maszynista93 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Model to T34/85 ZVEZDA 1:35 Uważam, że model jest porównywalny z DRAGONEM (pomijając fatalne gąsienice). Nie ma tylu elementów ale po sklejeniu wygląda bardzo przyzwoicie. No i cena! Czekam na ocenkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DerPanzersoldat95 Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 bardzo ładny model , masz talent ale gąski mogłeś wymienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Ale poryty na tyle :P Trochę szpara na łączniu tylnej płyty z prawej razi. No i ta siatka nad silnikiem... No i coś prawy właz na wieży dostał przy obróbce Ale fajnie, odważnie malowany, działaj dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 27 Kwietnia 2009 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Jestem mocno ograniczony finansowo, dlatego gąski zostały oryginalne. Szpara na tyle mnie nie razi bo na tym czołgu bywały większe. Malowanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 27 Kwietnia 2009 Share Napisano 27 Kwietnia 2009 Fajny teciak, gratuluję. Gdyby jeszcze zdjęcia otwierały się bezpośrednio w wąyku w rozdzielczości 800x600? Bo tak, to nie wiem czy każdemu będzie się chciało osobno otwierać każde. Pozdrawiam, Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebber Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Witam a to nie jest teciak z Żagania przypadkiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebber Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 O to link do galerii http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://lh4.google.pl/image/polar123tank/RnEG-USKqhE/AAAAAAAAISs/PCMls7rXvsM/s160-c/T3485_Zagan_JW.jpg&imgrefurl=http://polar123.fm.interia.pl/czolgip3.html&usg=__YRDC9XTnvi6uhLJiCDHsFHU-mn0=&h=160&w=160&sz=8&hl=pl&start=28&sig2=4lTs8pvIBife16LpCW0tZA&um=1&tbnid=hbCOxZdI-6lmlM:&tbnh=98&tbnw=98&prev=/images%3Fq%3DCzo%25C5%2582gi%2Bw%2B%25C5%25BBaganiu%26ndsp%3D18%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DN%26start%3D18%26um%3D1&ei=CDc1SvqMBYaRsAbut4WoCQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Uważam, że model jest porównywalny z DRAGONEM ... przesadziłeś, widziałem model dragona i mam model zvezdy jest wielka różnica, przy zvezdzie jest o wieleeeee więcej roboty, wiem bo sam buduję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzelu Napisano 14 Czerwca 2009 Share Napisano 14 Czerwca 2009 Prawdziwy frontowiec. Sporo własnej inwencji. Fajne "frontowe" błotniki. Niedopiłowany klakson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 15 Czerwca 2009 Share Napisano 15 Czerwca 2009 Charoszaja maszyna! Podoba mi się malowanie na wieży i ślady eksploatacji. Rusek taki, od razu widać Ma w sobie coś realistycznego ten model. Doradzam ewakuację z Fotosika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartass. Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Fajny model, Masz racje - na jakosc zvezdy nie mozna narzekac. Choc gaski na pierwszy rzut oka okropne, to da sie z nich os tam robic. Ty widzę założyłeś normalnie, ale gdzies na forum ktos pokazywal jak zrobic z nich fajny efekt. Pojdedyncze ogniwka dac skrajnie na zakola po obu stronch, a paski dociąć pod wymiar. Tak zrobilem w moim t44/76 zvezdy. modelik słuszny, podoba mi sie jego wyeksplotowanie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Meksyk89 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Modelik Zvezdy nie jest zły, właśnie popełniam takiego tylko czekam na ogniwkowe gąski do niego bo tak guma to jakiś koszmar jest. Co do twojego modelu to pogratulować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 To prawda model 85-ki od Zvezdy nie jest taki zły do szczętu. Można z niego wycisnąć sporo efektu, wiem coś o tym. Ale dlaczego ta wersja na fotkach z końca 1944 początku 1945 ma obłą belkę łączną i bardzo dziwne zaczepy na wieży charakterystyczne dla zakładu 112 a model przedstawia wersję produkowaną w zakładzie w Niżnym Tagilu-183? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mart72 Napisano 16 Czerwca 2009 Share Napisano 16 Czerwca 2009 Ale dlaczego ta wersja na fotkach z końca 1944 początku 1945 ma obłą belkę łączną i bardzo dziwne zaczepy na wieży charakterystyczne dla zakładu 112 a model przedstawia wersję produkowaną w zakładzie w Niżnym Tagilu-183? Chowam się pod stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 18 Czerwca 2009 Share Napisano 18 Czerwca 2009 Bardzo ładnie wyszedł, wczoraj go dostałem - też Zvezda i powiem, że nie jest taki prościutki i trzeba sporo się napocić. Co do gąsek, to bardzo ładnie ci wyszły, szkoda, że Zvezda daje do wszystkich T-34 daje te same. (T-34/76 40,41,42...). Żal, że nie zmieniłeś lufy, ta w zestawie jest za krótka o 3/3,5 mm. i za gruba. Ładnie wyszła wieża, popatrzyłem na ten wzór po odlewie i trochę mi się to nie podobało, ponieważ wszystkie ślady są na zewnątrz, strasznie "kostropate", a tak nie jest w oryginale: Faktura wieży: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cesarz Napisano 19 Czerwca 2009 Share Napisano 19 Czerwca 2009 Fajne malowanie, wygląda jak prawdziwy i o to chodzi tylko nie porównuj do Dragona bo to na prawdę inna liga Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek3 Napisano 22 Czerwca 2009 Share Napisano 22 Czerwca 2009 Model mi się podoba posiadam zdjęcie czołgu o numerze 1213 datowane na maj 1945 belka łączna w kant tylko właz dowudcy jest starego typu - podwujny a w modelu pojedynczy - wieża nie ma spłaszczeń - czołg jest OK duże brawa Na lufie jest napis - RODACY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2009 OK, OK już nie porównuje. darek3 może mógłbym prosić o to zdjęcie to bym poprawił co się da? Mówcie co chcecie ale ja jestem miło zaskoczony ZVEZD-ą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 Model prima-sort, co do Zvezdy, to firma jest OK, jestem również bardzo mile Zvezdą zaskoczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek3 Napisano 23 Czerwca 2009 Share Napisano 23 Czerwca 2009 ZWIEZDA jest OK nie umiem robić zdjęć ale mam kilka modeli - T-34/76 załorzyłem koła żywiczne- pasują - izrobiłem wnętrze wszystkie dodatki pasują , mój T-34/85 ZWIEZDY przerobiłem na teka z armatą Tygrysa taki T-34/88mm . Niejest to firma najleprza ale dobra . Panowie pytanko - w świetle prawa dozwolone jest zamieszczanie zdjęć na forum które pochodzą z książek , z interka bez zgody autorów ? bo mi tu różnie podpowiadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek3 Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Panowie pytanko - w świetle prawa dozwolone jest zamieszczanie zdjęć na forum które pochodzą z książek , z interka bez zgody autorów ? bo mi tu różnie podpowiadają Ja zamieszczam źródło skąd pochodzi zdjęcie. Tak samo inni robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek3 Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Dzięki za informacje . Zdjęcie z książki - Broń Pancerna w LWP 1943-1945 . Plansze barwne - własne prawa autorskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maszynista93 Napisano 25 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2009 Ok dzięki, kiedyś to poprawię. Tymczasem coś innego na warsztacie ale napewno wrócę do tematu. Jeszcze raz dzięki za materiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 25 Czerwca 2009 Share Napisano 25 Czerwca 2009 Dzięki za informacje . Zdjęcie z książki - Broń Pancerna w LWP 1943-1945. Plansze barwne - własne prawa autorskie hej Widziałem też inną interpretację tych ciapek z lufki. Mianowicie napis "WOJACY" W sumie który jest prawdziwy nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi