Jarekk Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Z racji tego, że na moim warsztacie dominuje pancerka, nigdy nie przymierzałem się dopasować tego koloru do Humbrola. Co do koloru, to z mojej strony mogę stwierdzić, że chodząc po płatowcach co najmniej trzech tak pomalowanych samolotów nigdy nie przyszło mi do głowy, że są pomalowane na biało-podobny kolor. PS. Spróbuję jutro przejrzeć katalog i zapasy Humbrola to coś zaproponuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Co do koloru, to z mojej strony mogę stwierdzić, że chodząc po płatowcach co najmniej trzech tak pomalowanych samolotów nigdy nie przyszło mi do głowy, że są pomalowane na biało-podobny kolor. Może, ten kolor na zdjęciu to efekt ewentualnego wypłowienia? I tu przydałby się właśnie jakiś punkt zaczepienia w postaci dawno zapamiętanego koloru ;) Może też być tak, że eRy były malowane jeszcze innym odcieniem niż MF-y i PF-y z Łasku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 24 Maja 2009 Share Napisano 24 Maja 2009 Ten kolor to tylko krótki epizod LZR w Dęblinie z lat .....(?). Skoro farba odchodziła płatami to następna mogła być zupełnie inna (odcieniem też). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 PS. Panzer4 - Można na prw, kto przyznaje się do 1706 z 2 eskadry? Jarekk odebrałeś priv? Bo wielcem ciekaw czy się znacie może z tatą mojej lubej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Odebrałem, ale za moich czasów ( 1989-97) nie spotkaliśmy się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 No niestety nie znam roku zakończenia przez niego służby... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emeryt Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Witam. Bombki poleciały do kosza( od ił-28 wygladały nieciekawie), w zamian będą R-3S na belkach APU-13 z zestwu Zviezdy(po bisie). Co do klap to chyba wrócą na swoje miejsce jako schowane. Pomyślę jeszcze jak sensownie je zamocować w pozycji wysunięte. Myślę że po zamknięciu połówek kadłuba powinno być juz z górki. Przerobiłem przednią goleń podwozia żeby wpasować tam żywiczne koło z Pavli. Witam widzę pomalowane R3S-nie wiem czy to malowanie do lotu czy do postoju, jeżeli do postoju to OK,jeżeli do lotu to osłony czujnika podczerwieni sa przeżroczyste Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emeryt Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Witam-jężeli chodzi o PF-y to kabiny oryginalne były malowane na szaro byłem osprzętowcem i doskonale to pamiętam,szare były wnęki podwozia golenie główne i goleń przednia,co do PFM SPS to pamiętam jak przyleciały fabrycznie nowe i kabiny w nich też były szare,jeżeli chodzi o F13 -to ten który był u nas w Oleśnicy na cyklu też mial szarą kabinę.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emeryt Napisano 20 Czerwca 2009 Share Napisano 20 Czerwca 2009 Acha zapomniałem dodać że wszystkie maszyny z mojego pułku miały naturalny kolor duralu,plus troszeczkę zmian było po lakierze,gdyż były tylko lakierowane,natomiast zbiorniki integralne w skrzydłach,jak też zbiornik nadkadłubowy miały zupełnie inny odcień gdyż były wykonane z innego stopu.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iron75 Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Zdjęcie kabiny które pokazałeś jest czeskie i dotyczy czeskiego Mig-a. Czesi produkowali sami Migi 21 i zapewnie stosowali jeden (późniejsze - zielony kolor). Nasze Migi-21 PF i PFM pochodziły z ZSRR. Wszystkie PFM-y w których siedziałem były szare, i te oryginalne i te po remoncie w NRD. witam a przgoda czechów z produkcją "żelazka" to przypadkiem nie skończyła się na F-13 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leszek.Sz. Napisano 29 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 29 Czerwca 2009 W dziale 1:1 jest temat MiG-21, tam przenosimy się z gaduchami o MiG-21. Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarekk Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Co innego produkcja a co innego remonty główne (zwykle dwa). Samolot po remoncie mógł wyglądać inaczej niż ten oryginalny z SZRR. Kolega "emeryt" tylko potwierdził moje własne spostrzeżenia co do szarego wnętrza kabiny oryginalnych PF i PFM-ów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 29 Czerwca 2009 Share Napisano 29 Czerwca 2009 Na wyraźną prośbę użytkownika Patyk temat zostaje zamknięty z racji zakończenia warsztatu. Wszelkie apelację proszę składać do mnie na pw. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi