Skocz do zawartości

Peterbilt 378

mzmichal

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Hmm to dziwne - na amerykańcach się nie znam ale może są to łańcuchy rozrządu - w każtym razie po sporym przebiegu nie były by już takie srebrne - proponuję zafundować im jakiś brudzing

Lekko są przetarte. Jeszcze je przytrzeć?

ss855268kopia.jpg

No ja bym je przetarł znacznie bardziej gdyż są to elementy, które podczas prasy silnika są w nieustannym ruchu, co powoduje wydzielanie ciepła i po setkach tysięcy na pewno były by pordzewiałe (jeżeli to łańcuchy). Ja osobiście zrobił bym na nich jakiś rdzawy nalot, czy może smar. W instrukcji jest srebrny - na modelu mógł by według mnie być też srebrny, ale tylko gdyby model był robiony na nieużywany. Gdy już pobrudziłeś silnik - pobrudź i paski I zrób coś z pokrywą zaworków bo też razi nowością hehe

mzmichal Chciałem sie wstrzymać ale niemogłem .silnik wygląda okropnie jest niedomalowany poza tym to brudzenie jest tragiczne.

Kolego guma zazwyczaj jest czarna a nie srebrna więc zastanów sie na jaki kolor pomalowałeś pasek klinowy oraz poduszki ,chłodnica wygląda lepiej rama też jest ładnie sklejona tylko proszę nie maluj jej pędzlem bo zepsuje to dobry efekt .

Wg mnie ten pierwszy "niedomalowany silnik" wygląda o wiele lepiej. Mogłeś nanieść na niego bezbarwny Revella, który zmatowiłby całą powłokę i potem delikatne przetarcia suchym pędzlem a efekt byłby na pewno lepszy, niz ten który widzimy później. Ale źle nie jest

PS

Nie daj się wpuścic w maliny. Maluj pędzlem!!!

pozdr.

ss855268kopia.jpg

Nie spotkałem sie jeszcze ze srebnymi paskami, a to są paski klinowe i pomimo, że instrukcja każe malować je na srebno to powinne być czarne. Tak samo przedstawia sie sprawa z poduszkami.

jeszcze raz:

Mam kilka ważnych i istotnych pytań: Jak wycinać i szlifować elementy chromowane? Zawsze zostaje ślad plastiku, który psuje lśniący chrom. Czy można temu jakoś zapobiec?

Poprawię paski i poduchy, reszty nie ruszam. Niektórym mój silnik może się nie podobać, dobrze. Rozumiem to .

Jak to są srebne poduszki, to opony mają srebne bieżniki Wyglądają tak bo są nasłonecznione.

Guma jest czarna bo jest z domieszką grafitu, który nadaje jej większą wytrzymałość i kolor. Ręki nie dam sobie uciąć, bo w słońcu ta matowa guma może podchodzić pod kolor metalu. Ale widziałem gdzieś w tej galerii jeszcze jedno zdjęcie ze srebrnymi poduszkami.

Chociaż na początku też bym poprawiał na czarno, więc pewnie mniejszym błędem będzie pozostanie przy czarnym jak już zostało tak pomalowane.

http://timstrucks.web.aplus.net/4940163-R1-052-24A.jpg

lekko srebrzy się ta guma, no ale sam bym na czarno matowy malował

Edytowane przez Gość

EDIT: przejrzałem wszytkie fotki, spójrz tornado:

http://timstrucks.web.aplus.net/4940163-R1-052-24A.jpg wyraźny sreny kolor poduch

To też nie jest srebny kolor - zobacz na środkową oś, poduszka z jednej strony jest ciemniejsza, a od strony robiącego zdjecie jest jaśniejsza (efekt fleszu). Po za tym nie wiem czy widziałeś gumę umazaną talkiem, wygląda wtedy jak by była biała.

mzmichal Chrom z italki jest kijowy ,moim zdaniem chrom jaki zrobiłem na moim modelu jest dużo lepszy (w rzeczywistości jest ciut ciemniejszy niż na fotce ).

JarekS Niczym farba nie ściera się palcem to nie farba śnieżki tylko deco color .

JarekS Niczym farba nie ściera się palcem to nie farba śnieżki tylko deco color .

Poważnie? Jak potrzesz palcem, nie szarzeje? Jaką przygotówkę podłoża robiłeś?

Muszę spróbować, bo mój Dupli Color ściera się "pod palcem"

Pozdrowienia