RH Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Kontynuując moją podroż sentymentalną pragnę pokazać pare "szmatopłatow ".W mojej kolekcji są one na pierwszym miejscu a po za tym I wojna światowa to u mnie priorytet bo czy niema nic piękniejszego od tych lataczy z naciągami.Modele sa już paro letnie ale w gablocie są na honorowym miejscu Po kolei przedstawiam: Albatros Dr I eduard wczesny 1:48 Aviatik Berg Flashback 1:48 Albatros W4 Eduard 1;48 Sopwith Wczesny Eduard 1:48 Fokker E wczesny Eduard 1:48 Morane L wczesny Eduard 1:48 Morane N wczesny Eduard 1:48 sopwith 1 1/2 Strutter Roden 1:48 Simens shuckert wczesny Eduard 1:48 Hansa Brandenburg W24 Flashback 1:48 Fokker DVI wczesny Eduard 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil zoszak Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Ten Trójpłat Albatros jest wręcz rewelacyjny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Przepiękna kolekcja Sam malowałeś ciapki na kadłubie Albatrosa W4, czy może jest to kalkomania ? Tak se pomyślałem, że świetnie nadawała by się na pokrowce siedzeń w "cywilach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Przepiękna kolekcja Sam malowałeś ciapki na kadłubie Albatrosa W4, czy może jest to kalkomania ? Tak se pomyślałem, że świetnie nadawała by się na pokrowce siedzeń w "cywilach" Lozenga jest w zestawie Z tego co wiem to chyba Techmod robi arkusiki z lozengami 1:48 i 1:72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanadam Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Chyba raczej kaleczki (tzw. "Lozenge") Kurcze... wiem , że ze względu na wzrok i trzęsące się łapska w życiu nie zrobię takich cudów... Z zazdrością chylę czoła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Chyba raczej kaleczki (tzw. "Lozenge") Kurcze... wiem , że ze względu na wzrok i trzęsące się łapska w życiu nie zrobię takich cudów... Z zazdrością chylę czoła... Wszystko da sie zrobić Mnie też już padl trochę wzrok ale posilkuję sie lupą na glowę ,a co do trzęsionek to można sobie pomoc jakimiś statywami lub ewentualnie zażyć DEPRIM to taki maly żąrt ,bez obrazy A pozatym to bylo robione pare lat temu co widać na niektorych fotkach gdzie jest data Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Piękna bogobojna kolekcja!!!! Jego ekscelencja jest zachwycony. Czy te odpryski farby na tym jednopłatowym Moranie to przypadek?? Bo szanowny Pan na ogół unika jak diabeł święconej wody wszelkich zabiegów "postarzająco-urealniających" :-)))) A tu taki piękny , i bardzo realistyczny odprysk!!!!! Jego ekscelencja stawia 100 złotych dukatów, że to prawdziwy odprysk :-))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 19 Lutego 2009 Autor Share Napisano 19 Lutego 2009 Piękna bogobojna kolekcja!!!! Jego ekscelencja jest zachwycony. Czy te odpryski farby na tym jednopłatowym Moranie to przypadek?? Bo szanowny Pan na ogół unika jak diabeł święconej wody wszelkich zabiegów "postarzająco-urealniających" :-)))) A tu taki piękny , i bardzo realistyczny odprysk!!!!! Jego ekscelencja stawia 100 złotych dukatów, że to prawdziwy odprysk :-))) Akurat ten egzemplarz na ktorym latal jakis asior (niepamiętam nazwiska) posiadal samolot na ktorym byly odpryski farby a że mi się podobaly to poswiecilem sie i zrobilem coś takiego,I tu dowod że potrafię to zrobic tylko wtedy gdy mam na to ochotę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biskup Napisano 19 Lutego 2009 Share Napisano 19 Lutego 2009 Piękna bogobojna kolekcja!!!! Jego ekscelencja stawia 100 złotych dukatów, że to prawdziwy odprysk :-))) Jego ekscelencja pragnie by szanowny Pan potraktował to jako komplement. Bo jego ekscelencja naprawdę myślał, że to prawdziwy odprysk!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 2 Września 2011 Autor Share Napisano 2 Września 2011 Kontynuując moją podroż sentymentalną pragnę pokazać pare "szmatopłatow ".W mojej kolekcji są one na pierwszym miejscu a po za tymI wojna światowa to u mnie priorytet bo czy niema nic piękniejszego od tych lataczy z naciągami.Modele sa już paro letnie ale w gablocie są na honorowym miejscu Po kolei przedstawiam: Albatros Dr I eduard wczesny 1:48 Aviatik Berg Flashback 1:48 Albatros W4 Eduard 1;48 Sopwith Wczesny Eduard 1:48 Fokker E wczesny Eduard 1:48 Morane L wczesny Eduard 1:48 Morane N wczesny Eduard 1:48 sopwith 1 1/2 Strutter Roden 1:48 Simens shuckert wczesny Eduard 1:48 Hansa Brandenburg W24 Flashback 1:48 Fokker DVI wczesny Eduard 1:48 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Piękna kolekcja "motylków" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Brzyyyydkie! Tzn. ładnie wykonane, ale kształty większości to tragedia np. umiejscowienie skrzydeł w tym francuzie z 2005 albo tył kadłuba w niemieckim wodnosamolocie i tym czerwonym z czterołopatowym śmigłem. Wszystkie razem jako kolekcja są jednak piękne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 2 Września 2011 Share Napisano 2 Września 2011 Galeria super (osobiscie zawsze omijam szerokim łukiem szmatopłaty).Super okreslenie : ,,wczesny Eduard" . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 W deche,napisal stolarz.A tak powaznie ,mysle ze czas na jakies porfolio dla nas potomnych,zobaczyc te wszystkie modele w jednym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi