Skocz do zawartości

---Australian Truck--- RELACJA Z BUDOWY

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Siema!!!

Mam na imię Witek i niektórzy już mnie pewnie znają Modele sklejam juz 3 lata ale jak narazie powstały tylko 3 trucki...Obecnie pracuję nad ciagnikiem australijskim Western Star.

Jak narazie udało mi się tyle zrobić:

dscf0774dg4.jpg

Napisano

Witaj Wituś Fajnie, że zdecydowałeś sie przyłączyć do naszego forum, za to też masz odemnie

Zdecydowałeś sie już w jakich barwach będzie truck

Pomyśl nad zakamuflowaniem łączeń na elementach chromowanych, możesz do tego wykożystać folię samoprzylepną.

Napisano

Jeśli chodzi o barwy to nadal jestem niezdecydowany Zbiorniki dzisiaj wrzuciłem do kreta żęby chrom zszedł,bo planuję je pomalować pod kolor ramy więc łączeniami się nie martwie bo spokojnie mogę szpachlować ;) Dzisiaj przygotowuje ramę pod instalację hamulcową elektryczną itp :P ), italeri jak zwykle poszło na łątwiznę i jakość części pozostawia wiele do życzenia więc musiałem od środka zeszlifować wszystkie nadlewki i nierówności, teraz pozostaje tylko zaszpachlować kilka niepotrzebnych otworów...

dscf0828fb8.jpg

dscf0831el8.jpg

Napisano

Witaj witku życzę powodzenia w budowie trucka też mam takiego w szafie fajny pomysł z malowanie baków w kolorze ramy .

P.S

A jakiego koloru będzie rama ?

Napisano

Nad kolorem ramy nadal się zastanawiam pomiędzy kolorem czerwonym a pomarańczowym.

Napisano
Dzisiaj przygotowuje ramę pod instalację hamulcową elektryczną itp

Masz schematy instalacji czy będziesz robił z głowy

Napisano

Od szkoły wolne więc i praca przy modelu idzie do przodu Rama nabiera kształtów lecz nie jest jeszcze sklejona bo nie wiem czy jak ją skleje to uda mi się "włożyć" instalację i całe okablowanie....Na fotkach widać zaszpachlowane wszystkie niepotrzebne otwory, nadlewki itp. Dodatkowo poszpachlowałem blok silnika,baki i zbiorniki ale fotki jak skończe je w pełni :P Teraz przede mną nowość-imitacja instalacji hamulcowo-pneumatycznej Jeśli chodzi o kolor ramy to coraz bardziej przemawia za mną pomarańczowy Czas na fotki:

dscf0885di3.jpg

dscf0886dh7.jpg

Napisano

Myślę, że możesz ramę skleić do kupy, co nawyżej wcześniej wywierć otwory w poprzeczkach na przewody instalacji.

• 8 months later...
Napisano

Wczoraj posiedziałem przy wnętrzu...Skleiłem deskę rozdzielczą, fotele i kilka innych elementów... Na desce rozdzielczej planuję zrobić otwartą popielniczke, ale co z tego wyjdzie zobaczymy:

5c7c87565b42e76am.jpg6660df6528dafcb7m.jpg3653ac02651f0af7m.jpg

Następną zmianą były fotele...na początek usunięcie ochydnych podłokietników, później dorobienie tylniej ściany z karty telefonicznej, teraz muszę czekać za szpachlą (a właściwie to za pieniędzmi na nią :icon_rotfl: )

af4b0e2fce63b1c7m.jpg5e8491822ce147f5m.jpga3367b8f9e9f38dfm.jpg2c3fd51b5493006em.jpg596459dd68b8dd55m.jpg

• 1 month later...
Napisano

Obrobiony silnik...złożony tylko do zdjęcia, teraz czeka mnie malowanie  

185cbd620d2cfe92m.jpg44a7cfbb33ad4b54m.jpg083c4a29f753f5b9m.jpg

Napisano

Na bloku silnika jest tylko podkład aby było widać gdzie trzeba było wyszlifować... A gdzie widzisz tego palucha? Jeśli chodzi ci o łączenie silnika i skrzynii biegów to nie paluch, tylko zeszlifowany klej ;)

Napisano

Teraz to przydały by się jakies chromowane wykończenia, nie sądzisz pomyśl nad tym jeszcze powodzonka.

Napisano

Maluję wg dokumentacji... i muszę was zmartwić :P żadnych chromowanych wykończeń nie będzie :P