dawid xd Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 (edytowane) Witam jest to mój pierwszy czołg jaki będę robił w życiu : Nazwa: German Pz.Kpfm KV-1 756® Tank Skala: 1/35 Firma: Trumpeter Zdjęcia kalko-mani : Zdjęcia wieżyczki (dodano jeszcze dwie linki miedziane) : Zdjęcia gąsienic (dali 2 pary plastikowe i gumowe) : Wanna KV-1 : Zdjęcia wyprasek : W niektórych torebkach znajdują się po 2 wypraski Zdjęcia przybliżonych( niektórych wyprasek) : Zdjęcia Instrukcji : Pokaz jak malować KV-1 : TROSZKĘ DUŻO ZDJĘĆ. Ale na początku zawsze tyle jest No to trzeba się zacząć do roboty. Edytowane 22 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 No i teraz zdjęcia są dobre. Na moje oko wszystko widać. Jakie weźmiesz gąski do modelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Taki ładny czołg a szwab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 21 Lutego 2009 Autor Share Napisano 21 Lutego 2009 Te fotki były robione w ferie (w styczniu). I były robione z nudów. ( wyszły dobrze, może dlatego, że było leprze światło) Nie wiem jeszcze dokładnie jakie będę dawał gąski, możliwe, że plastikowe. Lepiej wyglądają. Ale jeszcze wszytko wyjdzie w czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 21 Lutego 2009 Share Napisano 21 Lutego 2009 Taki ładny czołg a szwab Zgadzam się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Nie wiem jeszcze dokładnie jakie będę dawał gąski, możliwe, że plastikowe. Lepiej wyglądają. Ale jeszcze wszytko wyjdzie w czasie. Nie ma się nad czym zastanawiać, wybierz plastikowe. Jako ciekawostkę dodam, że taka hybryda istniała tylko w jednym egzemplarzu. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej2 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Nie ma się nad czym zastanawiać, wybierz plastikowe. Tak kolega wyżej ma racje weź plastikowe, ładnie się prezentują na modelu i do tego są dobrze odlane i już mają "zwisy". Jeżeli chciał byś Dawid jakieś fotki historyczne to służę. Dawid rób tak jak ci na gg mówiłem czytaj dokładnie instrukcje Powodzenia pzdr Andrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gumis Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Mówiąc szczerze od jakiegoś czasu myślę o tym modeliku. Z miłą chęcią za jakiś czas się nim zajmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Jako ciekawostkę dodam, że taka hybryda istniała tylko w jednym egzemplarzu. No nie wiem. Ale być może to ta sama, choć oznaczenia ma gdzie indziej. Niektóre zdjęcia takie malutkie. Zdjęcia z internetu (już nie pamiętam stron). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
93mati Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Boozy ale to już jest KW-2, a kolega przedstawił KW-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Mam parę pytań : - malować koła przed wklejeniem?? - Cały model walnąć na A20 Africa Yellow (M) - 2 warstwę czyli te paseczki na jaki kolor dać?? To jest malowanko tylko jakie to kolory Pactra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Boozy ale to już jest KW-2, a kolega przedstawił KW-1 Cholera... zagalopowałem się. Źle przeczytałem główny temat. Przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Taki ładny czołg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 rObO85 nie podoba Ci się ten czołg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rObO87 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Podobnie jak większość panzersenf803wt42 Odnośnie pytania o kół: pomalować i dopiero wklejać to wydaje się najrozsądniejsza opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Seb ma rację. Pojazd istniał tylko w jednym egzemplarzu, zaś od siebie dodam, że był przydzielony do 204 Pz. Rgt. przynależnego do 22 Dywizji Pancernej. Niemcy dokonali przeróbek w postaci wymiany armaty na niemiecką 75mm KwK40 L/48 coraz założyli niemiecką wieżyczkę (kopułkę) dowódczą. Powyższymi zdjęciami się nie sugeruj, bo poprzednicy poknocili sprawę i powstawiali zdjęcia Pz.Kpfw 754 ®. Jedynym zdjęciem, które ogranicza możliwości wyboru malowania, a które znam przedstawiające Pz.kpfw. 756 ® jest poniższe: Źródło: img.dkrywca.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmokHaosu Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Podobnie jak większość panzersenf803wt42 http://czolgi.info/wojna.php?strona=3[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karolll Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Taki ładny czołg a szwab Lepszy szwab niż rusek Ładny modelik się zapowiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Taki ładny czołg a szwab Lepszy szwab niż rusek I sie zaczelo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzychu-onisk Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Ale to przecie rusek w niemieckiej skórze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 (edytowane) No i pierwsze koty za płoty : Edytowane 22 Lutego 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 No jak na razie idzie Ci dobrze. Z przody widac trochę szpachlę, weź ja zeszlifuj, a będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Taki ładny czołg Odezwał sie miłośnik Marderów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawid xd Napisano 22 Lutego 2009 Autor Share Napisano 22 Lutego 2009 Kacperek315 ta szpachla była nałożona przed zdjęciami. Ale będzie bardzo ładnie wyszlifowana xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobert Napisano 22 Lutego 2009 Share Napisano 22 Lutego 2009 Daj jeszcze zdjęcie z boków. Te wahacze z kołami masz już wklejone? Coś dziwnie z przodu wystają koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi