Bilonzo Napisano 11 Stycznia 2010 Autor Share Napisano 11 Stycznia 2010 Tzn. co?. Kabina i zderzak?. To lakier samochodowy, dwuskładnikowy kładziony aero. Potem polerka czterema pastami polerskimi o różnych gradacjach . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 12 Stycznia 2010 Share Napisano 12 Stycznia 2010 Nie wiem jak to się stało że tu jeszcze nie zajrzałem. Model całkiem całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 19 Września 2010 Autor Share Napisano 19 Września 2010 Żeby nie było, że tylko modele kupuję,a nic nie robię Scania (bordowa kabina wraz ze zderzakiem sprzedałem Maćkowi (Irizarowi) przeszła metamorfozę . Zmieniłem plany i postanowiłem zrobić coś takiego: Do tej zdążyłem zrobić tyle (wszystko przyłożone na sucho : Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 I to to mi się podoba, nie tak jak przedtem takie monstrum. Pomarańcza nieźle siada , jedynie ten zielony tak jak by na nim podkład przebijał (?)- czy to wina fotek ? Powodzenia Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 19 Września 2010 Autor Share Napisano 19 Września 2010 Bodzio cieszę się, że Ci się podoba . Lampa odbiła lakier (nadkole jest polakierowane), a poza tym kurz też siada i tak to wygląda. Normalnie nie ma żadnych przebić . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Witam, Myślałem, że ten temat już zanikł na forum. Fajnie, że do niego powróciłeś i zamieszczasz zdjęcia z budowy. Moje zdanie na temat Scanii znasz PS. Niedługo relacja tamtej bordowej, znajdzie się na forum Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz_G Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 No fajnie, że pokazujesz Swoją Skakankę trzymam kciuki i czekam za kolejną aktualizacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 19 Września 2010 Share Napisano 19 Września 2010 Cieszę, się, że zrobiłeś taki krok. Model był świetny, ale wiele tracił tym, że nie był do końca poparty orginałem, a teraz jest już wszystko czego potrzeba do szczęścia- Powodzenia w dalszej budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 20 Września 2010 Share Napisano 20 Września 2010 Bardzo fajny projekt. Moj znajomy robi dokladnie taki sam ciagnik, nawet w barwach tej samej firmy, tylko z kabina typu "P". Klasa model, naprawde jestem pelny podziwu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam. Mimo, że pochłonęły mnie całkowicie dwa inne projekty, to coś tam dłubię przy Scanii (mam zamiar ją skończyć do MTM ) . Zacząłem malować pasy na kabinie. Poprawki wskazane. Co do kolorów spoilerów to od razu mówię, że są tylko "pryśnięte" bazą, żeby sprawdzić jak to będzie wszystko razem będzie wyglądało . Fotki: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Jeżeli można to poproszę zbliżenie na pasy na kabinie i w ogóle na całą kabinę - zwłaszcza miejsca łączenia globu z kabiną. Co się stało z łączeniem przedniej szyby ( ramy szyby) z globem? - wygląda jak niedokładnie szpachlowane, albo poleciałeś z klejem... Paseczki na przednim zderzaku - dla mnie do poprawki - nie są równe, nie kończą/zaczynają się na tej samej wysokości i są moim zdaniem za cienkie. Pytanie czy nie prościej było zrobić ten kosz z profili polistyrenowych niż z tego czegoś kolorowego ( wygląda jak elementy od lizaka bądź patyczków do uszu ) ? Odbłyśniki od podstaw - czym malowałeś - wyglądają jak by ciut za dużo farby się na nie dostało. Poza tym bardzo ciekawy projekt. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Messer Ta kabina jest składana z 5ciu kabin i abym nie miał prześwitu między szybą, a przednią ścianą musiałem to tak zrobić. Tam przychodzi osłona przeciwsłoneczna. Te paski na zderzaku będą poprawione - malowałem je już dawno temu i mam inną technikę na ich pomalowanie. Odbłyśnik - wydaje Ci się - wszystko jest ok, a za szkłem nic nie widać, ponieważ jest karbowane. Kosz jest robiony z profili plastikowych. Wg. mnie bez sensu byłoby wydawać kupę siana na profile evergreena, żeby tylko przyszpanować firmą, jak za mniejszą kasę mam to i wyjdzie podobnie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Witam, Ładnie Ci to wychodzi. Scania jest ogromna Powodzenia w dalszych etapach prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Bilonzo kupowanie profili - nie pisałem o evergreen - istnieją też inne tańsze firmy - nie jest szpanowaniem. Jak robić coś dobrze, to trzeba mieć dobre tworzywo. Możesz mi powiedzieć jakież to profile użyte zostały przez ciebie - konkretnie skąd pochodzą? Pytam, bo jeżeli moje przypuszczenia są słuszne, to A) konstrukcja rozpadnie się po kilku przymiarkach, B) jej obróbka papierami ściernymi przyniesie marny efekt, C) istnieje możliwość wejścia w reakcję z farbami ( np samochodowymi - miałem taki przypadek ). Nie piszę tego ze złośliwości ale dla uniknięcia niepotrzebnego problemu Szkoda by było, gdyby taka drobnostka zepsuła odbiór modelu. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Messer te profile znalazłem gdzieś u mnie w domu, nie wiem, do czego dokładnie były przeznaczone . Z malowaniem ich nie ma problemu, bo cała zabudowa zakabinowa jest wykonana i pomalowana właśnie z tych profili. Jest to konstrukcja sztywna i nie reaguje z farbami . Ten kosz jest taki kolorowy, bo go jeszcze nie malowałem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi