Skocz do zawartości

Kolekcja 1:87 eKrystian'a

eKrystian

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, czas na prezentacje najnowszego nabytku w mojej "mini" kolekcji.Odróżnia go od innych na pewno długość no i że jest to gabaryt. Zdjęcia postanowiłem zrobić na dworku i z kawałkiem drogi, ponieważ w domu zdjęcia mi się nie podobały może ze względu na długość modelu.

3. Man TGA XXL "Max Wild" (ID.152420) - Herpa

DSC01082.jpg

DSC01083.jpg

DSC01084.jpg

DSC01091.jpg

DSC01089.jpg

DSC01088.jpg

DSC01062.jpg

Coś dla "fanów zderzaków" - Zderzak jest ładnie pomalowany ma wszystko co trzeba.

Pozdrawiam,Krystian

• Odpowiedzi 89
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Manik robi wrażenie Piękny okaz do kolekcji No i przyznam racje ,ładny zderzak w naczepie

Pozdrawiam.

Muszę powiedzieć że manik całkiem całkiem, w realu zdecydowanie lepiej wygląda niż na fotce producenta. No i ten zderzak...

A co do volva zestaw kolorystycznie ładnie dobrany tylko co mi nie pasuje w nim to ten biały przedni GRIL A po za tym jest GIT

Gdzie kupujesz te modele jeśli można wiedzieć? Łowisz okazje w Internecie czy może jakiś sklep w naszym rodzimym mieście?

Akurat ten na Allegro, dużo jest sklepów internetowych z tego typu modelami w 1:87, ale w naszym mieście również jest sklep i wybór ciekawy, muszę się tam wybrać.

No manik super, podaj długość !

Ok. 33cm/34cm, a np. model Volva ma ok. 19cm. Pudełko od Mana jest mniej więcej jak 2 pudełka od Volva, czy Scanii.

Muszę powiedzieć że manik całkiem całkiem, w realu zdecydowanie lepiej wygląda niż na fotce producenta.

Zgadzam się z tym, ale cóż wiele modeli wygląda dużo gorzej na zdjęciach producenta, więc zdarzają się niezłe niespodzianki heh.

To może ja się tak zapytam... ile wołali za Mańka??

Coś z 110zł dałem za niego. - Niestety Truckerek nie trafiłeś heh.

Pozdrawiam,Krystian

Witam, ostatnio sobie tak robie dioramke do prezentacji moich modeli w 1:87. Prace posuwają się wolno, teraz akurat zajmuje się drogą i trawą, ale, że dzisiaj ładny dzień, zrobiłem na dworze parę fotek, aby pokazać kawałek dioramy, a raczej ujęć. Od razu mówię, że w Scanii schowałem kawałek atrapy ponieważ on tak luźno lata i się bałem, że go zgubie gdzieś.

DSC01099.jpg

DSC01111.jpg

DSC01106.jpg

DSC01113.jpg

DSC01115.jpg

DSC01114.jpg

PS : Gdzie, nie gdzie droga bądź trawa, może odstawać, ale na pewno będzie to poprawione.

Pozdr. eKrystian

Edytowane przez Gość

Czyli coś za coś, jak nie ma lusterek, to brzydko wygląda, ( czyli z nimi ładniej) ale tez jest droższy. jaka polityka, trochę to dziwne. A czemu tak się w ogóle robi, jeżeli robisz diromiarkę, to dajesz lusterka?

Hm... Stan kolekcjonerski to znaczy, że model jest w takim stanie jaki wydaje herpa i musi miec pudełko oraz orginalne akcesoria. Pudełka od modeli są płaskie i z wklejonymi lusterkami sie nie mieszczą jak ktoś chce sprzedac więc trzeba albo łamac albo dac inne poudełko. Więc model traci na wartości. Nie wkleja sie lusterek również dlateko, że ludzie trzymają modele w pudełkach

P.S. Paweł co ty na polityka idziesz ???

Paweł co ty na polityka idziesz ???

Kasa, za nic, dobra myśl, a i w Tv będę. No dobra, a jak wyjmę lusterka i je zamontuje ( ale ich nie wkleję). Bo wiem że jest taka możliwość sami miałem jedna herpę. A przy sprzedaży wyjmę lusterka z modelu i schowam je do pudełka, będzie to stan kolekcjonerski, czy już nie?

Paweł raczej nie bo z tego co zrozumiałem to nie możesz wyciąć lusterek z ramek:

http://www.herpa.de/collect/(S(cbcabm551tcmagifsjhw0m45))/detail.aspx?ProductID=080408&lang=en-GB&express=1&thumb=1

Zobacz w linku tutaj masz lusterka w osobnych ramkach. Więc raczej jakbyś wyciął lusterka to by to już nie był stan kolekcjonerski

P.S.

Musisz skopiować cały link Nie wiem czemu nie można tak wejść