szlachcik1 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Elegancko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Świąteczny update. Model został pomalowany. Niestety utraciłem zrobiony wcześniej pre-shading, ale zrobiłem post shading, więc nie ma problemu. Model został pomalowany farbą Vallejo Model Color Russian Green, a rozjaśnienia tą samą farbą z dodatkiem białej (tak w stosunku 6:4 zielona:biała). Zrobiłem także oznaczenia. Numery to Dragonowskie kalki, a pasy zdecydowałem namalować ręczenie pędzlem, wg. mnie wyglądają lepiej niż kalki. Parę zdjęć: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 No, no ładny teciak .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasa Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Od kiedy to robią zielone gąsiennice Może to jakiś nowy wynalazek ZSRR-kamuflarz gąsiennicowy...ciekawe . Na serio to modelik spoko tylko okropnie wygląda ten pasek pociągnięty pędzlem. Nie mogłeś malnąć od szablonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Bardzo ładnie zrobiony Tylko ten biały pas trochę mi się nie podoba, wygląda jakby był pomalowany zbyt grubą warstwą farby, ale to tylko moje odczucia. Poza tym wszystko w porządeczku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czsochaj Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Popraw pasy na wieży, nie to że źle,ale zbyt niedokładnie. Teraz wyglądają jakby jakiś Niemiec do ruska strzelał, a on na chybcika je malował. MODEL JEST OK. , powiedziałbym ostatnie uzupełnienie przed ostatecznym szturmem, nie ma się czego czepiać, bardzo fajny.Więcej tak wykonanych modeli proszę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Dzięki za pozytywne opinie. Gąsek nie poprawiałem, bo wg. mnie to strata czasu, bo i tak ostateczny kolor nadadzą wszelkiego rodzaju efekty "upiększające". Pasy miały wyglądać na totalną prowizorkę i chyba je tak zostawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
choochoo Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Fajny modelik, rzeczywiscie oznaczenia malowane recznie na teciaku dodaja mu smaczku Czy ten zestaw premium oprócz blaszek zawiera również toczoną lufe ?? pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 13 Kwietnia 2009 Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Czy ten zestaw premium oprócz blaszek zawiera również toczoną lufe ?? Tak, zawiera blaszki, lufę i linę. Polecam ten zestaw, bardzo dobrze się go składa i ma całkiem ładnie odwzorowane detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Tak jak powiedział kolega Łukasz. Faktycznie składa się nieźle, ale trzeba uważać na instrukcję, bo może wprowadzić w błąd. Można sobie przy nim potrenować z blaszkami, jeżeli ktoś jest zielony w tym temacie (np. ja). Ogólnie model godny polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 17 Kwietnia 2009 Kolejne postępy. Zacząłem się bawić olejami. Na początek spróbowałem zrobić biedronkę. Zacząłem od wieży. Na kompule farba jest nie ruszana, żeby pokazać różnicę przed i po zabiegu. Dopiero zauważyłem, że niedokładnie wyczyściłem właz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Na początek spróbowałem zrobić biedronkę. A po co robi się tą biedronkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Kwietnia 2009 Share Napisano 18 Kwietnia 2009 Na początek spróbowałem zrobić biedronkę. A po co robi się tą biedronkę? Czyli nie widzisz efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Na całym modelu zrobiłęm biedronkę, jednak muszę jeszcze popracować nad sposobem ścierania farby, bo kolory mi się zmieszały i zamiast ładnych przejść kolorów zrobiło mi się rdzawe "coś". Teraz chcę zrobić trochę rdzawych zacieków, głównie przy poręczach i może w miejscach połączenia podstaw pod osłony z pancerzem. Tutaj jeszcze 2 fotki innego pojazdu pokazujące zmianę koloru po zabawie olejami (podwozie nie ruszane): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojtas Napisano 19 Kwietnia 2009 Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Witam .Troszku chyba za mocna ta biedronka ale to moje zdanie -może zdjęcia trochę kłamią -ale fajny ten hanomag .A w jakiej skali on? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 19 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2009 Też mi się wydaje, że trochę za mocna. Na hanomagu wyszła trochę łagodniej. Hanomag to skala 1/72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Niko77 Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 Witam szkoda że tak lecisz z tym modelem nadal masz straszne szpary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 20 Kwietnia 2009 Share Napisano 20 Kwietnia 2009 coś średnio mi się to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek14147 Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Teciak jest już na ukończeniu. Zrobiłem na nim wash'a, dodałem obicia, jakieś zacieki, przykurzyłem i pomalowałem osłony. Prawdę mówiąc średnio jestem z tego modelu zadowolony, ale czegoś znowu się nauczyłem. Obicia robione z ciemnej farby olejnej wspomaganej gunmetalem to nie był dobry pomysł i raczej więcej z niego nie skorzystam. Pozostaje mi tylko podmalować w niektórych miejscach osłony i mogę dać go do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Tak. Wszystko poza obiciami jest jak trzaba. Szkoda bo się napracowałeś i fajny model wyszedł pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Nom ładnie się prezentuje - subtelnie i delikatnie, ale tak jak Kolega powyżej napisał obicia psują efekt (są za duże), aha i pomaluj te świecące złotym kolorem fragmenty fototrawionych siatek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukass1613 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Bardzo fajnie wychodzi ten model. Realistycznie i z wyczuciem. Wielkim ekspertem w tej dziedzinie nie jestem ale obicia troszeczke za duże, ale to już koledzy powiedzieli. Podoba mi się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 3 fotka od dołu- domaluj blaszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 3 fotka od dołu -> niepomalowane blaszki edit: echh jak ja nienawidzę mieć jeszcze kilku postów na kolejnej stronie... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Właściwie wszystkie błędy masz jak na tacy podone. Kilka takich odprysków by nie zaszkodziło ale jest ich zdecydowanie za dużo. W ogólnej ocenie teciak prezentuje się bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi