jajen Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 To nie gunze interior green tylko paleta wg federal standard kolor. Gunze Interior Green jest tutaj http://www.mojehobby.pl/szczegoly.php?grupa_p=6&przedm=484184 To chyba konczy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 17 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2009 (edytowane) Model pomalowany Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxek Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Chłopaki, Wy tak poważnie z tym ocenianiem kolorów na monitorze, czy sobie tylko jaja robicie? Nie tylko na monitorze - mam tę farbę i wiem jak wygląda. Dla mnie jest za jasna. Może położona na ciemny podkład zbliżyłaby się do IG. Z trzeciej strony wychodzi fajny model i wcale bym się tym nie przejmował. Z kolei zastanawia mnie przejście kolorów biały-szary. Obejrzałem z 1000 zdjęć i nadal nie mam pewności. Ja bym chyba jednak zrobił delikatnie rozmyte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 21 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2009 (edytowane) Uzbrojenie gotowe Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 21 Czerwca 2009 Share Napisano 21 Czerwca 2009 zbrojenie gotowe Może i gotowe, ale coś się zepsuło i zdjęcia się nie wyświetlają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 22 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 22 Czerwca 2009 (edytowane) Modelik po zrobieniu washa , gotowy do klejenia kalek. Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Świetny, chyba też sobie kiedyś takiego skleję. Śliczna, czysta robota, gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 A ja mam pytanie, czy aby przypadkiem nie powinno być na odwrót - najpierw kalki, a dopiero potem wash... Przecież teraz, gdy nałożysz kalki, to przykryjesz nimi te ładnie zapuszczone linie podziału, a przecież samolot brudził się także na oznaczeniach. Teraz będzie to wyglądać tak, jakby samolot najpierw się ubrudził, a dopiero potem namalowali na nim oznaczenia... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 no, ta sama uwaga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 (edytowane) Na liniach przykrytych kalkami i tak wash sie nie trzyma i podczas scierania zmywa w calosci. W kazdym razie u mnie tak to jest niemal zawsze. Kiedys faktycznie robilem to w bardziej poprawnej kolejnosci ale raz uszkodzilem kalke podczas zmywania washa (rozmyla sie pod wplywem terpentyny mimo, ze byla polakierowana akrylowym lakierem). Dlatego biorac pod uwage przykre doswiadczenia i slaba widocznosc washa na kalkach odwrocilem kolejnosc. Kolejne zdjecia. Wiekszosc kalek juz polozona. Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
babcia131 Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Czym i jak robiłeś te linie podziału ?Bardzo ładne, wygladaja jak na prawdziwym płatowcu ,a nie jak robione przez geodetę na planie.Wrażenie naprawde wspaniałe, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 24 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2009 >>Czym i jak robiłeś te linie podziału ?Bardzo ładne, wygladaja jak na prawdziwym płatowcu ,a nie jak robione przez geodetę na planie.Wrażenie naprawde wspaniałe, Wash to farba olejna + benzyna do zapalniczki. Zapuszczalem same linie podzialu, potem zmywalem terpentyna , ale "punktowo" paleczka do uszu. Trwalo to dluzej ale mozna za to w jednym miejscu zmyc wash bardziej, a w innym mniej i uzyskac przez to dosc realistyczny efekt. Biorac pod uwage sugestie kolegow, zrobilem wash "punktowy" na kalkach , zeby nie wygladaly na zbyt czyste. Wyszlo to tak: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 24 Czerwca 2009 Share Napisano 24 Czerwca 2009 Świetnie, bardzo dobrze, że słuchasz rad, modelowi wyszło na + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 27 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 27 Czerwca 2009 (edytowane) Kokpit zainstalowany: Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 27 Czerwca 2009 Share Napisano 27 Czerwca 2009 Popraw fotki bo nie działają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 2 Lipca 2009 Autor Share Napisano 2 Lipca 2009 (edytowane) Model prawie na ukonczeniu, zostala do zrobienia tylko ruchoma czesc oslony kabiny. Niestety z powodu powaznych dolegliwosci kregoslupa nie moge sie za to zabrac :( Przedstawiam jednak kilka zdjec aktualnego stanu modelu. Jak tylko poczuje sie lepiej , to skoncze kabinke i wystawie modelik w galerii. jeszcze kilka fotek Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Ale bajerancko wygląda z tymi wstążeczkami "RBF" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
young Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Model prawie na ukonczeniu, zostala do zrobienia tylko ruchoma czesc oslony kabiny. Niestety z powodu powaznych dolegliwosci kregoslupa nie moge sie za to zabrac :( No to zdrowiej i szybko kończ, bo model jak dla mnie bomba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zderzak Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 Co prawda to prawda. Model fantastyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 3 Lipca 2009 Share Napisano 3 Lipca 2009 Modelik przepiękny! Miałem kiedyś takiego SLUFa, ale już nie mam Są tylko dwie rzeczy, które odrobinkę "wychodzą przed szereg": 1. wspomniany wcześniej biały prześwitujący spod kalki (gwiazda na kadłubie) 2. osłona działka - z racji wysokiej temperatury gazów prochowych (a w tej wersji SLUFa był to dający czadu M61 Vulcan) końcówka oprofilowania działka i blacha przed nią, w której wyprofilowany jest kanał na wylatujące pociski, były wykonane z innego materiału (chyba tytanu) i w związku z tym miały inny kolor niż reszta kadłuba (polerowana goła blacha). To jeszcze możesz poprawić Pozdrawiam i zdrowiej szybko bzzz-bzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 4 Lipca 2009 Autor Share Napisano 4 Lipca 2009 (edytowane) wielkamucha - o to chodzilo? PS Model skonczony. Niedlugo pelna galeria. Niestety z modelarstwem przerwa na dlugi okres, a moze nawet juz na zawsze :( A tu piekny S-3 Viking z wypasionymi dodatkami zywicznymi, blaszkami i super kalkami czekal :(. Edytowane 25 Listopada 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 A tu piekny S-3 Viking z wypasionymi dodatkami zywicznymi, blaszkami i super kalkami czekal :(. Możesz dac go mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wielkamucha Napisano 5 Lipca 2009 Share Napisano 5 Lipca 2009 wielkamucha - o to chodzilo? Dokładnie. Niestety z modelarstwem przerwa na dlugi okres, a moze nawet juz na zawsze 1. Nie desperuj. 2. Wypluj te słowa. 3. Jak zrobiłeś takie cacuszko, to po prostu nie wypada Ci tak pisać. 4. Po prostu - nie wolno Ci. 5. Może jednak z tym zdrowiem będzie lepiej. Trzymam za Ciebie kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jajen Napisano 5 Lipca 2009 Autor Share Napisano 5 Lipca 2009 Niestety to nie przesada. Trzy razy mi juz naprawiali kregoslup (sruby, blachy , prety itp) Szykuje sie czwarty, a to optymizmem nie napawa. Problem z siedzeniem. Wystarczy , ze w pracy ciagle przy biurku , a to b. zle dla kregoslupa. No ale zobaczymy. Ostatnio tez mial byc juz koniec a wyplodzilem ze 3 modele od tego czasu . Dlatego lotus98 nie dostaniesz mojego vikinga Oto link do galerii modelu. Zapraszam wszystkich do komentowania. http://modelwork.pl/viewtopic.php?p=247267#247267 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rvlt_n616 Napisano 15 Listopada 2009 Share Napisano 15 Listopada 2009 Model kosmiczny Zakochałem się... jak i gdzie dostac taki fajny kokpit? Corsair II już pocztą idze do mnie, blaszki też... a żywicznych cześci nigdzie niema :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi