Bodzio Napisano 11 Listopada 2009 Autor Share Napisano 11 Listopada 2009 Trochę czasu minęło od ostatniej aktualizacji, ale mam nadzieję, że nie skończyłeś jeszcze modelu "Stety" albo niestety model jest jeszcze w takim stanie jak na ostatnich prezentowanych zdjęciach . Skończę Iveco to skupie się w najbliższym czasie nad Trójeczką ,bo jest co poprawiać Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 Tutaj też odświeżę nieco temacik ;) Wczoraj coś mnie tknęło i pomalowałem trochę kabli-głównie te odstające. Te wzdłuż ramy boję się trochę pomalować Niektóre "odstające" nie są jeszcze pomalowane : Na końcu ramy chcę zamontować taką oto "nadbudówkę",oraz zderzak : To jest na razie czysta prowizorka, jak dobrze wszystko sobie rozrysuje i zrobię odpowiedni szablon ,wytnę to w blaszce ryflowanej(oczywiście bez zderzaka) W wnętrzu usunąłem to : Teraz tylko kawałek plastiku ,szpachla i myślę że będzie się to jakoś prezentować Będę jeszcze musiał poprawić mocowanie kabiny,ponieważ tył mi opada : Szkoda że wcześniej tego jakoś nie zauważyłem I takie tam dwie foteczki : Dodam jeszcze że usunąłem te nieszczęsne kable za silnika , i myślę się do nich ponownie zabrać . I to by było na tyle Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Czy SS nie są za szerokie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michuXCZ Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Scania na razie miodzio Tylko czemu zderzak jest tak wysoko? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 SS to złom,są dla przymiarki -fakt faktem są źle zrobione Mam nadzieje że zaopatrzę się w jakieś odlewy. A zderzak czemu za wysoko ? Zależy jak kto montuje-przynajmniej tak mi się wydaje : -to akurat fotka modelu Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michuXCZ Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Chodzi mi o przedni Bodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 A to sorki. Myślałem, że to te co mają być.Chyba w nich nic nie zeszlifowałeś tylko dałeś obręcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 Chodzi mi o przedni Bodzio Very Happy Aha . Przyłożony tak jak jest to zaznaczone w instrukcji,być może lekko może być pochylany ku górze. Chyba w nich nic nie zeszlifowałeś tylko dałeś obręcz. Dokładnie Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Tak na moje to 2 oś jest za nisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 26 Grudnia 2009 Share Napisano 26 Grudnia 2009 Tak na moje to 2 oś jest za nisko. Stego co mi sie wydaje jest dobrze.A zresztą Bodzio miał chyba oryginalną rame ze scani wrecer więc małe prawdipodobieństwo, że jest za nisko. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Grudnia 2009 Autor Share Napisano 26 Grudnia 2009 W sumie to i Badur ma racje, musiałem tak ostatnią oś umiejscowić ,aby potem nadkola były jakoś w miarę prosto przymocowane do ramy-miałem je ciąć ,ale nie spodobały mi się "otwarte" nadkola Stąd tęż taki wybór Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Rozumiem. Czekam na dalsze aktualizacje. Powodzonka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 27 Grudnia 2009 Share Napisano 27 Grudnia 2009 Acha to inna sprawa no ale tak może być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 24 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 24 Stycznia 2010 Trochę się znowu pobawiłem z ramą: W razie czego ,coś tam można zawsze zmyć jak by coś było nie "ten teges" Przyjąłem że spód i wnętrze ramy będą brudne(zbiorniki powietrza czkają na pobrudzenie),a miejsca dostępne do umycia w realu, czystsze(głównie zewnętrzne części ramy). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 Noo zaczyna to przyzwoicie wyglądać Ale jakoś ten odcień na ramie mi się nie widzi... chyba, że to wina oświetlenia Aaa i przedni felunek to tylko do przymiarki tak?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 25 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 25 Stycznia 2010 chyba, że to wina oświetlenia Jak najbardziej,normalnie jest "soczyście" czerwony ,a nie tak jak na fotkach pomarańczowy Chyba że mówisz o "brudzie" to taki chyba w rzeczywistości jest Aaa i przedni felunek to tylko do przymiarki tak?? Razz Oczywiście że tak,jak że by inaczej Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 26 Stycznia 2010 Share Napisano 26 Stycznia 2010 Cześć Bodziu Ładnie Ci to idzie jak będę brudził ramę to będę wiedział gdzie mam kuknąć ;) Ale jak się tak przyglądałem to zauważyłem, że drążek reakcyjny jest za długi i koła nie są do siebie równolegle ... Ale to może mi się wydaje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 26 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 26 Stycznia 2010 Ale jak się tak przyglądałem to zauważyłem, że drążek reakcyjny jest za długi i koła nie są do siebie równolegle No deczko nie są równoległe .Wcześniej tego nie zaówarzyłem tak więc szkoda mi to psuć Ale w sumie tragedi nie ma Dzięki za uwagę Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcus05 Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 ... nie zaówarzyłem . Bodzio, ale my zauważyliśmy.... Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badur Napisano 27 Stycznia 2010 Share Napisano 27 Stycznia 2010 Koła są rozbierzne więc jest za krótki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 24 Marca 2010 Autor Share Napisano 24 Marca 2010 Niby nic ale ważne że do przodu. Zakończenie ramy- 4 godziny wycięte z życiorysu : Podest- pół godziny wycięte z życiorysu : Pierwszy raz pracowałem z blaszką,więc nie wszystko jest idealne. Ale... Jestem zadowolony P.S. nie zaówarzyłem Bodzio, ale my zauważyliśmy.... Teraz będę bardziej uważał Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 (edytowane) Zakończenie ramy- 4 godziny wycięte z życiorysu : Podest- pół godziny wycięte z życiorysu Nie martw się, moja żona twierdzi, że mnie od dawna nie ma w życiorysie a blaszki palce lizać Edytowane 24 Marca 2010 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Nie martw się, moja żona twierdzi, że mnie od dawna nie ma w życiorysie Mr. Green Dobre Bodzio piszesz, że ponad 4 godziny mordowałeś się z blaszkami, ale opłacało sie Efekt końcowy jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 24 Marca 2010 Share Napisano 24 Marca 2010 Moje zdanie znasz Warto było się pomordować z blaszkiami Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 23 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 23 Kwietnia 2010 Pomalowałem parę kawałków wnętrza. Deska rozdzielcza- powiem szczerze że pasek brązowy nie wyszedł zbyt idealnie ,zdjęcia też trochę wyolbrzymiają poszarpanie paska, ale lepie chyba tego zrobić bym jak na razie nie umiał . Chociaż przewiduje drobną kosmetykę i retusz pędzelkiem : Podsufitka- w grubszej mierze już skończona. Pomalowana została kolorkiem beżowym jak cała reszta wnętrza ,brązowym ,czarnym matem(wnęka pułki) ,i połyskiem -coś na wzór koloru pianina Zostało jeszcze tylko dorobić CB radio,i pomalować lampki. : No i na razie praca stoi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi