witek Napisano 1 Października 2006 Share Napisano 1 Października 2006 Siema!!! Mam na imię Witek i niektórzy już mnie pewnie znają Modele sklejam juz 3 lata ale jak narazie powstały tylko 3 trucki...Obecnie pracuję nad ciagnikiem australijskim Western Star. Jak narazie udało mi się tyle zrobić: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 1 Października 2006 Share Napisano 1 Października 2006 Witaj Wituś Fajnie, że zdecydowałeś sie przyłączyć do naszego forum, za to też masz odemnie Zdecydowałeś sie już w jakich barwach będzie truck Pomyśl nad zakamuflowaniem łączeń na elementach chromowanych, możesz do tego wykożystać folię samoprzylepną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 1 Października 2006 Autor Share Napisano 1 Października 2006 Jeśli chodzi o barwy to nadal jestem niezdecydowany Zbiorniki dzisiaj wrzuciłem do kreta żęby chrom zszedł,bo planuję je pomalować pod kolor ramy więc łączeniami się nie martwie bo spokojnie mogę szpachlować ;) Dzisiaj przygotowuje ramę pod instalację hamulcową elektryczną itp :P ), italeri jak zwykle poszło na łątwiznę i jakość części pozostawia wiele do życzenia więc musiałem od środka zeszlifować wszystkie nadlewki i nierówności, teraz pozostaje tylko zaszpachlować kilka niepotrzebnych otworów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 1 Października 2006 Share Napisano 1 Października 2006 Witam wituś. Życzę Ci powodzenia w budowie. Ty moje zdanie znasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 1 Października 2006 Share Napisano 1 Października 2006 Witaj witku życzę powodzenia w budowie trucka też mam takiego w szafie fajny pomysł z malowanie baków w kolorze ramy . P.S A jakiego koloru będzie rama ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 1 Października 2006 Share Napisano 1 Października 2006 Mam nadzieje że ten model będzie jeszcze lepszy niż Food Tankers Powodzenia bo jak narazie idzie ci świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 1 Października 2006 Autor Share Napisano 1 Października 2006 Nad kolorem ramy nadal się zastanawiam pomiędzy kolorem czerwonym a pomarańczowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 1 Października 2006 Share Napisano 1 Października 2006 Powitać Prosimy o fotki innych modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 1 Października 2006 Share Napisano 1 Października 2006 Witam Model a raczej początek budowy zapowiada sie ciekawie , powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 2 Października 2006 Share Napisano 2 Października 2006 Dzisiaj przygotowuje ramę pod instalację hamulcową elektryczną itp Masz schematy instalacji czy będziesz robił z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 2 Października 2006 Autor Share Napisano 2 Października 2006 Wzoruje się na tym schamecie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 7 Października 2006 Autor Share Napisano 7 Października 2006 Od szkoły wolne więc i praca przy modelu idzie do przodu Rama nabiera kształtów lecz nie jest jeszcze sklejona bo nie wiem czy jak ją skleje to uda mi się "włożyć" instalację i całe okablowanie....Na fotkach widać zaszpachlowane wszystkie niepotrzebne otwory, nadlewki itp. Dodatkowo poszpachlowałem blok silnika,baki i zbiorniki ale fotki jak skończe je w pełni :P Teraz przede mną nowość-imitacja instalacji hamulcowo-pneumatycznej Jeśli chodzi o kolor ramy to coraz bardziej przemawia za mną pomarańczowy Czas na fotki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 7 Października 2006 Share Napisano 7 Października 2006 Myślę, że możesz ramę skleić do kupy, co nawyżej wcześniej wywierć otwory w poprzeczkach na przewody instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 7 Października 2006 Autor Share Napisano 7 Października 2006 Otworów akurat wiercić nie muszę bo jest miejsce na przewody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 11 Czerwca 2007 Autor Share Napisano 11 Czerwca 2007 Wczoraj posiedziałem przy wnętrzu...Skleiłem deskę rozdzielczą, fotele i kilka innych elementów... Na desce rozdzielczej planuję zrobić otwartą popielniczke, ale co z tego wyjdzie zobaczymy: Następną zmianą były fotele...na początek usunięcie ochydnych podłokietników, później dorobienie tylniej ściany z karty telefonicznej, teraz muszę czekać za szpachlą (a właściwie to za pieniędzmi na nią :icon_rotfl: ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luchner Napisano 11 Czerwca 2007 Share Napisano 11 Czerwca 2007 Jak narazie super,oby tak dalej na jaki kolor malujesz fotele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 6 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2007 Obrobiony silnik...złożony tylko do zdjęcia, teraz czeka mnie malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozi84 Napisano 6 Sierpnia 2007 Share Napisano 6 Sierpnia 2007 oo witamy wkońcu ruszyles z modelem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bocian Napisano 7 Sierpnia 2007 Share Napisano 7 Sierpnia 2007 wygląda ładnie, tylko dlaczego odbiłes palucha ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 7 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2007 Na bloku silnika jest tylko podkład aby było widać gdzie trzeba było wyszlifować... A gdzie widzisz tego palucha? Jeśli chodzi ci o łączenie silnika i skrzynii biegów to nie paluch, tylko zeszlifowany klej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 12 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2007 Silnik w 60% pomalowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Ładnie ci idzie oby tak dalej.A masz pomysł jak go pomalować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Silnik bardzo ładnie pokryty. Odcień jest chyba idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 13 Sierpnia 2007 Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Teraz to przydały by się jakies chromowane wykończenia, nie sądzisz pomyśl nad tym jeszcze powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witek Napisano 13 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2007 Maluję wg dokumentacji... i muszę was zmartwić :P żadnych chromowanych wykończeń nie będzie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi