Boozy Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Witam. Relacja z warsztatu: http://www.modelarstwo.org.pl/forum/viewtopic.php?t=37461 Przedstawiam Panzer IV ausf. F. Model bardzo dobry. Wszystko pasuje jak należy. Sklejało się go miło i przyjemnie. Nie mam jeszcze dość dużo doświadczenia w modelarstwie ale widze u siebie postępy. Z modelu na model mój warsztat wydaje się być bogatszy (a może faktycznie się mi wydaje ). Pierwsze jako takie błotko przy użyciu pigmentów miga. Pierwszy raz stosowałem także farby olejne do robienia zacieków, washów itp. Dobra dość gadania. Sami to oceńcie. i tu jak zwykle "rodzinnie": Zapraszam do komentowania. PS. Model był oczywiście malowany pędzlem. Czas na aerograf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Hej! Bardzo się cieszę, że udało Ci się skończyć kolejną czwóreczkę. I że przydało się to zdjęcie z Dywizji Duchów Sam model bardzo fajny, choć uważam, że troszkę nierówny. Już wyjaśniam. Tył modelu- dla mnie rewelacja! Świetny tłumik. Zróżnicowany i z gustem. W sumie obejmy mogły być w bazowym, ale nie jest źle. Fajowe brudzenie, przetarcia na gąsienicach i fajne wiaderko. Poza niepomalowanymi światłami- tył super! Natomiast przód odstaje poziomem. Jakoś nie pasuje mi przednia płyta. Może przydaloby się lepsze zapuszczenie linii przy włazach inspekcyjnych... Szkoda, bo gdyby był na podobnym poziome co tył, byłoby super... Ale to tylko moje zdanie. Nieźle za to poradziłeś sobie z błotem Gratuluję kolejnego członka czwórkowej rodziny! I tempa w jakim wykonujesz kolejne modele. Gorące pozdrowienia! Radek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Gdyby nie literki pod obrazkami nie zorientowałbym się, że nadal malujesz pędzlem! Świetne brudzenie, podoba mi się efekt suchego błotka. No i jak Radek zauważył - piękny tłumik Aż sobie zdejmę czwóreczkę z szafy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Dobry model. Co do błota zgodzę się z poprzednikami. Jeśli ten model pomalowałeś pędzlemi to pełen szacunek za to by wyszło bardzo dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Uff, na szczęście tego pajacyka nie posadziłeś na czołgu. Czwóreczka ładna. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jumo Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Powinienieś przy kazdym modelu zrobić wywieszkę "Malowane pędzlem" Jest rzeczywiście na co popatrzeć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Piękne wykonanie, duży plus za właściwe i nie przesadzone zwisy gąsek. Naprawdę jeden z lepiej wykonanych modeli czwóreczek. Pozdrawiam i gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
[EC]Duke Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Kolejny super model IV-ki, śledze wszystkie po kolei, a rodzinne zdjęcie urocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Ładniusi, warsztat poszedł ostro w górę ! ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 9 Lutego 2009 Autor Share Napisano 9 Lutego 2009 Dzięki Panowie. Być może Radku, faktycznie ta przednia płyta nie jest najlepsza. Tak ją widziałem i zostawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 9 Lutego 2009 Share Napisano 9 Lutego 2009 Naprawdę ładna czwórka. Tłumik wyszedł extra. Faktycznie należy Ci się duuuże za to malowanie pędzlem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek Filipek Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 Być może Radku, faktycznie ta przednia płyta nie jest najlepsza. Tak ją widziałem i zostawiłem. Co nie zmienia faktu, że model i tak bardzo mi się podoba P.s. Co następne? Już się nie mogę doczekać którą IV-rkę będziesz budował. Bardzo lubię Twoje relacje pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 10 Lutego 2009 Share Napisano 10 Lutego 2009 (edytowane) Dla mnie świetny. Wyciągnąłeś z niego wszystko co możliwe ( in plus). Duży pozytyw za tłumik! Edytowane 11 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 10 Lutego 2009 Autor Share Napisano 10 Lutego 2009 Naprawdę ładna czwórka. Tłumik wyszedł extra. Faktycznie należy Ci się duuuże za to malowanie pędzlem. Dzięki Co następne? Już się nie mogę doczekać którą IV-rkę będziesz budował. Bardzo lubię Twoje relacje Raczej ausf. C z Dragona. Dla mnie świetny. Wyciągnąłem z niego wszystko co możliwe ( in plus). Duży pozytyw za tłumik! Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PHILLIP Napisano 18 Lutego 2009 Share Napisano 18 Lutego 2009 Świetnie wykonana czwóreczka. Jak na pierwsze użycie pigmentów wyszło bardzo fajnie. Jedynie zielone kanistry wala trochę po oczach. Znaczy według mnie odcień jest źle dobrany ale tez może to być urozmaicenie szarego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi