artoor_k Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 co do klamer-pomyśle A dioramka poglądowa A opcja zmień jest...właśnie jej użyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Ja tu z urlopu wracam i widzę postępy No pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 opcja zmień jest.. Hura ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nexus Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 artoor_k, napiszę tak - przyglądałem się sceptycznie Twoim poczynaniom i sądziłem, że wyjdzie Ci jakieś takie tandetne chińskie "niewiadomoco". Cieszę się, że tak bardzo się pomyliłem Będzie to jeden z najciekawszych modeli SF jakie widziałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 artoor_k, napiszę tak - przyglądałem się sceptycznie Twoim poczynaniom i sądziłem, że wyjdzie Ci jakieś takie tandetne chińskie "niewiadomoco". Cieszę się, że tak bardzo się pomyliłem Będzie to jeden z najciekawszych modeli SF jakie widziałem... Naprawdę miło przeczytać takie słowa po powrocie z uczelni...Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 W nowym poście wstawiam najświeższe fotki prawie kompletnego bolka. Fotki dziwne bo z telefonu-aparat pożyczony :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Wyglada, swietnie, widac ze od poczatku do konca (juz chyba prawie)realizowales swoja wizje. Tylko te patyczki od lizakow nadal mi sie nie podobaja, natomiast wszystko inne absolutnie super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Łeee....fuuu... to nie SF, Mniemce pewnie już takie tanki na Słowian [i nas, POLAKÓW] szykują Wygląda bojowo, że hej, nawet łączenia na gąskach nie rażą. Nie no, ziomalu, gratulacje - wiem, nie jestem obiektywny, bom niemal od startu kibicował, ale pozwole sobie na oklaski ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 artoor_k kurcze jestem pełen podziwu Wyszło super Na początku jak patrzyłem na te zlepki różnych elementów to nie wierzyłem, że wyjdzie coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 19 Maja 2009 Autor Share Napisano 19 Maja 2009 Wyglada, swietnie, widac ze od poczatku do konca (juz chyba prawie)realizowales swoja wizje. Tylko te patyczki od lizakow nadal mi sie nie podobaja, natomiast wszystko inne absolutnie super. Przeczytac coś takiego od jednego ze zwycięzców II ZKM i twórcy APC z Aliena to naprawdę fajna sprawa Dziękuję A co do wizji...zmieniała się kilka razy na początku...głównie ze względu na brak doświadczenia Łeee....fuuu... to nie SF, Mniemce pewnie już takie tanki na Słowian [i nas, POLAKÓW] szykują Wygląda bojowo, że hej, nawet łączenia na gąskach nie rażą. Nie no, ziomalu, gratulacje - wiem, nie jestem obiektywny, bom niemal od startu kibicował, ale pozwole sobie na oklaski ;) Niemce? Oni mieli projekt P-1000 i P-1500...starczy im...Bolek jest nasz (no niech będzie że NATO-wski) Dziękuję za komentarz Lordzie artoor_k kurcze jestem pełen podziwu Wyszło super Na początku jak patrzyłem na te zlepki różnych elementów to nie wierzyłem, że wyjdzie coś takiego Cieszę się że udało mi się zaskoczyc także Ciebie w pozytywny sposób Trzymajcie proszę kciuki dalej bo to nie koniec...żebym na końcówce się nie wyłożył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 19 Maja 2009 Share Napisano 19 Maja 2009 Przeczytac coś takiego od jednego ze zwycięzców II ZKM i twórcy APC z Aliena to naprawdę fajna sprawa Very Happy Dziękuję A co do wizji...zmieniała się kilka razy na początku...głównie ze względu na brak doświadczenia Kurcze teraz to sie zarumienilem. Z APC to fakt jestem dumny, teraz zdobi polke jakiegos kolekcjonera w Hong Kongu. Jeszcze raz wyznania uznania, bo naprawde jest za co. Czekam na finalne akcenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 artoor_k jaki masz w planach następny projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Ja bym proponował iść za ciosem i zrobić megakombajn z reklamy jednego z wiodących olejów spożywczych ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 20 Maja 2009 Autor Share Napisano 20 Maja 2009 Cóż...miałem robic Nautilusa Kapt. Nemo ale chyba skończę Yamato w wersji SF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 artoor_k co do Nautilusa to w necie są gdzieś modele z papieru oczywiście za darmo i legalnie do pobrania, nie sa one dokładne, ale jako baza do szkieletu może się nadać LordDisneyland kurcze ja o tym samym wczoraj myślałem Patrzyłem na to ustrojstwo i tak właśnie myślałem, że ciekawie to wyszło, wielki masywny kombajn Tutaj masz jak tworzyli to cudo: http://community.platige.com/news/53 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 20 Maja 2009 Autor Share Napisano 20 Maja 2009 kurcze taki kombajn...no ale jak to robić? tu kształt dużo bardziej skomplikowany,zupełnie inny niż w czołgu no i problem z kołami...za mało skilla w tym momencie posiadam A model -wycinankę Nautilusa mam PS: Pomalowałem gąski i działka. Jutro poprawki zielonym i brązowym oraz malowanie fartuchów...może też sidol się uda położyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 artoor_k w sumie to zawsze coś podobnego można zrobić Co do nautilusa z papieru to już miąłem go sklejać, ale jak zobaczyłem tę ilość detali... dałem sobie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JACER Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Widzę, że 'Big Tank" już prawie na ukończeniu A co do 'kombajnów', to przypomniało mi się coś. Wieki temu ogladałem anime "Venus Wars". Tam 'armia złych' dysponowała wielkimi tankami, z mnóstwem wierzyczek, miotaczami płomieni itp. Czołgi były ogromne W necie udało mi się znaleźc jedynie to: http://www.youtube.com/watch?v=mBhrStQOZFs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Pewnie już to artoorze widziałeś, ale strasznie mi się te Gattai spodobały To chyba wersja treningowa, tyle tego żółtego koloru http://www.hlj.com/shs09aoshigh.html Chyba, że jesteś zdecydowany odpocząć od tanków ;) JACER, ten film to chyba opowieść o Stadionie X-lecia w W-Wie No, tylko w W-Wie dźwigi ciut gorsze Aha, szukam tej wycinanki Nautilusa i nic :/ Podrzućcie chłopaki adresik, okay? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 21 Maja 2009 Autor Share Napisano 21 Maja 2009 Lordzie podrzuc adres na priv to wyślę całą wycinankę co do tanków...chciałbym skończyc mojego Yamato w wersji bardzo sf więc na razie kończe Bolka i biorę się za okręcik a potem AH Hellhound i kolejnego tanka tyle że już z pudła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 21 Maja 2009 Autor Share Napisano 21 Maja 2009 Cześć... Mam nadzieję że macie lepszy wieczór bo u mnie tragedia modelarska...najpierw pękła rurka doprowadzająca farbę do aerka...Pokląłem na czym świat stoi ale zrobiłem nową. Potem na iglicy uszczelka strzeliła. Zaizolowałem tymczasowo taśmą tamyi a potem jakby tego było mało to nowa rurka od farby wzięła i przepadła...no to zrobiłem nową i zrezygnowany podłączyłem aerek. Co ciekawe, jakoś działało więc pomalowałem fartuchy , pociągnąłem suchym pędzlem gąski , podmalowałęm co trzeba i położyłem sidola. Najgorsza mordęga to pomalowanie gościa który ma około 5 mm wysokości i doklejenie mu wędki ale jakoś się udało...tak TW Bolek wygląda teraz A teraz dobieram kalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostach Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Nie zaglądałem tu kilka dni i....szok! Genialnie to wygląda! Dużo lepiej niż się spodziewałem! Podoba mi się ten wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Po kolei [after rail]... Lordzie podrzuc adres na priv to wyślę całą wycinankę Very Happy E, no przeca nie porwę się na sklejanie kartoniaka, chciałem tylko zobaczyć, jak takie cuś wygląda... A co , mejla ci chyba podałem ? Czy nie? Model - szlachetny w swej potędze Zrób jakąś fotę ze szlugiem czy czymś takim, bo już ciut zatraciłem perspektywę .... Gęśle dużej urody. I na koniec - jakich mniej więcej oznaczeń wymaga Boluś? Może cuś się pomyśli ? tragedia modelarska...najpierw pękła rurka doprowadzająca farbę do aerka...Pokląłem na czym świat stoi ale zrobiłem nową. Potem na iglicy uszczelka strzeliła. Zaizolowałem tymczasowo taśmą tamyi a potem jakby tego było mało to nowa rurka od farby wzięła i przepadła...no to zrobiłem nową i zrezygnowany podłączyłem aerek. Chyba zostanę przy pędzlach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Artoor jestem absolutnie zszokowany. Wyszlo duuuuzo lepiej niz sie spodziewalem. Zdecydowanie wyslij zdjecia do kogos od Warhammera, bedzie nowy pojazd jak nic. Gratulacje. p.s. nawet o te rurki od lizakow przestane sie czepiac. p.s.2 to teraz moze scratch, dewastatora Harkonenow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artoor_k Napisano 21 Maja 2009 Autor Share Napisano 21 Maja 2009 http://www.disneyexperience.com/models/20klus_model.php oto link do modelu A oto zamawiane fotki (szlugów nie mam ) Co do oznaczeń to będzie jedna wielka improwizacja...mam powyciągane wszystkie resztki kalek i myślę co wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi