Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Oto niedawno Tamiya wypuściła tego nowiutkiego IS-a 3. Pomyślałem, że in-box się przyda ponieważ dużo modelarzy może zastanawiać się nad kupnem tego modelu. Wielka szkoda, że gąsienice są gumowe.

In-box:

P1010544.JPG

P1010545.JPG

P1010546.JPG

P1010551.JPG

P1010552.JPG

P1010554.JPG

P1010555.JPG

P1010556.JPG

P1010557.JPG

P1010559.JPG

P1010560.JPG

P1010561.JPG

Napisano
10 lat wstecz to "niedawno" ?

EEEyyyyy.... Wiesz w sklepie mówił sprzedawca, że to nowy model. A jak stary to stary.

Napisano
EEEyyyyy.... Wiesz w sklepie mówił sprzedawca, że to nowy model. A jak stary to stary.

A co miał powiedzieć, że model leży u niego kilka lat ?

Tak na serio to mówił że nowy, bo pewnie z nowej dostawy.

A tak z ciekawości to ile zapłaciłeś za tą "nowość" ?

Pzdr

Napisano (edytowane)

Znawcą tematu nie jestem ale model Tamiya to IS-3 natomiast model sprzedawany przez Trumpetera to IS-3M czyli wersja zmodernizowana będąca jeszcze wcale nie tak dawno na uzbrojeniu w Rosji, Korei. Generalnie o szczegóły czym się różnie już musisz poszukać informacji. Miałem tego IS i z tamiyi i z trumpetera i raczej wątpie żeby był to przepak.

Edytowane przez Gość
Napisano
To przepak.... następny.

Czego niby przepak ?

Już raz ktoś opisał model Tamiyi, ponoć to hybryda różnych wersji.

Model Trampka to jeden z pierwszych modeli tego producenta i jest słabiutki.

Napisano

Trumpeter jest lepszy i w dodatku sporo tańszy - polecam wątek konkursowy kolegi Aviego, dokładnie porównał tam te modele.

Napisano
Trumpeter jest lepszy i w dodatku sporo tańszy - polecam wątek konkursowy kolegi Aviego, dokładnie porównał tam te modele.

jak to???

Napisano
jak to???

Tak to, tamiya nie jest nieomylna... Ma wiele dobrych modeli, ale zdarzają im się gorsze (patrz powyższy)...

Napisano

Dla porównania model Tamiya jak kupowałem w wakacje kosztował 100 zl natomiast model trumpetera 35 zl (cena allegro ale z leglnie dzialajacego sklepu). W tych dobrych czasach dla modelarzy zakupilem wtedy 3 sztuki. Jeżeli chodzi o sklejanie to może tamiya ma lepsze spasowanie (może bo nie kleiłem jeszcze), natomiast trumpeter wymaga troszke szpachli ) Genralnie zdecydowanie lepszy jak dla mnie tez jest model trumpetera, spokojnie można dokupić troche dodatków i wyjdzie naprawde fajny model.

Napisano
A tak z ciekawości to ile zapłaciłeś za tą "nowość" ?

Bez rabatu kosztowałby mnie 125 zł natomiast z rabatem 112 zł.

Właśnie nie wiem w jakim malowaniu go robić, ale raczej nie w Egipskie bo pancerniak jest Radziecki i nie mam kalek. A wy jak myślicie? Jak macie jakieś ciekawe foty z IS-ami 3 to wrzucajcie.

Napisano

Też robię tego ISa z Trumpetera. Zacząłem z nim relację warsztatową, ale z przyczyn obiektywnych i ode mnie niezależnych musiałem przerwać prace nad nim.

o tutaj

Ma bardzo ładnie odwzorowaną fakturę wieży i jest całkiem znośny w montażu. Wymaga trochę szpachli, ale ujdzie.

Napisano
A może zrobisz polskiego Isa?

Bobry pomysł. Ruskie i tak nie walczyły.

Tak to, tamiya nie jest nieomylna... Ma wiele dobrych modeli, ale zdarzają im się gorsze (patrz powyższy)...

Wskaż te szczegóły bo ja przejrzałem zdjęcia wczesnych IS-ów 3 i wszystko się zgadza.

Napisano
Wskaż te szczegóły bo ja przejrzałem zdjęcia wczesnych IS-ów 3 i wszystko się zgadza.

PRIV