieszczą jak ktoś chce sprzedac więc trzeba albo łamac albo dac inne poudełko. Więc model traci na wartości. Nie wkleja sie lusterek również dlateko, że ludzie trzymają modele w pudełkach P.S. Paweł co ty na polityka idziesz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Paweł co ty na polityka idziesz ??? Kasa, za nic, dobra myśl, a i w Tv będę. No dobra, a jak wyjmę lusterka i je zamontuje ( ale ich nie wkleję). Bo wiem że jest taka możliwość sami miałem jedna herpę. A przy sprzedaży wyjmę lusterka z modelu i schowam je do pudełka, będzie to stan kolekcjonerski, czy już nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ccrriiss Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 Paweł raczej nie bo z tego co zrozumiałem to nie możesz wyciąć lusterek z ramek: http://www.herpa.de/collect/(S(cbcabm551tcmagifsjhw0m45))/detail.aspx?ProductID=080408&lang=en-GB&express=1&thumb=1 Zobacz w linku tutaj masz lusterka w osobnych ramkach. Więc raczej jakbyś wyciął lusterka to by to już nie był stan kolekcjonerski P.S. Musisz skopiować cały link Nie wiem czemu nie można tak wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Melonik Napisano 27 Lutego 2009 Share Napisano 27 Lutego 2009 To już niestety nie będzie stan kolekcjonerski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi