kubaszon555 Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Witam Wszystkich, postanowiłem "rzucic się" na niedawną nowośc firmy skyline, jaką jest Boeing 737-500. Model fabrycznie jest bez kalkomanii linii lotniczych, dlatego postanowiłem go zrobic w barwach PLL LOT. Parę dni temu zdobyłem kalki Bdecals, tak więc pozostaje mi tylko spełnic moje kilkuletnie marzenie:) Sam model zrobił na mnie naprawdę ogromne wrażenie. Bardzo dokładny podział, dużo szczegółów i możliwośc wykonania lotki statecznika pionowego w 3 płaszczyznach. Piekielnie dokładnie zrobiono także kalkomanie eksploatacyjne (producent: cartograf). Będą one dobrym uzupełnieniem do Lotowskiego arkusza. Tu znajdziesz pełną recenzję tego zestawu: http://www.plastikowe.pl/recenzje/144-skylinemodelssky14405a-boeing-b737-500 Wkrótce zamieszczę zdjęcia z początku prac. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Choć nie sklejam pasażerów, to lubię je oglądać zajmuję miejsce na widowni i bacznie bedę śledził relację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P@wel Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Bardzo ciekawy projekt życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 2 Lutego 2009 Share Napisano 2 Lutego 2009 Także siadam na widowni. Coś ostatnio wiele pasażerów wychodzi na warsztaty... Pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinfire Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Pięknie pięknie!!! ja również zasiadam na widowni, gdyż... mam we łbie podobny projekt. tzn mam już 737-500 dokładnie tego samego i przychylam się do w/w wypowiedzi, model po prostu cudo (dzięki ICE). Decal też już mam oczywiście LOTowski (dzięki TURECKI), a jaki mógłbym inny?? w każdym razie być może uda mi się za jakiś skromny czas z nim wystartować, co siadam do deski to ciągle coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubA94 Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Fajnie że jakiś pasażer i to jeszcze malowanie w naszym Locie Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 Też zasiadam w widowni Bo polowałem jakiś czas na taki modeli kalkomanie ale jakoś niemogłem znalezć. Życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
falcon Napisano 3 Lutego 2009 Share Napisano 3 Lutego 2009 No to kiedy pierwsze zdjęcia bo już się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 3 Lutego 2009 Autor Share Napisano 3 Lutego 2009 Jutro planuję zacząc to cudeńko, niestety jak dotąd skutecznie mi to blokuje praca magisterska, w której ciągle jest coś do poprawienia wrrr. Jutro wieczorem będą pierwsze zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Mam nadzieje Bo już doczekać sie niemoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seito Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 I ja zasiadam na widowni. Liniowce to mój ulubiony temat. Ktoś ma pop-corn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Zgodnie z obietnicą zamieszczam jeszcze gorące zdjęcia z postępów prac. Zacząłem od wycięcia górnej przedniej części kadłuba, aby móc wstawić przezroczystą osłonę kabiny (model ma 2 opcję, albo szkło, albo czarna kalkomania zamiast szybek) Wkleiłem gondole podwozia przedniego i głównego. Każda część jest świetnie spasowana i przemyślana dzięki temu wszystko pasuje jak ulał. Na chwilę obecną jedyny minus zestawu - połówki kadłuba nie pasują tak dobrze jak w revellu ( po prostu przyda się odrobina szpachlu). Skleiłem także skrzydła, jutro planuję je pociągnąć szpachlem. Wstępnie dociążyłem plasteliną przód kadłuba i pomalowałem wnętrze na szaro (uwaga nie dotykać farba jeszcze mokra ) Być może jeszcze dziś zamknę kadłub, jutro planuję zająć się silnikami i porobić małe szpachlowanko tu i ówdzie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 To i ja zasiadam Też mam go w planach. Mój będzie w barwach PLL LOT - STAR ALLIANCE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Też myślałem czy nie zrobic go w barwach Star Alliance, jednak ten przywilej czeka na 767 (niedługo ma byc ze zvezdy ciekawy jestem czy będzie lepszy od revella). Również czekam niecierpliwie na Atra-42 z Italeri. On będzie w malowaniu eurolotu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 (edytowane) Atra-42 z Italeri Czy można go kupic , nieważne w jakich barwach A co do modelu zapowiada sie super Dzięki że dotrzymnałeś obietbicy uważnie sledzę postęp prac Edytowane 4 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Mój Boeing 767 musi być z duuuużym napisem LOT Inaczej go sobie nie wyobrażam. Ostatnio nabyłem Embraera ERJ-170 w skali 1/144 wraz z kaleczką Two Six Decals. Będzie kolejnna lotowska maszyna Postaram się zamieścić in-boxa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 A czy wogóle są modele 1/144 w malowanie PLL LOT w pudełu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Mój Boeing 767 musi być z duuuużym napisem LOT Inaczej go sobie nie wyobrażam. Ostatnio nabyłem Embraera ERJ-170 w skali 1/144 wraz z kaleczką Two Six Decals. Będzie kolejnna lotowska maszyna Postaram się zamieścić in-boxa. Super już się nie mogę doczekac:) KonDi Atr-42 jest zapowiadany przez italeri od zeszłego roku, przenieśli go na ten rok ale kiedy będzie i w jakich barwach nie wiadomo Ma byc także ATR 72 z RS albo AZ model już nie pamiętam, podejrzewam, że będą to częściowo te same wypraski co w italeri. Co do pudełkowego Lotu, był kiedyś mały wyjątek, otóż pod koniec 1999 roku revell puścił 767-300 w barwach KLM-u, w pudełku była także kalkomania Lotu. Była to specjalna limitowana wersja na polski rynek, w tej chwili nie do dostania. Pudełko niczym nie różniło się od seryjnego 767 KLM, był tylko mały napis po polsku, że model zawiera kalkę Lotu. Niestety innych zestawów już nie było i nie sądzę żeby były. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Co do pudełkowego Lotu, był kiedyś mały wyjątek, otóż pod koniec 1999 roku revell puścił 767-300 w barwach KLM-u, w pudełku była także kalkomania Lotu. Była to specjalna limitowana wersja na polski rynek, w tej chwili nie do dostania. Pudełko niczym nie różniło się od seryjnego 767 KLM, był tylko mały napis po polsku, że model zawiera kalkę Lotu. Niestety innych zestawów już nie było i nie sądzę żeby były. A mogliby wypuścić 787 w polskim malowaniu jako głównej wersji... W końcu Revell ma swoją fabrykę właśnie w Polsce. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 4 Lutego 2009 Share Napisano 4 Lutego 2009 Oto link do niemieckiej firmy AUTHENTIC AIRLINES, produkującej żywiczne modele EMBRAERA 170 jak i 175 w skali 1/144. http://www.authentic-airliners.de/ A tu mój modelik: E-170. Niech to będzie taki mój "in-box" http://www.authentic-airliners.de/e170.htm Model nie posiada kalkomanii. Trzeba ją dokupić osobno. Ja wybrałem zestaw Two six decals nr kat. 144-237 pozwalający na zrobienie modelu w "lotowskich" barwach. Za kilka miesięcy rozpocznę budowę modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 4 Lutego 2009 Autor Share Napisano 4 Lutego 2009 Fajny modelik jednak cena nieco zabójcza Cieszę się, że podjęli się tematu embraerów 170 i wzwyż Boeing 787 ma byc z revella pod koniec roku. Raczej nie będzie w polskich barwach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Łukasz model fajny tylko zgadzam sie z kubaszon555 że cena przytłaczająca. A jeszcze jedno co do zakupów modeli Wie ktoś czy mozna kupić od Revell'a Model w barwach United Airlines w takiej przystępnej cenie . Kubaszon555 a jak ci budowa idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Jak prace? Tzn. foty by się przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubaszon555 Napisano 5 Lutego 2009 Autor Share Napisano 5 Lutego 2009 Moi drodzy od czasu wczorajszych zdjęc nic jeszcze nie zrobiłem, dopiero późnym wieczorem (koło 22) zasiądę do klejenia. Póki co szukam zdjęc oryginału bo nie wiem na jaką rejestrację się zdecydowac (w kalkomanii jest jedna ale niestety nie wiadomo czy do -500). W dalszych planach mam 737-300 w barwach Air Polonia. Bazą będzie model minicrafta (chyba, że zdobędę -300 ze skyline, a minicraft będzie w barwach "towarowych"), kalkomanie także już mam. Oto zdjęcie: Jak tylko zasiądę do -500 zdam relację z tego co zrobiłem. Wie ktoś czy mozna kupić od Revell'a Model w barwach United Airlines w takiej przystępnej cenie . KonDi o jaki model Ci chodzi? Revell Germany nie robił żadnego w barwach UA raczej Revell USA, ale ciężko je zdobyc musiałbyś poszukac na e-coś tam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 5 Lutego 2009 Share Napisano 5 Lutego 2009 Co do Air Polonia to w gamahobby.com są kalkomanie do Boeing'a 737-300.A czy te kalkomanie pasowały by do Boeing'a 737-800 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi