bodek66 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Witam, Poniżej zamieszczam zdjęcia dioramki. Polski BRDM-2 z defilady 22 lipca 1974 roku w Warszawie. Zdjęcia, które natchnęły mnie do stworzenia tej dioramy : A poniżej już właściwa diorama : Na koniec kinder niespodzianka dla dorosłych Zamieszczam również link do całej galerii (70 zdjęć) w wyższej rozdzielczości. Pozdrawiam i życzę miłego oglądania. Link do galerii : http://s158.photobucket.com/albums/t100/ucantstop/BRDM-2%20with%20AA%20missiles/?albumview=slideshow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Longer08 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Fajny pomysł, ładne wykonanie, figurki pierwsza klasa! Same plusy normalnie I te polskie flagi ach aż się serce raduje :spoko: P.S. Co to za dupsko? Motyw samych nóg-rodziców był chyba w "krowie i kurczaku" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Bardzo ciekawa i ładna scenka. Figuranci wyglądają bardzo realistycznie. za pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankista17 Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Super!!! Gratuluję pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Świetna scena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 mnie rowniez sie podoba,swietny pomysl.co to za zestaw dragona jest?dorabiales jakies detale do niego.a figurki skąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomaszDudek Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Super dioramka brawo ! dweler figurki to po części zestaw masterboxa jak sądzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 6 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Pojazd Dragona (dorobiłem bosak, mechanizm wyrzutni, wycieraczki, osłony świateł przednich i tylnich, zmieniłem osłony rur wydechowych, zmieniłem lusterko, przeniosłem właz przedni gdyż Dragon dał go pośrodku, a w naturze jest z prawej strony, mocowania łopaty, i wiele drobnych szczegółów). Figurki są z 2 zestawów MB, Trumpetera i żywicy TANK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 6 Kwietnia 2009 Share Napisano 6 Kwietnia 2009 Świetny temat! LWP! Kolega, też drąży temat czy jednostkowa inicjatywa? Scenka wygląda bardzo fajnie, widać ładnie spolonizowany/zdetalowany pojazd, wszystko się prezentuje na prawdę wyśmienicie, ale chyba nie stosujesz specjalnie jakichś malarskich technik, tak mi się wydaje. Figurka żołnierza-widza skąd i po jakich przeróbkach jeśli można wiedzieć? Aha i jeszcze jedna rzecz, ten priorytet drogowy z tyłu powinien być czerwony? Sam mam przy każdym modelu dylemat, gdyż na starszych wozach jakby oba były pomarańczowe a na nowszych tylny jest czerwony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Dioramka kapitalna. Podziwiać dokładność wykonania szczególnie w odniesieniu do wiwatującej grupki ludzi. Nawet pan kapitan z obywatelką żoną ma baretki na tz. olimpijce czego nie stosowano w związku z regulaminami mundurowymi ale co tam. Sam model też miodzio. Moje gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Interesuje się pojazdami "byłego sojuszu" ale również współczesnymi pojazdami z których korzysta nasza armia, obecnie mam na warsztacie Polski HMMWV M998 Hummer z Iraku wystawię w warsztacie . Jeżeli chodzi o "priorytet" z moich ustaleń wynika, że z tyłu był czerwony z przodu pomarańczowy. Re: Panzer. Jeżeli pamięć mnie nie zawodzi (w latach osiemdziesiątych służyłem w "podhalańczykach") baretki na mundurach letnich "olimpijkach" funkcjonowały. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 7 Kwietnia 2009 Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Interesuje się pojazdami "byłego sojuszu" ale również współczesnymi pojazdami z których korzysta nasza armia, obecnie mam na warsztacie Polski HMMWV M998 Hummer z Iraku wystawię w warsztacie . Jeżeli chodzi o "priorytet" z moich ustaleń wynika, że z tyłu był czerwony z przodu pomarańczowy. Re: Panzer. Jeżeli pamięć mnie nie zawodzi (w latach osiemdziesiątych służyłem w "podhalańczykach") baretki na mundurach letnich "olimpijkach" funkcjonowały. Pozdrawiam. Ja sobie nie przypominam baretek na olimpijkach a trochę tych blaszek miałem. Do MON-u przyszedłem w 75-tym więc może wcześniej to funkcjonowało ale kurcze chyba się nie mylę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2009 Tak jak napisełem być może się mylę "zwracam honor" jeżeli pamięć mnie zawodzi, natomiast trudno jest dotrzeć do miarodajnych źródeł w internecie z tego okresu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arthur_szu Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Bardzo fajna dioramka Mała uwaga - 22 lipca nie 22 lipiec ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jager27 Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Wykonanie świetne i pomysł świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Bardzo fajna dioramka Mała uwaga - 22 lipca nie 22 lipiec ;) O ile się nie mylę obie formy są poprawne!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 2. forma jest poprawna Poprawne jest "rok dwutysięczny trzeci" a nie "dwa tysiące trzeci" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Dioramka pychota - cudeńko . I pytanie w kwestii zasadniczej .Znam armie co najmniej od dobrach kilku dziesiątek lat i nie przypominam sobie aby honory .oddawano pełną dłonią. Chyba ze to celowe .Widziałem dwa Gaskiny ,żaden z nich nie mia.ł z tylu łopaty zaraz przyszła by amba.Poza tym całość extra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Jeszcze nie zdążył złożyć dwóch palców , a co do łopaty, w necie są fotki na których widać mocowanie dla szufli, wprawdzie już bez niej (widocznie "amba" już tam była) :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 A może zasłonił sobie oczy przed słońcem, ale wg mnie wszystko jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 Pojazd Dragona no wiem ze dragona bo w temacie jest napisane ale ktory brdm2 czy 3? mechanizm wyrzutni znaczy cala wyrzutnie?tak czy tak to duzo pracy w niego wlazyles,gratuluje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 8 Kwietnia 2009 Share Napisano 8 Kwietnia 2009 IMEK-według mnie tez jest wszystko super -ale ta dłoń mnie drzazgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodek66 Napisano 8 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 8 Kwietnia 2009 IMEK-według mnie tez jest wszystko super -ale ta dłoń mnie drzazgi Zgadza się, mnie też to drażni, ale górę wzięło chyba lenistwo, dlatego nie podrasowałem tej dłoni. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 Panowie. Facet antycypował bo wiedział że kiedyś będziemy w NATO a nasi amerykańscy bracia w mundurach właśnie w ten sposób oddają honory. Natomiast obywatel kapitan stojący nieopodal z obywatelką żoną jest z tego niezadowolony bo aż pięści pozaciskał. Dlaczego? Ano dlatego bo to oficer polityczny. No i mamy problem z głowy. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek Mroczkowski Napisano 9 Kwietnia 2009 Share Napisano 9 Kwietnia 2009 dweler -> http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=1&przedm=1324714 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi