peter Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 (edytowane) Witam tym razem w mojej (mam nadzieje) ostatecznej relacji konkursowej Tematem jest Hanomag AFV, na razie daję zbiorowe foty wyprasek, po 20.02.2009 umieszczę pełen in-box pojazdu i figurek w odpowiednich działach. Pojazd będzie przedstawiał wóz działający w Stalingradzie w roku 1942, koncepcja jest taka : Na zawalonej gruzem ulicy stoi nasz pojazd a w nim załoga do pojazdu jest niesiony ranny Będzie to prezent dla mojego ojca który jest miłośnikiem Hanomagów. EDIT: Fotki wrzucę za parę chwil bo mam jakiś problem z photobucketem Edytowane 16 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 świetny prezent, pozdrów tatę a możesz powiedzieć jakiej jakości są figurki ze Zvezdy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Dam in-box to zobaczycie Na pierwszy rzut oka to małe główki, manierki o pojemności 5 litrów i lornetka 180x160 czyli te elementy do wymiany Dali radiostację chociaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 O! To będzie ciekawie Muszę przyznać, że sam mam ochotę na jakiegoś wozidła z II wojenki Co gorsza - niemieckiego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 Tylko nei Tygrysa ani Pantere, błagam Ma może ktoś jakieś malowania ze Stalingradu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Tylko nei Tygrysa ani Pantere, błagam No właśnie takie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Muszę przyznać, że sam mam ochotę na jakiegoś wozidła z II wojenki SmileCo gorsza - niemieckiego!! Szybko, idź do apteki, może są na to jakies lekarstwa?? Co tu się wyrabia w nowym roku, o Boże Ciemna strona was w końcu pochłonęła Czyli jestem jednym z niewielu, którzy ciągle się jej opierają, niedługo zejdziemy do podziemi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 oj Barthass daj spokój, sam kiedyś panzera IV zrobiłeś i Ci nie wypominamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 oj Barthass daj spokój, sam kiedyś panzera IV zrobiłeś i Ci nie wypominamy Hehe, no przeciez żartuję A i Tygrysa i Panterę kiedyś popełniłem (jakieś 6 lat temu) , ale potem już przerzuciłem się na współczesniaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 16 Lutego 2009 Autor Share Napisano 16 Lutego 2009 ja znam te Twoje żarty, zaraz byś gadał głupoty, na pocieszenie powiem Ci że miałem robić Merkave ale blach nie dostałem do tej pory :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Czyli jestem jednym z niewielu, którzy ciągle się jej opierają, niedługo zejdziemy do podziemi Nie pękaj! Ja swój prezent-hanomaga z AFV wymieniłem na stuarta i piranię No Pasaran! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 model z drugiej wojny, ale wypowiadają się tylko moderny Świat schodzi na esdekaefzety A tak na mniej poważnie, to masz zajefajny pomysł i będe kibicował (gdzie można kupić szalik? ). Jest to pierwsza faza walk o Stalingrad? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Muszę przyznać, że sam mam ochotę na jakiegoś wozidła z II wojenki SmileCo gorsza - niemieckiego!! zaczynam Cię lubić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzikichomik Napisano 16 Lutego 2009 Share Napisano 16 Lutego 2009 Z tego co kojaże, to hanomagi z tego okresu były malowane najpierw bazowo na kolor piaskowo-żółty, a następnie bielone (najczęściej wapno, lub delikatny blicht białą farbą - natryskowo) Jeżeli się mylę to poprawcię mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Z tego co kojaże, to hanomagi z tego okresu były malowane najpierw bazowo na kolor piaskowo-żółty, a następnie bielone (najczęściej wapno, lub delikatny blicht białą farbą - natryskowo)Jeżeli się mylę to poprawcię mnie. Do połowy 1943 na panzergrau, którego to sobie zakupiłem model z drugiej wojny, ale wypowiadają się tylko moderny Świat schodzi na esdekaefzety Nawet nie licz :P Jest to pierwsza faza walk o Stalingrad Teoretycznie tak ale jedyne malowanie jakie mam w panzergrau to 14. Div-Panz a znając moje szczęscie to działała ona 500 km od Stalingradu Nie pękaj! Ja swój prezent-hanomaga z AFV wymieniłem na stuarta i piranię Jak już mówiłem to prezent dla ojca, jakby było dla mnie to ten Sd.Kfz. nawet by w gre nie wchodził EDIT: http://pl.wikipedia.org/wiki/14_Dywizja_Pancerna_(niemiecka) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Dla mnie najfajniejszą częścią walk o Stalingrad, to było natarcie 6 armii, zanim wdarła się do miasta Ciepłe kontynentalne lato, step dookoła i piękne pojazdy niemieckie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 17 Lutego 2009 Share Napisano 17 Lutego 2009 Do połowy 1943 na panzergrau Oj nie do końca, dunkelgelb zaczęto stosować już wcześniej. Zaś swoistym wyjątkiem o jakim wiem, to rok 1942, walki o Stalingrad i użyte tam StuG-i III Ausführung F. 14 Dywizja Pancerna walczyła oczywiście pod Stalingradem, została tam przeniesiona w listopadzie roku 1942, aby wspomóc okrążoną 6 Armię. Walki zakończyły się jednak fiaskiem i 14 dywizja została całkowicie rozbita, odtworzono ja dopiero dekretem z marca 1943 roku. Została na nowo sformowana w Bretanii, w płn-zach Francji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 17 Lutego 2009 Autor Share Napisano 17 Lutego 2009 Jeszcze in-box żeby nie było Zobaczyłem ze mam "szpecjal eiszin" i mam bonusa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Lutego 2009 Autor Share Napisano 18 Lutego 2009 Trzeba poprowadzić relacje więc na razie bez zdjęć Skleja sie niezwykle przyjemnie, szczególnie zważywszy na to że samosklejalny model sklejałem ostatnio 2 lata temu (Tygrys Królewski Porshe Dragon ), szpachli użyłem odrobinę ale i tak okazało sie ze w miejscu niewidocznym więc tak jakby nie było Jestem na kroku 6 czyli na najmniej lubianym przez modelarzy (zdjęcia instrukcji na mojehobby.pl) Teraz pytanie: Czy Pactra A107 RAL 7021 nie jest za ciemna na panzergrau ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Gdzie w tym pojeździe znajduje sie radiostacja ? W instrukcji każą zrobić antene ale radiostacji nie pokazują a na ramkach jest... Zvezda dała telegrafiste i do niego radiostacje przeosną ale skoro jest w modelu to tą wykorzystam. Foty jutro po 14 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 Na razie tyle: Zegary pomalowane na szybko bo i tak kaemista z kierowcą skutecznie je zasłonią. Wiem że fotele powinny być czarne ale cały ten pojazd jest czarno szary więc takie urozmaicenie Z tego miejsca chciałbym podziękować użytkownikowi o nicku stroju za udostępnienie plastikowych gąsek Dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 20 Lutego 2009 Autor Share Napisano 20 Lutego 2009 i na koniec kierowca w wykonaniu Zvezdy Ogólnie to nie są klony jak w stylu Dragona tylko jeden grubszy drugi chudszy a trzeci bardziej szpetny od reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Na jaki kolor malowana była radiostacja, albo lepiej prosiłbym o zdjęcie/rysunek/plan takowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Na jaki kolor malowana była radiostacja, albo lepiej prosiłbym o zdjęcie/rysunek/plan takowej Pomogę na priv... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 23 Lutego 2009 Autor Share Napisano 23 Lutego 2009 Na spidzie zrobiłem dziś siedzenia ale ta szkoła mnie wykończy Nadaje sie do czegoś ten kolor munduru To moja mieszanka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi