Kiemlicz Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 . I tak diorka będzie przedstawiać podwójne pomieszczenie bazy, po jednej stronie będą zombiaki a po drugiej jakiś naukowiec za grubą szybą będzie się przyglądał i robił notatki. W takim razie powinna być jeszcze jedna figurka ...właściciela głowy, którą trzyma ten z flakami na wierzchu (Skoro zombie są odizolowane to musiały się poharatać nawzajem). W tym przypadku "bezgłowy" mógłby stać na nogach, bowiem przy "życiu" utrzymywał go wirus a nie własna świadomość Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 . I tak diorka będzie przedstawiać podwójne pomieszczenie bazy, po jednej stronie będą zombiaki a po drugiej jakiś naukowiec za grubą szybą będzie się przyglądał i robił notatki. W takim razie powinna być jeszcze jedna figurka ...właściciela głowy, którą trzyma ten z flakami na wierzchu (Skoro zombie są odizolowane to musiały się poharatać nawzajem). W tym przypadku "bezgłowy" mógłby stać na nogach, bowiem przy "życiu" utrzymywał go wirus a nie własna świadomość Pozdr. Truposze na większości filmach dało się zbić poprzez zmasakrowanie głowy, więc żywy trup bez głowy nie ma sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Fajny temat Bo to jest po prostu logiczne. Jeśli mamy zombie, którego porusza wirus, to wirus nie zastępuje mięśni ani podstawowych funkcji. A więc wirus musi powodować określone zmiany w centralnym ośrodku nerwowym. Urwanie główy najzwyczajniej ucika ośrodek, w którym wirus może sterować ciałem - co nie zmienia faktu, że żywa może być nadal głowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek14 Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Zywe głowy II :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Zywe głowy II :P Nie żywa tylko na kolacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 GRRRRR! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2009 O......... ale morda, fajne zdjęcie . Skończyłem pierwszą figurke, oto zdjęcia. Zastanawiam się czy skóre jeszcze bardziej nie wybielić, ale chyba jest dobrze Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Ja bym ją na środku mocniej "posinił" i zrobił ciemne obwódki wokół oczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Co jest! Larw nie ma ! Jestem oburzony! widd, non stop mi się śni, że podobny gość przesłuchu... tfu, egzaminuje mnie z historii starożytnej, z systemu wodociągów rzymskich w Dacji i to 9 lat po studiach.... Budzę się z nagłą potrzebą wypicia czegoś z puszki .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2009 No larw nie przewiduję, może gdyby wstali z grobów to tak ale ich zaatakował wirus . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 larw nie przewiduję Na miłość boską...wirus-śmirus, tu jest SF, larwy w tych zombiakach mają być! Inaczej postępowałbyś w zgodzie ze zdrowym rozsądkiem!!! Załączam poglądówkie ;) http://www.youtube.com/watch?v=bNJopV7r0YM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 10 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2009 Z ostatniej chwili........ Zmieniam a właściwie zmniejszam wykonanie diorki, teraz będzie to tylko winetka . Więc proszę zbytnio mnie nie... . Winetka na razie wygląda tak; Na niej umieszcze tylko dwa zombiaki zaprezentowane wcześniej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jack3236 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Wiem, że może już po czasie, ale możesz zrobić takie coś: Zakrwawione kafelki podłogowe i ściany wąskiego korytarza szpitalnego stały się świadkami sytuacji, w której amerykańscy żołnierze (czterech ich jest 2x Thompson 1x BAR i 1x truchło bez głowy) walczą z zombie. Podczas walki spańkowany oficer wybiega naprzeciw tym umarlakom, a ci w afekcie urywają mu głowę. Reszta oddziału wycofując się zasypuje zombie gradem ołowiu. Wiem że to trochę chore, ale już taki jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 11 Kwietnia 2009 Share Napisano 11 Kwietnia 2009 A szkoda liczyłem na jakąś dioramke... ale może zainspirowałeś kogoś do zrobienia takowej. Cały czas czekam na efekt końcowy jak narazie wszystko jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 11 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2009 Mam nadzieję, że kogoś zainspiruje. Tak naprawdę pierwsze myślałem o winetce, potem o dioramie, może przy następnym projekcie(zacznę gdy skończe ten), odkupię swój grzech u Was . A narazie przerwa świąteczna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 No i po przerwie....... . Zombiak nr.2 tak oto się prezentuje; Teraz tylko podstawka i finito... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimi Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Pomysł i wykonanie zacne a ten nazi-zombie boski, siadam i czekam na końcowy efekt A tak apropo trupów, zombie itp...wie ktoś może, gdzie można dostać czaszki, i ogólnie elementy szkieletów, albo i całe szkielety w 1:35? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 cos dla Ciebie Zimi http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4349296 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Pomysł i wykonanie zacne a ten nazi-zombie boski, siadam i czekam na końcowy efekt A tak apropo trupów, zombie itp...wie ktoś może, gdzie można dostać czaszki, i ogólnie elementy szkieletów, albo i całe szkielety w 1:35? Przesyłam namiary na PW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zimi Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 Dziękuje za podanie linku bardzo sie przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 12 Kwietnia 2009 Share Napisano 12 Kwietnia 2009 za dużo COD5 nagraliście się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 12 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 12 Kwietnia 2009 za dużo COD5 nagraliście się Nie grałem jeszcze w COD5 tylko w 4 i to praktycznie przez sieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 13 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 13 Kwietnia 2009 Witam, wczoraj wieczorem skończyłem podstawkę, jej etap malowania przedstawia ta oto fotka; I to tyle, galeria będzie za minut kilka.... viewtopic.php?p=222339#222339 Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubeł Napisano 14 Kwietnia 2009 Share Napisano 14 Kwietnia 2009 siemka zrób beczkę i ścianę zakrwawioną tak brutalnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 14 Lipca 2009 Share Napisano 14 Lipca 2009 Witam. Ludziki zombie są po prosty super. Sam kiedyś 2 zrobiłem ale je przemalowałem na normalnych ponieważ nie wyglądały ładnie. Jeśli pozwolisz to sam takie zrobie i wrzuce na forum. pozd.Arek17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi