Przemo1CK Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam! I gotowy, kilka ostatnich nocy poświęciłem temu Mercedesowi, mam nadzieje, że Wam się spodoba. Oto link do warsztatu: Warsztacik Merc L-3000 Co do dodatków: Wykonałem ruchomą prawą burtę paki pojazdu, ruchomą lewą klapę maski silnika, silnik wzorując się na fotografiach. Wnętrze przedziału silnikowego ( okablowanie, el. wyposażenia ), wnętrze kabiny ( wymiana podłogi, prawidłowe położenie drążków zmiany biegów i hamulca ręcznego, dorobiłem "sprzęgło", "hamulec" i "gaz" ), całkowita przeróbka podwozia wzorując sie na zdjęciach zmodyfikowałem ramę pojazdu, tylni hak, mocowania silnika, wstawiłem napęd 4x4, zmodyfikowałem chłodnicę. Oczywiście warto wspomnieć o użyciu dość ciekawego zestawu blach Lion Roar - bardzo dobre. Dodałem koła o raz ładunek na pace z żywicy. Oraz kilka drobniejszych elementów we własnym zakresie. Obejdźmy go dookoła: A tu już na podstawce ( podstawa to owalna deska do krojenia, ziemia to piasek dla gryzoni, kolumny ręczna robota ) I na koniec miły akcencik: P.S. Czy już mogę iść spać, naprawdę nie mam siły Pozdrawiam serdecznie wszystkich biorących udział w konkursie Przemo Ad. do Galerii: Oto kilka fotek, które właśnie wykonałem ( już po poprawieniu klamek drzwi ), fotki są rozwinięciem powyższej galerii i różnią się tylko i wyłącznie w/w detalem. Na podstawce: Widok ogólny: Pozdrawiam Przemo Edytowane 3 Kwietnia 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JŚ Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Klasowy modelik, szacunek za wykonanie zarówno w kwestii malarskiej jak i kwestii delikatności detali. Pozwoliłem sobie wybrać moim zdaniem najlepszą fotkę: Pozdrawiam, gratuluję pięknej repliki. PS: Szkoda, że nie pokusiłeś się o dorobienie nowych klamek, ale i tak czas w jakim go zbudowałeś jest imponujący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Bardzo fajny mercedesik Jedyne do czego mam zastrzeżenia to obicia - ich kształt i ilość - ale to tylko moje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Pozwoliłem sobie wybrać moim zdaniem najlepszą fotkę: Na której widać paskudne klamki, gdzie te blachy ? Obicia jak zwykle rozmieszczone ni pięć ni w dziesięć. Łańcuchy na kołach w Afryce ? Mimo tego model jest git. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Łańcuchy na kołach w Afryce ? Pzdr To akurat jest jak najbardziej uzasadnione i historycznie i technicznie. Model bardzo mi się podoba, a szczególnie właśnie malowanie w wersji Trop. Dla mnie klasa sama w sobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Bardzo ładny model. Szczególnie gratuluję tempa i skończenia modelu w trakcie realizacji konkursu. W modelu szczególnie podobają mi się obicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam! Obicia jak zwykle rozmieszczone ni pięć ni w dziesięć. A czy nie tak powstają obicia ?? Na której widać paskudne klamki, gdzie te blachy ? Jak zobaczyłem to, aż podskoczyłem, ledwo wróciłem z pracy już poprawiłem klameczki. A czemu nie od razu - klamek nie ma w zestawie Lion Roar !! Zapożyczyłem z Eduarda. Oto fotki. P.S. Wieczorkiem poprawie wszystkie fotki, na których widoczne są stare klamki. Wstawie zamiast widocznych. Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Łańcuchy na kołach w Afryce ? Pzdr To akurat jest jak najbardziej uzasadnione i historycznie i technicznie. Nic tak nie popiera teorii jak zdjęcia archiwalne, więc śmiało zobaczę. Obicia jak zwykle rozmieszczone ni pięć ni w dziesięć. A czy nie tak powstają obicia ?? Powstawać może i powstają, ale np na górnej krawędzi okien ? Na której widać paskudne klamki, gdzie te blachy ? Jak zobaczyłem to, aż podskoczyłem, ledwo wróciłem z pracy już poprawiłem klameczki. A czemu nie od razu - klamek nie ma w zestawie Lion Roar !! Zapożyczyłem z Eduarda. Od razu lepiej ! Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil K. Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 No nie powiem, modelik naprawdę zacny ;] Kurde coraz bardziej mi sie podoba to wszystko co robisz, widać cały czas ten osławiony "progres" Fajne malowanie. A te klamki to tak w sumie rzeczywiście przy całym modelu paskudy ;-) Dobrze, że masz je czym zastąpić, bo myślę, że warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 3 Kwietnia 2009 Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Dla mnie obicia wyglądaja trochę jak zaschnięte kupy ptaków (białe na około a na tym czarny placek) a poza tym to bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo1CK Napisano 3 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 3 Kwietnia 2009 Właśnie w powyższej galerii dołączyłem dodatkowe fotki, które ukazują model z przerobionymi już klamkami. Dzięki za Wasze opinie, mam nadzieje, że ta galeria zmotywuje kogoś do budowy tych wspaniałych ciężarówek, jakimi był produkcje Opla, Mercedesa, Kruppa czy Demaga. P.S. Niebawem zabieram się za kolejną - cel: Steyr 1500 + konwersja CMK... Tymczasem pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi