Darth Wather Napisano 6 Marca 2009 Share Napisano 6 Marca 2009 Genialny kolor do mundurów dobrałeś pełen szacun pozdrawiam i życzę dalszych postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 7 Marca 2009 Autor Share Napisano 7 Marca 2009 Farba to moja własna mieszanka farb Olivourn 1943 Pactra Panzergrau też Pactra coś w stylu 40:60albo 30:70 (więcej zielonej ) Podstawka wzięła sie pękła na pół :( ale nie ma tego złego, zrobię małą drużkę w parku z kawałkiem "zieleni" na której nie będzie trawy tylko jakiś krzak, do tego znak "Lazaret" pisany po niemiecku ale nie pamiętam jak to szło, który kiedyś zrobiłem, kolesie bedą wynosić kamrata z Hanomaga. Spowodowane jest to tym że wygladali jakby chcięli po prostu przejść prze pojazd albo jakby był niewidzialny Foty później Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Pokażę rannego, nie ma oporządzenia i hełmu więc kończę go szybciej Teraz jest w fazie araba czyli przed rozjaśinieniem twarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Ręce które le.. znaczy się niosą :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 Legendarna nimiecka armia :] Hełmy mają być ciemniejsze niż panzergrau czy jaśniejsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 Świetnie oczy wyszły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 4 w życiu To jak z tymi hełmami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 A może to ten wunderwaffe Pojazd kroczący... Świetnie Ci idzie (przeciwnie jest z moją pracą... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 To jak z tymi hełmami ? Hełmy to raczej cosik takiego http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=593015&kateg=592719 Albo humbroll 78 jak sie nie myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 8 Marca 2009 Share Napisano 8 Marca 2009 no stary ale co to za laczenie form na nogach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Marca 2009 Autor Share Napisano 8 Marca 2009 no stary ale co to za laczenie form na nogach? Jak Boga kocham nie widziałem Poprawiamy... :/ dzisiaj cała czwórka stanie na własnych nogach z tym rannym na płachcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Ekipa z niebieskiego Jeepa już na własnych nogach lecz bez kilku detali, załoga Hanomaga też już jest ale na fote sie nie załapała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 No to chłopaki ze Zvezdy. Co do figurek MB to miały paski broni odlane razem z ciałem Nawet jednego zapomniałem spiłować i musiałem dać mu torbę przewieszoną przez plecy Zvezdowcy maja wyposażenie DML bo to się o kant d... obić nadawało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Rzecz dzieje się w pobliżu stacji kolejowej. Koleś zamykajacy drzwi teraz będzie machał (szczęśliwie ranny się odchyla i ma to jakiś sens ), jakby został jak poprzednio to waliłby głową w drugi km Żadnych komentarzy ?! Niech ktoś coś powie PS Tak jak Kuba sugerował rejestracja zamalowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rampo klops Napisano 9 Marca 2009 Share Napisano 9 Marca 2009 Z tego co widzę zapowiada się ciekawa dioramka , podoba mi się to , że jest na niej wiele figurek , a nie jak na niektórych tylko pojazd . Co do wykonania nie idzie się prawie do niczego przyczepić, poza tym że przydało by się wy szpachlować łączenia rąk z korpusem , w większości firursów . Jeszcze takie dwa pytania : - Czy cieniujesz jakoś te figurki ? - I jaka jest dokładność figurek master box ? Czekam na dalsze prace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 9 Marca 2009 Autor Share Napisano 9 Marca 2009 Łączenia rąk nie mogłem poprawić z tego powodu że z tych figurek robi się jedna wielka konstrukcja a samo sklejenie jej do kupy przysporzyło mi dość problemów CO do MB to jakość lepsza niz w zestawie z korespondentem wojennym, w ogóle miło mi się z nimi pracowało tylko te paski odlane mnie wkurzyły Co do cieniowania to jak mówiłem, miesiac temu nie wiedziałem z czym sie to je więc dużo efektów raczej nie było Z tego co pamiętam to pomalowałem bazowym, grzbiety sucho pędzlowałem rozjaśnionym bazowym a na koniec poszedł wash i tyle Na podstwace bedzie kostka brukowa bo zbyt przypominało podstawkę pod Strykera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Proszę o komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rampo klops Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Cześć , to znów ja . Mam jeszcze jedno pytanie , jak zrobiłes tą kostkę ? , jest świetna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Wziąłem płytę kartonowo gipsową, z jednej strony obrałem z kartonu, wziąłem skalpel i linijkę i raz przejechałem skalpelem co jakiś czas go wykrzywiając żeby były pokruszenia i dziury, pomalowałem plakatówką i suchymi pastelami potraktowałem. IMHO lepsze i tańsze od gotowca + satysfakcja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 10 Marca 2009 Autor Share Napisano 10 Marca 2009 Ale komentarzy, aż nei nadążam odpisywać Dziś zarwę troszkę nocy i Hanomag będzie już syfiony Konfiguracja to dwa MG 34 bo 42 wygladaja gorzej i przydadzą mi sięna teraźniejsze pojazdy (MG3) PS Czy tarcza w przednim MG poruszała się razem z km'em ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 podstawka wyszla bardzo fajnie,tez jestem fanem rzezbienia w gipsie . az cud ze ci sie nie zlamala po obraniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 Złamała w 3 miejscach ale ojciec powiedział żebym od spodu podkleił sztywnym kartonem i się trzyma Kalki mi się rozsypały na 1 000 000 kawałków i muszę coś znaleźć w składziku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 I co Peter zmogłeś już gąsienice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 Weź idź się schowaj, mogłeś mi je złożyć a nie takie surowe wysłałeś Zrobiłem pół jednej i walnąłem w kąt biurka, najpierw skończę model bo chęci na ogniwka nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 11 Marca 2009 Autor Share Napisano 11 Marca 2009 Zmiana ustawienia jednej z figurek, teraz trzyma się uchwytu i klęczy na ławce, jak ta wersja sie podoba ? Ale kontrastuje z podstawka, suche pastele powinny pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi