albert091283 Napisano 10 Maja 2009 Share Napisano 10 Maja 2009 Witam wszystkich serdecznie po małej przerwie w moim nowym warsztacie. Tym razem obiektem zmagań jest Piper PA-18 super cub. Co do malowanie to do końca jeszcze nie podjąłem decyzji, ale prawdopodobnie będzie coś takiego jak na zdjęciu tylko z fikcyjnymi znakami rejestracyjnymi, (ale jak wspomniałem to jeszcze nic pewnego może się coś zmieni w trakcie budowy) In Box Planowane malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArmiA Napisano 11 Maja 2009 Share Napisano 11 Maja 2009 A nie lepiej zrobić żółtego cywila? Jakoś tak żółty od razu się kojarzy z Cubem. Poza tym zwróć uwagę, że podczas wojny latały tylko zwykłe Cuby (a konkretniej wersja J-4, zwana Grashopper). Super Cub z pasami inwazyjnymi to ahistoryzm - wersja ta premiere miała 5 lat po inwazji, w 1949 roku. Oczywiście możesz dokonać konwersji na poprzednią wersję, główna różnica to inny silnik i awionika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 11 Maja 2009 Autor Share Napisano 11 Maja 2009 Super Cub z pasami inwazyjnymi to ahistoryzm - wersja ta premiere miała 5 lat po inwazji, w 1949 roku. Tak wiem to, co pokazałem na zdjęciu to tylko przykład a pasy zawsze można pominąć jak wspomniałem w pierwszym poście oznaczenia i malowanie jako takie ma być fikcyjne tylko w podobnej kolorystyce. Może bardziej coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 12 Maja 2009 Autor Share Napisano 12 Maja 2009 Witam. Coś powoli zaczyna się dziać dzisiaj silnik (gotowy do malowania) Dorobiłem przewody wysokiego napięcia, wstawiłem nową rurę wydechową i siatkę w (filtrze) Pozdrawiam Albert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 14 Maja 2009 Autor Share Napisano 14 Maja 2009 Witam. Kolejny dzień prac. Widzę, że ten warsztat nie cieszy się zbyt dużym zainteresowaniem, ale cóż trzeba dokończyć, co się zaczęło I tak dzisiaj pomalowałem wstępnie silnik I poskładałem na sucho kadłub. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hitman Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 No na razie to ładnie wygląda. Będę kibicował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 Oj nie wiem jak z innych strony, ale z mojej cieszy się wielkim zainteresowaniem Lubię ten samolot, bardzo, troszke na nim przelatałem na Flight Simulator X W silniku zwashował bym cylindry, bo troszkę są za czyste Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 14 Maja 2009 Share Napisano 14 Maja 2009 A nie lepiej zrobić żółtego cywila? Popieram ArmiĘ - może chociaż trochię żółtego na samolocie ? Jedno jest pewne - dokumentacji fotograficznej do tego projektu to ci nie zabraknie , sam airliners.net zgromadził całą tonę fotek... zatem powodzenia! Pytanie - jakie wymiary ma model wg. producenta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Witam Wszystkich serdecznie. Jednak ktoś ogląda cieszy mnie to niezmiernie. W silniku zwashował bym cylindry, bo troszkę są za czyste Trzymam kciuki Silnik jeszcze nie jest skończony musiałem czekać na wyschnięcie farby, może jeszcze dzisiaj go podmaluje tu i ówdzie i do brudzę. Pytanie - jakie wymiary ma model wg. producenta? Według tego, co jest na pudełku napisane to długość modelu to 22cm a rozpiętość 33,8 cm, czyli całkiem spory Popieram ArmiĘ - może chociaż trochię żółtego na samolocie ? Może jeszcze zrobię jakąś wariacje nie wiem. Coś poszukam i może wpadnie mi w oko jakieś ładne malowanko chyba, że macie jakieś konkretne propozycje to śmiało podrzucajcie fotki a wtedy przeprowadzimy mała ankietkę i wspólnie wybierzemy cos ładnego!? pozdrawiam Albert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Jak obiecałem tak robię poświęciłem chwilkę czasu i dokończyłem malowanie silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Hmm... A może tak Piperka w polskich barwach ? Więcej fotek PIPER SUPER CUB Litery rega, na modelu w tej skali, mógłbyś spróbować malnąć przy pomocy masek z tamiyowskiej taśmy . Większy problem z "miśkiem" na sterze kierunku... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 15 Maja 2009 Share Napisano 15 Maja 2009 Albercie, piękny silnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Hmm... A może tak Piperka w polskich barwach ? Koncepcja ciekawa tylko ze to, co na zdjęciu jest młodsze od tego, co ja kleje. Inne szyby tylne i wlot powietrza do silnika.A no i klapy na skrzydłach Albercie, piękny silnik Dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 15 Maja 2009 Autor Share Napisano 15 Maja 2009 Tak siedziałem i oglądałem części a dokładniej fotele i coś mi nie przypasowały te dziwne pasy i postanowiłem zrobić nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 16 Maja 2009 Autor Share Napisano 16 Maja 2009 Cześć wszystkim. Kolejna aktualizacja w postaci częściowo pomalowanego wnętrza, deski przyrządów i fotele. Wszystko wymaga jeszcze dopracowania a zegary na desce to czysta abstrakcja(rodzaj zegarów nie ułożenie). Ale wydaje mi się, że lepiej to wygląda niż płaska płyta z kalkomanią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Wow...ta tablica i pasy...podziwiam Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Pięknie tablica miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Czołem wszystkim. Pięknie tablica miodzio Wow...ta tablica i pasy...podziwiam Ciebie Na początek wielki dzięki za miłe słowo. Postaram się nie zawieść waszych oczekiwań, co do efektu końcowego. No i teraz muszę się pochwalić tym, co wydłubałem dzisiejszego przedpołudnia(mogą być nieco za duże ale trudno tak już wyszło) Zamontowałem pasy do foteli i dorobiłem słuchawki pilota i pasażera.;) Miłego oglądania Pozdrawiam Albert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas HS Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 To drugi raz dziś kiedy jedynym moim komentarzem będzie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 nokaut. słuchawki powalają......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kiemlicz Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 A klap na skrzydłach i kawałka owiewki na chłodnicy oleju to nie chciał zrobić... A poważnie, to dorzuć jeszcze mapę tudzież notatki pilota "porzucone" gdzieś na fotelu Full realizm Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 (edytowane) A klap na skrzydłach i kawałka owiewki na chłodnicy oleju to nie chciał zrobić... Chciał nie chciał w brew pozorom to ja leniwy jestem nokaut. słuchawki powalają......... To drugi raz dziś kiedy jedynym moim komentarzem będzie: Zawstydzacie mnie chłopaki. A tak na dokładkę dorobiłem coś jeszcze za bardzo nie wiem, co to jest, ale jest i radio żeby można było podłączyć przewody słuchawek. Edytowane 17 Maja 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Bajeranckie te słuchawki! Trzymam kciuki za resztę projektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 radjo i krótkie co do modelu to moją opinię znasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Słuchawy rządzą - powinieneś zrobić mini warsztat, bo nic, tylko się uczyć od takiego majstra! A poważnie, to dorzuć jeszcze Apetyt rośnie w miarę jedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi