Zbyszek Napisano 5 Maja 2009 Share Napisano 5 Maja 2009 Rozpoczynam warsztat kolejnego Niemca w skali 1:35. A tu kolejny czeka na swój wyrok: Warsztat będzie szedł powoli nauka, obowiązki i jako że moja przyszłość idzie w kierunku lotniczym muszę się zabrać za samoloty, wiec w warsztacie będzie się znajdował także kartonowiec: Zdjęcia z budowy pojazdu postaram się dawać na bieżąco CDN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Prace ruszyły i idą powoli. Jak narazie było trochę roboty ze szpachlą, podwozie jak dotąd skleja się bez kłopotu. I wiem fotki .... Małe porównanie w budowie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Pytanie do forumowiczów. Posiada ktoś schematy malowania tego pojazdu, internet się tym razem zbytnio nie przydał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerd Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 http://imperial.boinaslava.net/tanks/Sd-Kfz-167-StuG-IV-L-48.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Wielkie dzięki.Całkiem fajne malowanie, tylko malowanie bocznych ekranów pancernych do łatwych się nie zaliczy (przynajmniej moim zdaniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Panzer4 Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Pamiętaj, że pojazd z linku ma zimmerit... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 Pamiętaj, że pojazd z linku ma zimmerit... Jak narazie myślę o wykonaniu pojazdu zimmeritu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 Dzisiaj niezbyt wiele: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2009 Trochę przez ostatnie dni znalazłem czasu i spróbowałem wykona zimmerit CDN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HEER Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Proponuję narazie jednak dać sobie spokój z zimmeritem, albo użyć lepiej się nadającej do tego szpachlówki, bo ta mi wygląda na Tamiye? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 5 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2009 bo ta mi wygląda na Tamiye? Humbrol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 5 Czerwca 2009 Share Napisano 5 Czerwca 2009 Robienie ze szpachlówki to porażka, trzeba mieć naprawdę opracowaną technikę żeby to cienko rozsmarować i ciężej o możliwość poprawki. Lepiej spróbuj z Green Stuffem który można rozciągnąć na "papierową" grubość i w nieskończoność poprawiać jak coś nie wyszło. Albo Milliput (standardowy czerwony albo superfine). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2009 Efekty dzisiejszej pracy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 tylko malowanie bocznych ekranów pancernych do łatwych się nie zaliczy (przynajmniej moim zdaniem). Mig radzi tak robić tego typu kamo: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 6 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2009 Mig radzi tak robić tego typu kamo: Ten arkusz to zwykła kartka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Ten arkusz to zwykła kartka? Tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zbyszek Napisano 26 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 26 Czerwca 2009 Model ukończony niestety w wyniku chwilowego braku dostępu do aparatu zdjęć brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi