figfan Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 witam wszystkich....Oto hummer gun truck.....zainspirowany zdjeciem z gazety armia postanowiłem trochy podłubac w leciwem aczkolwiek tanim modelu(udało mi sie go kupic w lokalnym sklepie za 22zł....wiec było wart....a ze od kilku lat leżały w pudełku koła firmy PRO ATR model....to prace nabrały tempa....idea za ciosem dokupiłem jeszcze zestaw RHINO ....jak na razie zdjecia z kilku dniowej dłubaniny w polistyrenie 0,5 oraz 1 a to moja wena.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 prosze o opinie!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michalw Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Zdjęcie wygląda dość niezwykle. W sumie nie widziałem nigdy takiej wersji Hummera, więc będę bacznie obserwowal postępy przy nim . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 W sumie nie widziałem nigdy takiej wersji Hummera Bo to jest przeróbka "zwykłego" Hummve przez żołnierzy prosze o opinie!!!!!!!! Na razie jest wszystko w porządku Jedziesz dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Siema Paweł. Ten hummer to Academka ? Ogólnie projekcik bardzo ciekawy , widze że będziesz miał troche zabawy ze spasowaniem dachu do reszty pojazdu , czy też robisz dach od podstaw ? Dlaczego zrobiłeś kanty drzwi zaookrągolne ? Na zdjęciu mają kąt ostry. Powodzenia. Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Projekt genialny !!!! Mam ta fotke i sam chciałem go robić a tu juz mnie wyprzedziłeś Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 dzieki ...dzieki.....Art...co do drzwi to sa takie ze złpał bys sie za głowe jak wiele jest ich rodzajów ...od fabrycznych mega opancerzonych po takie ktore sa na żywca wyciete z płyty i w kolorze minowym....a co do dachu to jest on tylko nad drzwiami...i jhest z płótna...ale z tego co widze na ddjeiu oryginały to jest tam jakis stelaz i barbetle.....dzisiaj zrobiłem imitacje sprawów i panel identyfikacji na masce...ale zdjecia wrzuce jutro....mam jeszcze w planach antene na masce...w postaci takiego małego kwadratu a jako ze wydac tylko wył na zdjeciu to przód jest typową interpretacja...I własnie dlatego BEDZIE TAM RHINO.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 RHINO A gdzie to kupiłeś? W Polsce można takie coś dostać oraz inne "bajery antenowo-zakłucające"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Byłeś pierwszy na szczęście w tym artykule jest pełno fot więc zrobię kiedyś coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 na szczęście w tym artykule jest pełno fot więc zrobię kiedyś coś innego Weź zrób tego HEMMT-a z Mk.19 i M2 albo M939 z trałem Bo sam mam ochotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Polak92 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Po pierwsze za temat, bo HMMWV to cuda. A po drugie mam pytanie: czy ta fota to tylko inspiracja dla Ciebie, czy robisz dokładnie ten pojazd ze zdjęcia. Jak się tego dowiem to "pomęcze" Cię dalej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 peter Jak to zrobisz masz u mnie Sam sie ślinie na widok tej foty mam nawet hemmtta starego z którego trzeba coś zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Projekt genialny !!!! Mam ta fotke i sam chciałem go robić a tu juz mnie wyprzedziłeś Powodzenia Byłeś pierwszy Nie tylko Was figfan wyprzedził ...co do drzwi to sa takie ze złpał bys sie za głowe jak wiele jest ich rodzajów... W tym Humvee ze zdjęcia zamontowano zestaw ASK (Armored Survivability Kit). W skali 1:35 produkuje go tylko Edurad (35785 - M-1026 additional armour plate Iraq): TUTAJ można sobie poczytać o ASK i obejrzeć kilka zdjęć. Zresztą w sieci jest mnóstwo fotek Humvee z ASK, bo jest to bardzo często spotykany rodzaj dopancerzenia. Oryginał trochę się różni od Twojej interpretacji, ale i tak duże brawa za pomysł i wykonanie P.S. Jeśli możesz, napisz gdzie kupiłeś RHINO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 kubisz rino kupiłem boi edek robi i kosztuje we wrocławiu 18zł....wiec zal było nie brac ...ponizej zdjecia ktore wczoraj obiecałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 a co do reszty to wiem ze drzwi takie mozna kupic...i robia je jeszcze mig i pro art models a nawet blast ale mi głównie chodziło o to zeby zrobic to samemu i moc sie z tym pozmagac....i nie wydac za dużo....a tak na marginesie ze ci co mnie znaja to wiedza ze jestem zapalonym figurkowcem a pojazd to jest moj dopiero ze 5 ...... ps....DZIEKUJE ZA UWAGI KOLEDZY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
figfan Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 rhino wstepnie wykonane....pozostało jeszcze okablowanie....prace posuwała sie powoli do przodu.....Mam prosbe.....potrzebuje zdjec statywów pod browninga jakie sa na hummerkach bo nie bardzo wiem jak sie za to wziąsc..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack3236 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Jestem ciekaw jak oni (Amerykanie) z tym RHINO skręcają w wąskich uliczkach arabskich miast Skąd miałeś kąty tych pancerzy na pace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Tego używaja tylko na większych, a tak to sie składa do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artez Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Wygląda wporządku , w sumie na upartego tego rhino mozna i od podstaw zrobić , bambetle masz juz na tego hummera ? Pzd|2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi