Wojtek B. Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Więc i ja zaczne projekt S-F. Planuje przerobić figurki niemieckich żołnierzy z zestawów Dragona na zombie i tyle mam nadzieję, że nie muszę do tego projektu wymyślać jakiejś historyjki . Narazie na warsztacie mam dwa figurasy; Na tej ostatniej będą ukazane wnętrzności. Pozdrawiam Cytuj
Gość Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 HEHE! Super pomysł. Ja bym to zrobił tak, że masz rozkopane polowe groby, wychodzący z nich zombie i jakiś wystrachany ruski soldat Czekam na efekty Cytuj
Wojtek B. Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Napisano 6 Kwietnia 2009 Figurka nr.2 na zdjęciu będzie trzymać głowe jakiegoś pechowca. Cytuj
LordDisneyland Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Są żywe truposze, jest dobrze... będę wpadał zobaczyć postęp [rozkład ? ] prac... Cytuj
Gość Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Niech zgadnę, natchnęła Cię dodatkowa misja w najnowszym Call of Duty, gdzie ganiasz po budynku i strzelasz do nazi-zombie? Cytuj
PiterATS Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Niech zgadnę, natchnęła Cię dodatkowa misja w najnowszym Call of Duty, gdzie ganiasz po budynku i strzelasz do nazi-zombie? Podobne klimaty z nazi-zombie są w filmie "Eksperyment SS". Zresztą to całkiem przyjemny filmik, fajnie się go ogląda. Cytuj
Meksyk89 Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Hehe super temat! odrazu kojarzy mi się z Call of Duty Cytuj
Wojtek B. Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Napisano 6 Kwietnia 2009 Dzięki za komentarze. Więc tak, pierwsza figurka ma już podkład; Widać jeszcze, że nad głową będę musiał odrobine popracować. A drugiej figurce przybyły flaki , oraz ręka i drobne wyposażenie; Pozdrawiam. Cytuj
HEER Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Doskonałe! Czekam zwłaszcza na etap, gdy rozwiążesz problem malowania wnętrzności, duże pole do popisu Osobiście dołożyłbym też częsty artefakt zombie - tzn toporek w ręku sunący po ziemi ;) Mam też uwagę, otóż te zombiaki jakoś musiały wcześniej umrzeć - będziesz im robił rany postrzałowe ponad urwaną rękę i uszkodzone rejony brzucha? (bo to znowu częsty motyw z filmów o zombie, gdy jeden zombie gryzł/zaczynał konsumować człowieka i w ten sposób zamieniał go w zombie, stąd moje pytanie). Cytuj
Wojtek B. Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Napisano 6 Kwietnia 2009 Jeszcze się zastanawiam, pomysł ciągle się rozwija. Chyba zrobię z tego małą diorkę, przedstawiać będzie historię która miała miejsce pod koniec wojny w jakimś podziemnym laboratorium. Trwa ewakucja najcenniejszego sprzętu, ludzi i broni do Argentyny i bazy na Nowej Szwabii(Antarktydzie), żeby zmniejszyć ryzyko wyjawienia sekretów na reszcie personelu testuje się wirus, który w początkowej fazie zamienia swoje ofiary w zombie a po pewnym czasie całkowitą śmierć . I tak diorka będzie przedstawiać podwójne pomieszczenie bazy, po jednej stronie będą zombiaki a po drugiej jakiś naukowiec za grubą szybą będzie się przyglądał i robił notatki. Czasu jest dużo więc będę kombinował a co wyjdzie to zobaczycie. Pozdrawiam Cytuj
Przemo1CK Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam! Genialny pomysł !!! A co do historyjki, polecam film "Dead Snow", prawdopodobnie norweskiej produkcji, lekko wzorowany na "Armii Ciemności". Opowiada o grupie młodzieży która udała się w góry, na których to grasują szwabki-zombi i rozrywają wszystkich na kawałeczki z uwzględnieniem, że tak się wyrażę anatomii Warto obejrzeć dla samych postaci umarlaków w niemieckich świetnie odwzorowanych mundurach. Pozdrawiam Przemo Cytuj
Kamil K. Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 A jakbyś chciał jakiejś inspiracji to polecam, pograj w Stalkera - niby inna epoka, ale klimat myślę odpowiedni, poza tym gierka sama w sobie świetna - może coś wpadnie ci do głowy w czasie gry. Pozdrawiam i kibicuję. Cytuj
Bartek14 Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 A nie lepiej zrobić np : grupe żołniezy ameykańskich uciekających w hamerze przed zombiakami ??? Cytuj
artoor_k Napisano 6 Kwietnia 2009 Napisano 6 Kwietnia 2009 Kibicuję bo taka dioramka nie trafia się często...Powodzenia Cytuj
Kacperek315 Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 To projekt SF to wszystko może się zdarzyć. Bartek14 nic nie stoi na przeszkodzie, możesz sam takie coś wykonać. Cytuj
Wojtek B. Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Napisano 7 Kwietnia 2009 To projekt SF to wszystko może się zdarzyć. Bartek14 nic nie stoi na przeszkodzie, możesz sam takie coś wykonać. Właśnie, w tym projekcie grupowym jedyną przeszkodą jest wyobraźnia, ale hammera nie przewiduje , Bartek14 jak masz hammera, a przyłączysz się do projektu to ci podsunę pomysł. A teraz postęp pracy(mały). Zaczęłem wstępnie malować jedną figurkę, i odrazu mówię, że na końcu malowania skóra będzie bardzo blada wręcz biała ale nie do przesady; A drugiemu koledze przybyło coś do zabawy; Nad główką jeszcze wieczorkiem popracuje. Pozdrawiam. Cytuj
Nikolaos Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 To mogłoby być coś w stylu armia umarłych z czasów II wojny światowej atakuje świat i mógłbyś tu dać jakiegoś amerykańca i naprzykład jakiegoś angola z sasu ( jeśli mógłbyś zakupić takie figurki) broniących się przed zombiakami. Cytuj
Wojtek B. Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Napisano 7 Kwietnia 2009 Jeszcze się zastanawiam, pomysł ciągle się rozwija. Chyba zrobię z tego małą diorkę, przedstawiać będzie historię która miała miejsce pod koniec wojny w jakimś podziemnym laboratorium. Trwa ewakucja najcenniejszego sprzętu, ludzi i broni do Argentyny i bazy na Nowej Szwabii(Antarktydzie), żeby zmniejszyć ryzyko wyjawienia sekretów na reszcie personelu testuje się wirus, który w początkowej fazie zamienia swoje ofiary w zombie a po pewnym czasie całkowitą śmierć . I tak diorka będzie przedstawiać podwójne pomieszczenie bazy, po jednej stronie będą zombiaki a po drugiej jakiś naukowiec za grubą szybą będzie się przyglądał i robił notatki. Czasu jest dużo więc będę kombinował a co wyjdzie to zobaczycie. Zostaje przy tej koncepcji. Cytuj
Nikolaos Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 O no dobre ,ale mogło by być że naukowiec robi notatki , a za nim zombiak BU!!! Cytuj
Bartek14 Napisano 7 Kwietnia 2009 Napisano 7 Kwietnia 2009 A skąd hummer w czasie II WŚ ? Nie doczytalem i sie pomyliłem . Bartek14 jak masz hammera, a przyłączysz się do projektu to ci podsunę pomysł. Figurki a tym bardziej Dioramki to nie dla mnie , przynajmniej na tym etapie . Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi