Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie po małej przerwie w moim nowym warsztacie. Tym razem obiektem zmagań jest Piper PA-18 super cub. Co do malowanie to do końca jeszcze nie podjąłem decyzji, ale prawdopodobnie będzie coś takiego jak na zdjęciu tylko z fikcyjnymi znakami rejestracyjnymi, (ale jak wspomniałem to jeszcze nic pewnego może się coś zmieni w trakcie budowy)

In Box

721191ffe943b2f8m.jpg d80279714441b5acm.jpg 3c28140e0c1aeb90m.jpg

ec02fd22bdcad9a3m.jpg 99bfe6e4e5dcf657m.jpg c0d8dee636da1a2bm.jpg

Planowane malowanie

db55b80aeb26a2b1m.jpg

• Odpowiedzi 72
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

A nie lepiej zrobić żółtego cywila? Jakoś tak żółty od razu się kojarzy z Cubem.

Poza tym zwróć uwagę, że podczas wojny latały tylko zwykłe Cuby (a konkretniej wersja J-4, zwana Grashopper). Super Cub z pasami inwazyjnymi to ahistoryzm - wersja ta premiere miała 5 lat po inwazji, w 1949 roku. Oczywiście możesz dokonać konwersji na poprzednią wersję, główna różnica to inny silnik i awionika.

Napisano
Super Cub z pasami inwazyjnymi to ahistoryzm - wersja ta premiere miała 5 lat po inwazji, w 1949 roku.

Tak wiem to, co pokazałem na zdjęciu to tylko przykład a pasy zawsze można pominąć jak wspomniałem w pierwszym poście oznaczenia i malowanie jako takie ma być fikcyjne tylko w podobnej kolorystyce.

Może bardziej coś takiego.

8b9e5f7582d536efm.jpg

Napisano

Witam.

Coś powoli zaczyna się dziać dzisiaj silnik (gotowy do malowania)

Dorobiłem przewody wysokiego napięcia, wstawiłem nową rurę wydechową i siatkę w (filtrze)

deee59dd405b1cfem.jpg f017a96a908ba780m.jpg

ca238d8173a0373am.jpg c1940acfb43fe7d3m.jpg

Pozdrawiam Albert

Napisano

Witam. Kolejny dzień prac. Widzę, że ten warsztat nie cieszy się zbyt dużym zainteresowaniem, ale cóż trzeba dokończyć, co się zaczęło I tak dzisiaj pomalowałem wstępnie silnik I poskładałem na sucho kadłub.

a0a91d648546606dm.jpg 73cb34b29bbd9b16m.jpg

948926acfdb73685m.jpg 040fe39ef5d1878cm.jpg

3234353cf3374ffem.jpg

Napisano

Oj nie wiem jak z innych strony, ale z mojej cieszy się wielkim zainteresowaniem Lubię ten samolot, bardzo, troszke na nim przelatałem na Flight Simulator X W silniku zwashował bym cylindry, bo troszkę są za czyste Trzymam kciuki

Napisano
A nie lepiej zrobić żółtego cywila?

Popieram ArmiĘ - może chociaż trochię żółtego na samolocie ?

Jedno jest pewne - dokumentacji fotograficznej do tego projektu to ci nie zabraknie , sam airliners.net zgromadził całą tonę fotek... zatem powodzenia!

Pytanie - jakie wymiary ma model wg. producenta?

Napisano

Witam Wszystkich serdecznie. Jednak ktoś ogląda cieszy mnie to niezmiernie.

W silniku zwashował bym cylindry, bo troszkę są za czyste Trzymam kciuki

Silnik jeszcze nie jest skończony musiałem czekać na wyschnięcie farby, może jeszcze dzisiaj go podmaluje tu i ówdzie i do brudzę.

Pytanie - jakie wymiary ma model wg. producenta?

Według tego, co jest na pudełku napisane to długość modelu to 22cm a rozpiętość 33,8 cm, czyli całkiem spory

Popieram ArmiĘ - może chociaż trochię żółtego na samolocie ?

Może jeszcze zrobię jakąś wariacje nie wiem. Coś poszukam i może wpadnie mi w oko jakieś ładne malowanko chyba, że macie jakieś konkretne propozycje to śmiało podrzucajcie fotki a wtedy przeprowadzimy mała ankietkę i wspólnie wybierzemy cos ładnego!?

pozdrawiam Albert

Napisano

Hmm... A może tak Piperka w polskich barwach ?

1193276.jpg

Więcej fotek PIPER SUPER CUB

Litery rega, na modelu w tej skali, mógłbyś spróbować malnąć przy pomocy masek z tamiyowskiej taśmy . Większy problem z "miśkiem" na sterze kierunku...

Pozdrawiam.

Napisano
Hmm... A może tak Piperka w polskich barwach ?

Koncepcja ciekawa tylko ze to, co na zdjęciu jest młodsze od tego, co ja kleje. Inne szyby tylne i wlot powietrza do silnika.A no i klapy na skrzydłach

Albercie, piękny silnik

Dziekuję

Napisano

Tak siedziałem i oglądałem części a dokładniej fotele i coś mi nie przypasowały te dziwne pasy i postanowiłem zrobić nowe.

a18c76538664c0aam.jpg e5c93b89c19e3bd7m.jpg

Napisano

Cześć wszystkim.

Kolejna aktualizacja w postaci częściowo pomalowanego wnętrza, deski przyrządów i fotele. Wszystko wymaga jeszcze dopracowania a zegary na desce to czysta abstrakcja(rodzaj zegarów nie ułożenie). Ale wydaje mi się, że lepiej to wygląda niż płaska płyta z kalkomanią.

ef69ffaa557d23bbm.jpg 41f65039b390894em.jpg 02f1c25bd2ae173cm.jpg

c03c6bb87faa9034m.jpg cc9a131cab6c93afm.jpg 1119fb0ef3efc2bcm.jpg

4d6582ea2b64a6cfm.jpg c432bd521385abe1m.jpg

Napisano

Wow...ta tablica i pasy...podziwiam Ciebie

Napisano

Czołem wszystkim.

Pięknie tablica miodzio

Wow...ta tablica i pasy...podziwiam Ciebie

Na początek wielki dzięki za miłe słowo. Postaram się nie zawieść waszych oczekiwań, co do efektu końcowego.

No i teraz muszę się pochwalić tym, co wydłubałem dzisiejszego przedpołudnia(mogą być nieco za duże ale trudno tak już wyszło)

Zamontowałem pasy do foteli i dorobiłem słuchawki pilota i pasażera.;)

d639de32efada0bbm.jpg

ed88df0f5be9d020m.jpg bb97168ec6560626m.jpg 23148268360f0a85m.jpg

Miłego oglądania

Pozdrawiam Albert.

Napisano
23148268360f0a85m.jpg

A klap na skrzydłach i kawałka owiewki na chłodnicy oleju to nie chciał zrobić...

A poważnie, to dorzuć jeszcze mapę tudzież notatki pilota "porzucone" gdzieś na fotelu

Full realizm

Pozdr.

Napisano (edytowane)
A klap na skrzydłach i kawałka owiewki na chłodnicy oleju to nie chciał zrobić...

Chciał nie chciał w brew pozorom to ja leniwy jestem

nokaut. słuchawki powalają.........
To drugi raz dziś kiedy jedynym moim komentarzem będzie:

Zawstydzacie mnie chłopaki.

A tak na dokładkę dorobiłem coś jeszcze za bardzo nie wiem, co to jest, ale jest i radio żeby można było podłączyć przewody słuchawek.

5fd12ce717fafa22m.jpg

51e60f1c07973a2bm.jpg

Edytowane przez Gość