mzmichal Napisano 28 Marca 2009 Autor Share Napisano 28 Marca 2009 No niestety poduchy mają być czarne, ale za to nie zlewają się z kolorem ramy. Paski wg. instrukcji powinny być srebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Hmm to dziwne - na amerykańcach się nie znam ale może są to łańcuchy rozrządu - w każtym razie po sporym przebiegu nie były by już takie srebrne - proponuję zafundować im jakiś brudzing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 28 Marca 2009 Autor Share Napisano 28 Marca 2009 Hmm to dziwne - na amerykańcach się nie znam ale może są to łańcuchy rozrządu - w każtym razie po sporym przebiegu nie były by już takie srebrne - proponuję zafundować im jakiś brudzing Lekko są przetarte. Jeszcze je przytrzeć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 Witam Za srebrne pduszki będe wieszał :P Zrób je w czarnym macie i będzie git Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 No ja bym je przetarł znacznie bardziej gdyż są to elementy, które podczas prasy silnika są w nieustannym ruchu, co powoduje wydzielanie ciepła i po setkach tysięcy na pewno były by pordzewiałe (jeżeli to łańcuchy). Ja osobiście zrobił bym na nich jakiś rdzawy nalot, czy może smar. W instrukcji jest srebrny - na modelu mógł by według mnie być też srebrny, ale tylko gdyby model był robiony na nieużywany. Gdy już pobrudziłeś silnik - pobrudź i paski I zrób coś z pokrywą zaworków bo też razi nowością hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 28 Marca 2009 Share Napisano 28 Marca 2009 mzmichal Chciałem sie wstrzymać ale niemogłem .silnik wygląda okropnie jest niedomalowany poza tym to brudzenie jest tragiczne. Kolego guma zazwyczaj jest czarna a nie srebrna więc zastanów sie na jaki kolor pomalowałeś pasek klinowy oraz poduszki ,chłodnica wygląda lepiej rama też jest ładnie sklejona tylko proszę nie maluj jej pędzlem bo zepsuje to dobry efekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Wg mnie ten pierwszy "niedomalowany silnik" wygląda o wiele lepiej. Mogłeś nanieść na niego bezbarwny Revella, który zmatowiłby całą powłokę i potem delikatne przetarcia suchym pędzlem a efekt byłby na pewno lepszy, niz ten który widzimy później. Ale źle nie jest PS Nie daj się wpuścic w maliny. Maluj pędzlem!!! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Nie spotkałem sie jeszcze ze srebnymi paskami, a to są paski klinowe i pomimo, że instrukcja każe malować je na srebno to powinne być czarne. Tak samo przedstawia sie sprawa z poduszkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 jeszcze raz: Mam kilka ważnych i istotnych pytań: Jak wycinać i szlifować elementy chromowane? Zawsze zostaje ślad plastiku, który psuje lśniący chrom. Czy można temu jakoś zapobiec? Poprawię paski i poduchy, reszty nie ruszam. Niektórym mój silnik może się nie podobać, dobrze. Rozumiem to . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Gość za to że zrobił setki modeli Peterbilta został zaproszony do fabryki, to link do jego strony i dużo zdjęć detali: http://timstrucks.web.aplus.net/vacation1.htm a poduszki mogą być srebrne co widać na paru zdjęciach http://timstrucks.web.aplus.net/4940273-R1-048-22A.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Jak to są srebne poduszki, to opony mają srebne bieżniki Wyglądają tak bo są nasłonecznione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 29 Marca 2009 Autor Share Napisano 29 Marca 2009 wielkie dzięki za link, poduchy nietety zostały z powrotem pomalowane na czarno , niech zostanie EDIT: przejrzałem wszytkie fotki, spójrz tornado: http://timstrucks.web.aplus.net/4940163-R1-052-24A.jpg wyraźny sreny kolor poduch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szałek_CMG Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Ta poduszka tak wygląda przez zdjęcie. Po prostu światło lampy odbiło się i wyszło takie przekłamanie. Poduszka jest gumowa, więc logiczne, że każda jest czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 (edytowane) Guma jest czarna bo jest z domieszką grafitu, który nadaje jej większą wytrzymałość i kolor. Ręki nie dam sobie uciąć, bo w słońcu ta matowa guma może podchodzić pod kolor metalu. Ale widziałem gdzieś w tej galerii jeszcze jedno zdjęcie ze srebrnymi poduszkami. Chociaż na początku też bym poprawiał na czarno, więc pewnie mniejszym błędem będzie pozostanie przy czarnym jak już zostało tak pomalowane. http://timstrucks.web.aplus.net/4940163-R1-052-24A.jpg lekko srebrzy się ta guma, no ale sam bym na czarno matowy malował Edytowane 29 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 EDIT: przejrzałem wszytkie fotki, spójrz tornado: http://timstrucks.web.aplus.net/4940163-R1-052-24A.jpg wyraźny sreny kolor poduch To też nie jest srebny kolor - zobacz na środkową oś, poduszka z jednej strony jest ciemniejsza, a od strony robiącego zdjecie jest jaśniejsza (efekt fleszu). Po za tym nie wiem czy widziałeś gumę umazaną talkiem, wygląda wtedy jak by była biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 29 Marca 2009 Share Napisano 29 Marca 2009 Jest czarna ewentułalnie ciemno szara copycat szkoda że tej stronki wcześniej nie znałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 2 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Jak wycinać i szlifować elementy chromowane? Zawsze zostaje ślad plastiku, który psuje lśniący chrom. Czy można temu jakoś zapobiec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 Uciąć idealnie równo część - jak najbliżej elementu z ramki i nie dotykać już niczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 2 Kwietnia 2009 Share Napisano 2 Kwietnia 2009 mzmichal chromy do kreta obrobić posklejać po szpachlować i potem pomalować sprejem efekt chromu albo alcadem. To mój pet chromy robione sprejem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mzmichal Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2009 TomaszDudek Czy jest ten sam efekt co oryginał? Czy będzie mniej błyszczące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 To mój pet chromy robione sprejem A czym je zabezpieczałeś, żeby nie ścierały się "pod palcem"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 mzmichal Chrom z italki jest kijowy ,moim zdaniem chrom jaki zrobiłem na moim modelu jest dużo lepszy (w rzeczywistości jest ciut ciemniejszy niż na fotce ). JarekS Niczym farba nie ściera się palcem to nie farba śnieżki tylko deco color . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 JarekS Niczym farba nie ściera się palcem to nie farba śnieżki tylko deco color . Poważnie? Jak potrzesz palcem, nie szarzeje? Jaką przygotówkę podłoża robiłeś? Muszę spróbować, bo mój Dupli Color ściera się "pod palcem" Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 JarekS niczego niedałęm na goły plastik troszkę sie ściera ale trzeba mocno trzeć od dotykania nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 4 Kwietnia 2009 Share Napisano 4 Kwietnia 2009 przed chwilą malowałem jak Italeri przykazało MM 1790 Chrome Silver, kurcze jestem pozytywnie zaskoczony efektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi