dweler Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Witam Drugi i zarazem ostatni model konkursowy.Przedstawia Rammpanzera ktory w rzeczywistosci powstal tylko jako model w skali 1:15.Mial byc przystosowany do miejskich walk w Salingradzie. Dziekuje wszystkim za udzial w warsztacie oraz za cenne i pomocne uwagi. pozdro. warsztat: viewtopic.php?t=12461 galeria: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Piękny ten taran. Poza tym świetnie i niebanalnie pomalowany. Trochę nie rozumiem dlaczego się znęca nad biednym cmentarzem ale może to jakaś nazistowska chiena jest ;-) Świetne fotomontaże dodają mu dramatyzmu choć przydałaby się jakaś figurka dla lepszego wyczucia rozmiarów dziada. Gratuluję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 10 Marca 2009 Share Napisano 10 Marca 2009 Świetne wykonanie! Malowanie ze smaczkiem, spoko detale jak na taką ich ilość w oryginale, mega dio. Szacun. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAZZY_bez_humoru Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 nie postarałeś się :] nie wiem czy spowodowane to brakiem czasu, lenistwem, czy miały na to wpływ inne czynniki.. sam model bardzo pozytywny, włożyłeś w niego wiele pracy i osiągnąłeś ciekawy efekt.. ale podstawka.. (bo trochę zbyt skąpe jak na dioramę i brakuje figurek) drastycznie odstaje poziomem wykonania i deklasuje model jako całość :] wg. mnie taki kolos miażdżył by swoim ciężarem cegły.. twój jest bardzo niedopasowany do podłoża - w dodatku dosyć niefortunnie zrobiłeś zdjęcia, które to akcentują to co już kolega napisał.. dlaczemu pastwi się nad bogu ducha winnym murkiem cmentarnym zamiast buszować gdzieś po fabrycznych ulicach i wyłomami w ścianach torować drogę hitlersynom? mam nadzieję, że kiedyś skusisz się na jakąś większą dioramę, zafundujesz mu towarzystwo paru figurek, wyskrobiesz kawał fabrycznej ściany i jakieś pozostałości po maszynach.. btw. fajnie wykończyłeś brzeg podstawki.. ziemia i korzeniuszki sypane na wikol czy jakiś inny patent? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Imponująca robota. Rzeczywiście mu ciasno na tych nagrobkach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiec4-13 Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Witaj. Rzeczywiście bardziej pasowała by tu ruina jakiejś fabryki z kominem niż cmentarz. Mogłeś bardziej pobrudzić podwozie, zwłaszcza z tyłu wygląda za "czysto". Mógłbyś także zrobić troszkę rdzy na podnośniku. Ja jestem zwolennikiem robienia ramek wokół podstawki, ten piasek przy przenoszeniu powinien się kruszyć. Co do samego pojazdy wygląda fantastycznie, szczególnie te obicia. Odwaliłeś kawał dobrej roboty. Życzę sukcesów przy głosowaniu ps.to tło na pierwszych zdjęciach to nie jest Stalingrad, tylko północna pierzeja Rynku Starego Miasta w Warszawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Bardzo ładny model. Super się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Taran taranem (pozytyw oczywiście, szczególnie, że tyle w nim tzw. "wkładu własnego" ), malowanie wyjątkowo niebanalne też "in plus", ale ja zwróciłem uwagę na coś innego. Wiem, że to upierdliwe czepianie się niewiele znaczących szczegółów, jednak się zastanawaim nad tymi napisami na nagrobkach. Te nagrobki to gotowce jakieś czy samoróbki? Napisy na nich przypominają mi bardziej "elficką łacinę" a'la "Lord of the Rings", aniżeli cyrylicę. A może tam jest cyrylica, a oczy już po prostu nie te co kiedyś ... P.S. Zaszalałeś z tym "geologicznym profilem/przekrojem gleby" - super koncepcja . Tylko kilku kosteczek wystających zeń brakuje (żeby było bardziej "tematycznie") ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 Gratulacje. Bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Patterson Napisano 11 Marca 2009 Share Napisano 11 Marca 2009 (edytowane) Witam Przepraszam na wstępie, że się nie pojawiam, ale dorobiłem się prawie zapalenia płuc. Co do pracy. Podstawka też mi nie leży jakoś, ale sam modelik jest bardzo elegancki. Gratuluję. Edytowane 12 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 12 Marca 2009 Share Napisano 12 Marca 2009 Dobry pomysł, dobre wykonanie. super. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 12 Marca 2009 Autor Share Napisano 12 Marca 2009 witam dzieki za wszystkie komentarze i opinie. oczywiscie moglem tu zrobic wszytko ale taka mialem koncepcje. ziemia i korzeniuszki sypane na wikol czy jakiś inny patent? dokladnie tak.korzonki od jakis kwiatkow ktore czekaja w garazu na sadzenie. ten piasek przy przenoszeniu powinien się kruszyć. no kruszy niestety ps.to tło na pierwszych zdjęciach to nie jest Stalingrad, tylko północna pierzeja Rynku Starego Miasta w Warszawie Mad zgadza sie,nie idzie was oszukac Te nagrobki to gotowce jakieś czy samoróbki? Napisy na nich przypominają mi bardziej "elficką łacinę" a'la "Lord of the Rings", aniżeli cyrylicę. A może tam jest cyrylica, samorobki,napsy tak od oka wydziergalem cyrklem,moze rzeczywiscie nie przypomina to cyrylicy ale dorobiłem się prawie zapalenia płuc. to zdrowia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi