jager27 Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Oto niedawno Tamiya wypuściła tego nowiutkiego IS-a 3. Pomyślałem, że in-box się przyda ponieważ dużo modelarzy może zastanawiać się nad kupnem tego modelu. Wielka szkoda, że gąsienice są gumowe. In-box: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Oto niedawno Tamiya wypuściła tego nowiutkiego IS-a 3. 10 lat wstecz to "niedawno" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 18 Marca 2009 Autor Share Napisano 18 Marca 2009 10 lat wstecz to "niedawno" ? EEEyyyyy.... Wiesz w sklepie mówił sprzedawca, że to nowy model. A jak stary to stary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 EEEyyyyy.... Wiesz w sklepie mówił sprzedawca, że to nowy model. A jak stary to stary. A co miał powiedzieć, że model leży u niego kilka lat ? Tak na serio to mówił że nowy, bo pewnie z nowej dostawy. A tak z ciekawości to ile zapłaciłeś za tą "nowość" ? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Pewnie sprzedawca pomylił IS-3 z IS-2 który powiedzmy jest nowym modelem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Mam pytanko czy to ta sama wersja co trumpeter bo właśnie sobie zamówiłem z trampka takiego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 To przepak.... następny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 (edytowane) Znawcą tematu nie jestem ale model Tamiya to IS-3 natomiast model sprzedawany przez Trumpetera to IS-3M czyli wersja zmodernizowana będąca jeszcze wcale nie tak dawno na uzbrojeniu w Rosji, Korei. Generalnie o szczegóły czym się różnie już musisz poszukać informacji. Miałem tego IS i z tamiyi i z trumpetera i raczej wątpie żeby był to przepak. Edytowane 18 Marca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ł.Sosnowski Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Ritter, a co sądzisz o modelu trampka? Jak ze sklejalnością i zgodnością z oryginałem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 To przepak.... następny. Czego niby przepak ? Już raz ktoś opisał model Tamiyi, ponoć to hybryda różnych wersji. Model Trampka to jeden z pierwszych modeli tego producenta i jest słabiutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shilka (Robert T.) Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Cześć Podobno model trumpetera jest bliższy oryginałowi (wersja Is-3m) niż Tamiya. Model Tamki to tak jak napisano - mieszanina różnych wersji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Trumpeter jest lepszy i w dodatku sporo tańszy - polecam wątek konkursowy kolegi Aviego, dokładnie porównał tam te modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Trumpeter jest lepszy i w dodatku sporo tańszy - polecam wątek konkursowy kolegi Aviego, dokładnie porównał tam te modele. jak to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 A takto trumpek rządzi hehe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 jak to??? Tak to, tamiya nie jest nieomylna... Ma wiele dobrych modeli, ale zdarzają im się gorsze (patrz powyższy)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ritter Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Dla porównania model Tamiya jak kupowałem w wakacje kosztował 100 zl natomiast model trumpetera 35 zl (cena allegro ale z leglnie dzialajacego sklepu). W tych dobrych czasach dla modelarzy zakupilem wtedy 3 sztuki. Jeżeli chodzi o sklejanie to może tamiya ma lepsze spasowanie (może bo nie kleiłem jeszcze), natomiast trumpeter wymaga troszke szpachli ) Genralnie zdecydowanie lepszy jak dla mnie tez jest model trumpetera, spokojnie można dokupić troche dodatków i wyjdzie naprawde fajny model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erni Napisano 18 Marca 2009 Share Napisano 18 Marca 2009 Czekamy na relacje z budowy...W jakim malowaniu go robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 19 Marca 2009 Autor Share Napisano 19 Marca 2009 A tak z ciekawości to ile zapłaciłeś za tą "nowość" ? Bez rabatu kosztowałby mnie 125 zł natomiast z rabatem 112 zł. Właśnie nie wiem w jakim malowaniu go robić, ale raczej nie w Egipskie bo pancerniak jest Radziecki i nie mam kalek. A wy jak myślicie? Jak macie jakieś ciekawe foty z IS-ami 3 to wrzucajcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiterATS Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 A może zrobisz polskiego Isa? Jedynym oznakowaniem jest tutaj orzeł na wieży, więc nie będzie zbyt dużo roboty z ich zrobieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 Też robię tego ISa z Trumpetera. Zacząłem z nim relację warsztatową, ale z przyczyn obiektywnych i ode mnie niezależnych musiałem przerwać prace nad nim. o tutaj Ma bardzo ładnie odwzorowaną fakturę wieży i jest całkiem znośny w montażu. Wymaga trochę szpachli, ale ujdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 19 Marca 2009 Autor Share Napisano 19 Marca 2009 A może zrobisz polskiego Isa? Bobry pomysł. Ruskie i tak nie walczyły. Tak to, tamiya nie jest nieomylna... Ma wiele dobrych modeli, ale zdarzają im się gorsze (patrz powyższy)... Wskaż te szczegóły bo ja przejrzałem zdjęcia wczesnych IS-ów 3 i wszystko się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 19 Marca 2009 Share Napisano 19 Marca 2009 Wskaż te szczegóły bo ja przejrzałem zdjęcia wczesnych IS-ów 3 i wszystko się zgadza. PRIV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi