Skocz do zawartości

T-34/85 Dragon 1/35

tomek14147

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 51
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Świąteczny update.

Model został pomalowany. Niestety utraciłem zrobiony wcześniej pre-shading, ale zrobiłem post shading, więc nie ma problemu. Model został pomalowany farbą Vallejo Model Color Russian Green, a rozjaśnienia tą samą farbą z dodatkiem białej (tak w stosunku 6:4 zielona:biała). Zrobiłem także oznaczenia. Numery to Dragonowskie kalki, a pasy zdecydowałem namalować ręczenie pędzlem, wg. mnie wyglądają lepiej niż kalki.

Parę zdjęć:

DSC00034.JPG

DSC00035.JPG

DSC00036.JPG

DSC00037.JPG

DSC00038.JPG

Od kiedy to robią zielone gąsiennice Może to jakiś nowy wynalazek ZSRR-kamuflarz gąsiennicowy...ciekawe . Na serio to modelik spoko tylko okropnie wygląda ten pasek pociągnięty pędzlem. Nie mogłeś malnąć od szablonu

Popraw pasy na wieży, nie to że źle,ale zbyt niedokładnie. Teraz wyglądają jakby jakiś Niemiec do ruska strzelał, a on na chybcika je malował. MODEL JEST OK. , powiedziałbym ostatnie uzupełnienie przed ostatecznym szturmem, nie ma się czego czepiać, bardzo fajny.Więcej tak wykonanych modeli proszę!

Tak jak powiedział kolega Łukasz. Faktycznie składa się nieźle, ale trzeba uważać na instrukcję, bo może wprowadzić w błąd. Można sobie przy nim potrenować z blaszkami, jeżeli ktoś jest zielony w tym temacie (np. ja). Ogólnie model godny polecenia.

Kolejne postępy.

Zacząłem się bawić olejami. Na początek spróbowałem zrobić biedronkę.

Zacząłem od wieży. Na kompule farba jest nie ruszana, żeby pokazać różnicę przed i po zabiegu.

DSC00139.JPG

Dopiero zauważyłem, że niedokładnie wyczyściłem właz

Na całym modelu zrobiłęm biedronkę, jednak muszę jeszcze popracować nad sposobem ścierania farby, bo kolory mi się zmieszały i zamiast ładnych przejść kolorów zrobiło mi się rdzawe "coś".

DSC00146.JPG

DSC00147.JPG

DSC00148.JPG

DSC00149.JPG

DSC00150.JPG

DSC00151.JPG

Teraz chcę zrobić trochę rdzawych zacieków, głównie przy poręczach i może w miejscach połączenia podstaw pod osłony z pancerzem.

Tutaj jeszcze 2 fotki innego pojazdu pokazujące zmianę koloru po zabawie olejami (podwozie nie ruszane):

DSC00154.JPG

DSC00153.JPG

• 4 weeks later...

Teciak jest już na ukończeniu. Zrobiłem na nim wash'a, dodałem obicia, jakieś zacieki, przykurzyłem i pomalowałem osłony. Prawdę mówiąc średnio jestem z tego modelu zadowolony, ale czegoś znowu się nauczyłem. Obicia robione z ciemnej farby olejnej wspomaganej gunmetalem to nie był dobry pomysł i raczej więcej z niego nie skorzystam. Pozostaje mi tylko podmalować w niektórych miejscach osłony i mogę dać go do galerii.

DSC00036.JPG

DSC00037.JPG

DSC00038.JPG

DSC00039.JPG

DSC00040.JPG

DSC00041.JPG

Nom ładnie się prezentuje - subtelnie i delikatnie, ale tak jak Kolega powyżej napisał obicia psują efekt (są za duże), aha i pomaluj te świecące złotym kolorem fragmenty fototrawionych siatek...

Właściwie wszystkie błędy masz jak na tacy podone.

Kilka takich odprysków by nie zaszkodziło ale jest ich zdecydowanie za dużo.

W ogólnej ocenie teciak prezentuje się bardzo fajnie.