Darth Wather Napisano 6 Marca 2009 Napisano 6 Marca 2009 Genialny kolor do mundurów dobrałeś pełen szacun pozdrawiam i życzę dalszych postępów Cytuj
peter Napisano 7 Marca 2009 Autor Napisano 7 Marca 2009 Farba to moja własna mieszanka farb Olivourn 1943 Pactra Panzergrau też Pactra coś w stylu 40:60albo 30:70 (więcej zielonej ) Podstawka wzięła sie pękła na pół :( ale nie ma tego złego, zrobię małą drużkę w parku z kawałkiem "zieleni" na której nie będzie trawy tylko jakiś krzak, do tego znak "Lazaret" pisany po niemiecku ale nie pamiętam jak to szło, który kiedyś zrobiłem, kolesie bedą wynosić kamrata z Hanomaga. Spowodowane jest to tym że wygladali jakby chcięli po prostu przejść prze pojazd albo jakby był niewidzialny Foty później Cytuj
peter Napisano 8 Marca 2009 Autor Napisano 8 Marca 2009 Pokażę rannego, nie ma oporządzenia i hełmu więc kończę go szybciej Teraz jest w fazie araba czyli przed rozjaśinieniem twarzy Cytuj
peter Napisano 8 Marca 2009 Autor Napisano 8 Marca 2009 Legendarna nimiecka armia :] Hełmy mają być ciemniejsze niż panzergrau czy jaśniejsze ? Cytuj
93mati Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 A może to ten wunderwaffe Pojazd kroczący... Świetnie Ci idzie (przeciwnie jest z moją pracą... ) Cytuj
albert091283 Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 To jak z tymi hełmami ? Hełmy to raczej cosik takiego http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=593015&kateg=592719 Albo humbroll 78 jak sie nie myle Cytuj
dweler Napisano 8 Marca 2009 Napisano 8 Marca 2009 no stary ale co to za laczenie form na nogach? Cytuj
peter Napisano 8 Marca 2009 Autor Napisano 8 Marca 2009 no stary ale co to za laczenie form na nogach? Jak Boga kocham nie widziałem Poprawiamy... :/ dzisiaj cała czwórka stanie na własnych nogach z tym rannym na płachcie Cytuj
peter Napisano 9 Marca 2009 Autor Napisano 9 Marca 2009 Ekipa z niebieskiego Jeepa już na własnych nogach lecz bez kilku detali, załoga Hanomaga też już jest ale na fote sie nie załapała Cytuj
peter Napisano 9 Marca 2009 Autor Napisano 9 Marca 2009 No to chłopaki ze Zvezdy. Co do figurek MB to miały paski broni odlane razem z ciałem Nawet jednego zapomniałem spiłować i musiałem dać mu torbę przewieszoną przez plecy Zvezdowcy maja wyposażenie DML bo to się o kant d... obić nadawało Cytuj
peter Napisano 9 Marca 2009 Autor Napisano 9 Marca 2009 Rzecz dzieje się w pobliżu stacji kolejowej. Koleś zamykajacy drzwi teraz będzie machał (szczęśliwie ranny się odchyla i ma to jakiś sens ), jakby został jak poprzednio to waliłby głową w drugi km Żadnych komentarzy ?! Niech ktoś coś powie PS Tak jak Kuba sugerował rejestracja zamalowana. Cytuj
rampo klops Napisano 9 Marca 2009 Napisano 9 Marca 2009 Z tego co widzę zapowiada się ciekawa dioramka , podoba mi się to , że jest na niej wiele figurek , a nie jak na niektórych tylko pojazd . Co do wykonania nie idzie się prawie do niczego przyczepić, poza tym że przydało by się wy szpachlować łączenia rąk z korpusem , w większości firursów . Jeszcze takie dwa pytania : - Czy cieniujesz jakoś te figurki ? - I jaka jest dokładność figurek master box ? Czekam na dalsze prace Cytuj
peter Napisano 9 Marca 2009 Autor Napisano 9 Marca 2009 Łączenia rąk nie mogłem poprawić z tego powodu że z tych figurek robi się jedna wielka konstrukcja a samo sklejenie jej do kupy przysporzyło mi dość problemów CO do MB to jakość lepsza niz w zestawie z korespondentem wojennym, w ogóle miło mi się z nimi pracowało tylko te paski odlane mnie wkurzyły Co do cieniowania to jak mówiłem, miesiac temu nie wiedziałem z czym sie to je więc dużo efektów raczej nie było Z tego co pamiętam to pomalowałem bazowym, grzbiety sucho pędzlowałem rozjaśnionym bazowym a na koniec poszedł wash i tyle Na podstwace bedzie kostka brukowa bo zbyt przypominało podstawkę pod Strykera Cytuj
rampo klops Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 Cześć , to znów ja . Mam jeszcze jedno pytanie , jak zrobiłes tą kostkę ? , jest świetna . Cytuj
peter Napisano 10 Marca 2009 Autor Napisano 10 Marca 2009 Wziąłem płytę kartonowo gipsową, z jednej strony obrałem z kartonu, wziąłem skalpel i linijkę i raz przejechałem skalpelem co jakiś czas go wykrzywiając żeby były pokruszenia i dziury, pomalowałem plakatówką i suchymi pastelami potraktowałem. IMHO lepsze i tańsze od gotowca + satysfakcja Cytuj
peter Napisano 10 Marca 2009 Autor Napisano 10 Marca 2009 Ale komentarzy, aż nei nadążam odpisywać Dziś zarwę troszkę nocy i Hanomag będzie już syfiony Konfiguracja to dwa MG 34 bo 42 wygladaja gorzej i przydadzą mi sięna teraźniejsze pojazdy (MG3) PS Czy tarcza w przednim MG poruszała się razem z km'em ? Cytuj
dweler Napisano 10 Marca 2009 Napisano 10 Marca 2009 podstawka wyszla bardzo fajnie,tez jestem fanem rzezbienia w gipsie . az cud ze ci sie nie zlamala po obraniu Cytuj
peter Napisano 11 Marca 2009 Autor Napisano 11 Marca 2009 Złamała w 3 miejscach ale ojciec powiedział żebym od spodu podkleił sztywnym kartonem i się trzyma Kalki mi się rozsypały na 1 000 000 kawałków i muszę coś znaleźć w składziku Cytuj
peter Napisano 11 Marca 2009 Autor Napisano 11 Marca 2009 Weź idź się schowaj, mogłeś mi je złożyć a nie takie surowe wysłałeś Zrobiłem pół jednej i walnąłem w kąt biurka, najpierw skończę model bo chęci na ogniwka nie mam Cytuj
peter Napisano 11 Marca 2009 Autor Napisano 11 Marca 2009 Zmiana ustawienia jednej z figurek, teraz trzyma się uchwytu i klęczy na ławce, jak ta wersja sie podoba ? Ale kontrastuje z podstawka, suche pastele powinny pomóc Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi