mzmichal Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Skala 1:24. Po zakupieniu spreyów okazało się, że jeden z nich jest chropowaty co koliduje z czerwonym kolorem. Moja pierwsza naczepa i chyba zostawię ją jako singiel. W zestawie dali o jedną oponę i koło za dużo. Więc troche się pobawiłem. Na początku chciałem zrobić tak wszystkie koła. Lecz wersja ze "błyszczącymi" kołami bardziej mi się odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Pomysł ciekawy, mnie się podoba. Jedyny malutki minus to czarna farba na budzie, jak napisałeś - gdyby była błyszcząca, jak czerwona, byłoby znacznie lepiej. Ale generalnie naczepa fajna. Jakiś czerwono-czarny koń do niej i byłby fajny zestaw. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Kup bezbarwny połyski i pomaluj będzie się wszystko błyszczeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert nr1 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Ogółem to ja osobiście kocham te naczepy usa za ich gabaryty ,na dodatek fejnie pomyślałeś dając osie przy końcu naczepy dodaje jej to charakterystycznego wyglądu, ja w swojej naczepie osie sałem bliżej przodu ale też jest fajnie. Osobiści do tej naczepy bym dał model Scani od Hellera ciekawie by się to moim zdaniem prezentowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eKrystian Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Osobiści do tej naczepy bym dał model Scani od Hellera ciekawie by się to moim zdaniem prezentowało. Czy ja wiem, to Scania to model "europejski", że tak powiem. A Naczepa jest amerykańska więc to się za bardzo nie zgrywa jak dla mnie. A co do naczepki, ciekawa, ciekawa to czarne mi nie pasuje tylko. Pozdrawiam,eKrystian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Naczepa, bardzo fajna, taka inna, niż wszystkie. Ale fakt jakiś konik by ty pasował może Petek 378?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Kup bezbarwny połyski i pomaluj będzie się wszystko błyszczeć. Boję się sknocić model . Zostawię go tak jak jest. Osobiści do tej naczepy bym dał model Scani od Hellera ciekawie by się to moim zdaniem prezentowało. Czy ja wiem, to Scania to model "europejski", że tak powiem. A Naczepa jest amerykańska więc to się za bardzo nie zgrywa jak dla mnie. Naczepa, bardzo fajna, taka inna, niż wszystkie. Ale fakt jakiś konik by ty pasował może Petek 378?? Mam Peterbilta 378 italeri 1:24 . Ale nie zmiesci mi się za szybą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 To daj mu K100 z siodłem przesuniętym do przodu, jak chcesz to mogę ci zmierzyć długość tatkiego zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Jak mógbłyś podać wymiary to byłbym wdzięczny. Naczepa wg producenta ma 62,5 cm; mój ciągnik ma 35,2. A ile mają w całości nie wiem bo nie zacząłem Peterbilta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 15 Lutego 2009 Share Napisano 15 Lutego 2009 Długości modeli wraz z twoją naczepą: -Western Star ( ten z zestawu "Australian Truck lub Baywatch" 88 cm - siodło w koniu na maska do tyłu) Jest to klasyczna długość zestawu, ten Petek będzie miał mniej więcej tyle samo. -Kenworth K100 ( Revell ( ten z delfinami na kalkach) 77 cm - siodło na maksa do przodu - lepiej wygląda z tą naczepą) -Volvo VN670 ( 83cm siodło maks do tyłu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 15 Lutego 2009 Autor Share Napisano 15 Lutego 2009 Wielkie dzięki, mam szafkę osłonietą szklanymi drzwiczkami. Ona ma szerokość 90 cm. Chyba się zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 To nawet z Petkiem się zmieści pamiętaj, że naczepa zachodzi sporo na ciągnik, więc nie sumuje się ich długości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 wiem o tym, sama nazwa wskazuje "naczepa" się na czepia, z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 aaa i jeszcze ważne jest to, że za szybą model nie będzie stał prosto tylko na pewno złamiesz go w miejscu zaczepienia naczepy, aby wyglądał lepiej na półce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 miqs zależy jaka ma szeroką półkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 mam szafkę osłonietą szklanymi drzwiczkami. Ona ma szerokość 90 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 A chodzi mi o to od "pleców" do drzwiczek, dla mnie to jest szerokość a 90cm to długość szafki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Truckerek93 - widać, że nie kupowałeś nigdy szafy. Określenie wymiarów to wysokość x szerokość x głębokość. To "od pleców do drzwiczek" to głębokość, szerokość to np. 90 cm u mzmichala. Wysokosć - wiadomo co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi