jarex15 Napisano 21 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 21 Grudnia 2009 Będziesz robił na nim jeszcze cienie pędzlem? Raczej nie ale kto wie.... Próbowałem z kadzidełkiem i fajna sprawa ale oczywiście jedną żyłkę przepaliłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 Po dłużeszj przerwie dłubię ostatni poziom wieży oto rezultaty, dzisiaj jeszcze postaram się wszystko pomalować i przykleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 ostatni poziom wieży oto rezultaty Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 29 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 29 Grudnia 2009 No i udłubałem cosik takiego. Pewnie jak to zobaczycie to powiecie: dość wkółko to samo i to od paru miesięcy. Ale już niedługo do końca... nie, nie modelu tylko nadbudówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 i to jest to co lubię w japonskich okrętach Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 29 Grudnia 2009 Super Moderator Share Napisano 29 Grudnia 2009 Ale zarypista nadbudówka Palce lizać, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Zaprawdę powiadam Wam, coś pięknego. Mniam - esencja japońszczyzny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Oj tak... Dodatkowo z ładnym, delikatnym olinowaniem! Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
unkas Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 tylko pozazdrościć , jestem pod wrażeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 29 Grudnia 2009 Share Napisano 29 Grudnia 2009 Pewnie jak to zobaczycie to powiecie: dość wkółko to samo i to od paru miesięcy Powiem, że jest coś, co mnie niezmiernie fascynuje w japońskich okrętach z tego okresu i sprawia, że chce się ciągle na nie patrzeć - właśnie te "pagody". Samo oglądanie kolejnych pięter tego "zamku" jest ucztą dla oczu - to jest "to coś", czego nie mają żadne inne łajby. Cytując jednego z przedmówców: esencja japońszczyzny wielkamucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro Napisano 27 Lutego 2010 Share Napisano 27 Lutego 2010 W tej chwili kombinuję jak zdobyć blaszki Lion Roar do tego modelu - zamówiłem przez krewnego w USA - kiedy dopłyną kupię model i do poczekalni. Podobnie zamierzam postąpić z KONGO + blaszki Fujimi i MOGAMI hybryda + Lion Roar. Te akurat mam . Muszę powiedzieć, że blaszki do Nagato ciężko dostać, mnie udało się kupić jakieś dwa miesiące temu na amerykańskim ebayu.... Z blaszkami do Kongo nie powinieneś mieć kłopotu, bo to nowość, a Mogami można dostać na ebayu lub w sklepach internetowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Patrzę, patrzę i oczu nie mogę oderwać Powiedz mi tylko proszę, czy w momencie przyklejenia pagody nie będzie widać przerwy z kadłubem ? Pytam, bo sam nie wiem czy najpierw podkleić mostek i wszytko malować, czy zrobić osobno mostek, pomalować i przykleić ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 5 Maja 2010 Super Moderator Share Napisano 5 Maja 2010 Wallace - tak a propo's - coś dawno cię nie było A tu taka niespodzianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 5 Maja 2010 Share Napisano 5 Maja 2010 Wallace - tak a propo's - coś dawno cię nie było A tu taka niespodzianka heh, dzięki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Witam po długiej przerwie, może nareszcie uda mi się w tym roku skończyć ta nierówną walkę z plasticzaną materią mały updejcik dużo nie ma ale może jutro cosik więcej się ruszy, narazie jest stanowisko reflektorów oczywiście muszę jeszcze pomalować Trzymajcie kciuki co by na Boże Narodzenie galeria była. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Macisso Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Świetnie to wygląda. Aż miło popatrzeć. Będę 3mał kciuki coby galeria powstała terminowo Pozdrawiam Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 26 Kwietnia 2011 Super Moderator Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Szkoda, że nie zdecydowałeś się na poprawę kratownic po obu stronach komina i wycięcie tego "wypełnienia" - w sumie nie wymagało to specjalnego zachodu a efekt byłby o niebo lepszy. Ale i tak ładnie to wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Szkoda, że nie zdecydowałeś się na poprawę kratownic po obu stronach komina i wycięcie tego "wypełnienia" - w sumie nie wymagało to specjalnego zachodu a efekt byłby o niebo lepszy. Ale i tak ładnie to wychodzi Kurcze widzisz jakoś o tym nie pomyślałem trochę już z wprawy wyszedłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sotter Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 strasznie cieszę się, że relacja ruszyła po dłuuuugiej przerwie :-) Pudło z Nagato leży u mnie na półeczce więc z tym większą ciekawością będę śledził postępy. Przyłączam się do Marcina. Te kratownice będą razić w zestawieniu z pięknie wykonanymi innymi elementami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2011 A macie może jakąś fotkę że ta kratownica jest pusta, bo tak sobie rano myślałem, że może tak jest specjalnie jakby pancerz wokół komina co wy na to?Bo tam są jeszcze drzwi więc po co drzwi skoro kratownica jest pusta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 27 Kwietnia 2011 Super Moderator Share Napisano 27 Kwietnia 2011 A macie może jakąś fotkę że ta kratownica jest pusta, bo tak sobie rano myślałem, że może tak jest specjalnie jakby pancerz wokół komina co wy na to?Bo tam są jeszcze drzwi więc po co drzwi skoro kratownica jest pusta?To spójrzmy na to z drugiej strony: może te drzwi są błędem producenta i tak na prawdę to powinna być ażurowa konstrukcja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 ...co prawda cartoon ale...zerknij http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=179416&t=179258#reply_179416 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarex15 Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 ...co prawda cartoon ale...zerknij http://www.konradus.com/forum/read.php?f=1&i=179416&t=179258#reply_179416 no cóż jak zawsze za późno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 7 Maja 2011 Share Napisano 7 Maja 2011 Szkoda, że nie zdecydowałeś się na poprawę kratownic po obu stronach komina i wycięcie tego "wypełnienia" - w sumie nie wymagało to specjalnego zachodu a efekt byłby o niebo lepszy. Ale i tak ładnie to wychodzi Nie zniechęcaj kolegi, zobacz jak 2 strony temu (bo czasu, to nie powiem ile), wyszła mu pagoda Na pewno efekt będzie porywający ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
r.kalkowski Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem tego modelu z uwagą śledzę pracę nad IJN NAGATO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi