Skocz do zawartości

IS-3 Tamiya 1:35 (IN-BOX)

jager27

Rekomendowane odpowiedzi

Oto niedawno Tamiya wypuściła tego nowiutkiego IS-a 3. Pomyślałem, że in-box się przyda ponieważ dużo modelarzy może zastanawiać się nad kupnem tego modelu. Wielka szkoda, że gąsienice są gumowe.

In-box:

P1010544.JPG

P1010545.JPG

P1010546.JPG

P1010551.JPG

P1010552.JPG

P1010554.JPG

P1010555.JPG

P1010556.JPG

P1010557.JPG

P1010559.JPG

P1010560.JPG

P1010561.JPG

EEEyyyyy.... Wiesz w sklepie mówił sprzedawca, że to nowy model. A jak stary to stary.

A co miał powiedzieć, że model leży u niego kilka lat ?

Tak na serio to mówił że nowy, bo pewnie z nowej dostawy.

A tak z ciekawości to ile zapłaciłeś za tą "nowość" ?

Pzdr

Znawcą tematu nie jestem ale model Tamiya to IS-3 natomiast model sprzedawany przez Trumpetera to IS-3M czyli wersja zmodernizowana będąca jeszcze wcale nie tak dawno na uzbrojeniu w Rosji, Korei. Generalnie o szczegóły czym się różnie już musisz poszukać informacji. Miałem tego IS i z tamiyi i z trumpetera i raczej wątpie żeby był to przepak.

Edytowane przez Gość

To przepak.... następny.

Czego niby przepak ?

Już raz ktoś opisał model Tamiyi, ponoć to hybryda różnych wersji.

Model Trampka to jeden z pierwszych modeli tego producenta i jest słabiutki.

Dla porównania model Tamiya jak kupowałem w wakacje kosztował 100 zl natomiast model trumpetera 35 zl (cena allegro ale z leglnie dzialajacego sklepu). W tych dobrych czasach dla modelarzy zakupilem wtedy 3 sztuki. Jeżeli chodzi o sklejanie to może tamiya ma lepsze spasowanie (może bo nie kleiłem jeszcze), natomiast trumpeter wymaga troszke szpachli ) Genralnie zdecydowanie lepszy jak dla mnie tez jest model trumpetera, spokojnie można dokupić troche dodatków i wyjdzie naprawde fajny model.

A tak z ciekawości to ile zapłaciłeś za tą "nowość" ?

Bez rabatu kosztowałby mnie 125 zł natomiast z rabatem 112 zł.

Właśnie nie wiem w jakim malowaniu go robić, ale raczej nie w Egipskie bo pancerniak jest Radziecki i nie mam kalek. A wy jak myślicie? Jak macie jakieś ciekawe foty z IS-ami 3 to wrzucajcie.

Też robię tego ISa z Trumpetera. Zacząłem z nim relację warsztatową, ale z przyczyn obiektywnych i ode mnie niezależnych musiałem przerwać prace nad nim.

o tutaj

Ma bardzo ładnie odwzorowaną fakturę wieży i jest całkiem znośny w montażu. Wymaga trochę szpachli, ale ujdzie.

A może zrobisz polskiego Isa?

Bobry pomysł. Ruskie i tak nie walczyły.

Tak to, tamiya nie jest nieomylna... Ma wiele dobrych modeli, ale zdarzają im się gorsze (patrz powyższy)...

Wskaż te szczegóły bo ja przejrzałem zdjęcia wczesnych IS-ów 3 i wszystko się zgadza.