albert091283 Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 Czołem i krótkie Nic więcej nie powiem Słuchawy rządzą - powinieneś zrobić mini warsztat, bo nic, tylko się uczyć od takiego majstra! Z racji tego, że te słuchawki wzbudziły tak duże zainteresowanie pomyślę nad tym może na weekend dorobię jeszcze jedną parę i obfotografuje, opiszę krok po kroku i zamieszczę w odpowiednim dziale Bajeranckie te słuchawki! Trzymam kciuki za resztę projektu. Jeszcze raz dzięki A poważnie, to dorzuć jeszcze mapę tudzież notatki pilota "porzucone" gdzieś na fotelu Mapa już jest, bo taki był plan tylko jeszcze musze wymyślić jak ją ułożyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 Witam po raz kolejny dzisiaj. W wolnej chwili przerobiłem tylny goleń koła dla porównania zdjęcie z tym, co miało być, co zaproponował Revell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 I nie mów mi teraz, że nie wychylisz klap. Po prostu masakra jak Ty to robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 I nie mów mi teraz, że nie wychylisz klap. Po prostu masakra Tzn. chodzi o lotki tak?? To cały czas myślę nad tym i nie wiem do końca. Stateczniki pionowy i poziome nalewno. jak Ty to robisz? Po prostu dużo cierpliwości i sporo czasu na oglądaniu zdjęć spędzam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymond Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 No brat słuchawki są fajne:)... wogóle to wszystko fajnie wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 19 Maja 2009 Autor Share Napisano 19 Maja 2009 Cześć Koledzy i Koleżanki Kolejny dzień prac przyniósł nie za wiele tylko oszlifowane skrzydła, wyciąłem lotki i posklejany do kupy kadłub i powoli to wszystko zaczyna nabierać kształtów samolotu. Jeszcze raz wielkie dzięki za miłe słowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vybor89 Napisano 20 Maja 2009 Share Napisano 20 Maja 2009 Słuchawki masakra Szacunek za takie detale Powodzenia przy dalszych pracach Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 21 Maja 2009 Autor Share Napisano 21 Maja 2009 Witam Dzisiaj nie mam natchnienia na dłubanie nowych gratów, ale wczoraj wydłubałem małe, co nieco a oto zdjęcia. Miłego oglądania!! Pozdrawiam Albert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarek C Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Fajna maszyna , za dużo linii podziałowych i nitów to tam nie ma ale za to można szlifować i malować do woli ,brak szczegółów zewnętrznych znakomicie nadrabiasz drobiazgami w środku jestem ciekaw efektu końcowego. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 21 Maja 2009 Autor Share Napisano 21 Maja 2009 brak szczegółów zewnętrznych znakomicie nadrabiasz drobiazgami w środku Staram się jak mogę i na ile pozwala mi moja wyobraźnia. jestem ciekaw efektu końcowego. Ja też jestem bardzo ciekawy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 ...no i wszyscy kibice też ciekawi, jak to wyjdzie, zwłąszcza że już , panie Albercie, pan nam smaczku narobił I jak, zdążyłeś już obejrzeć wszystkie fotosy SuperCuba na airlinersach ? Kurczę , chyba rzadko który samolot jest tak obfotografowany.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 22 Maja 2009 Autor Share Napisano 22 Maja 2009 Witam zdążyłeś już obejrzeć wszystkie fotosy SuperCuba na airlinersach Niestety nie, bo jest ich naprawdę bardzo dużo. Co do malowania zewnętrznego to moja propozycja z ankietką jest nadal aktualna?!! Jak ktoś ma coś ciekawego to proszę bardzo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanuszczak Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 gratuluje wspanialego wnetrza.Bede zagladal do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 23 Maja 2009 Autor Share Napisano 23 Maja 2009 Witam wszystkich pod tym linkiem kryje się obiecany warsztat o słuchawkach viewtopic.php?t=14561 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 25 Maja 2009 Autor Share Napisano 25 Maja 2009 Witam ponownie po krótkiej przerwie w relacji. Od ostatniego razu dorobiłem nowe osłony silnika zamocowałem silnik do kadłuba i pomalowałem koła i komorze silnika. Przepraszam za nie najlepszą jakość zdjęć, ale coś mi się dzieje z aparatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 25 Maja 2009 Share Napisano 25 Maja 2009 Co do malowania zewnętrznego to moja propozycja z ankietką jest nadal aktualna?!! Jak ktoś ma coś ciekawego to proszę bardzo? Aha- najwyraźniej się zagapiłem... Może chwat z Chorwacyi? http://www.airliners.net/photo/Piper-PA-18-...-Super/0380844/&sid=3db769a2004c98067e9e51e7eef3ac42 http://www.airliners.net/photo/AK-Zagreb/Piper-PA-18-...-Super/0621558/&sid=3db769a2004c98067e9e51e7eef3ac42 a może , jeśli nie odpowiadają ci paski, to modna kratka ? http://www.airliners.net/photo/Piper-L-18C-Super/0697688/&sid=3db769a2004c98067e9e51e7eef3ac42 albo szlaczek? http://www.airliners.net/photo/Piper-PA-18-150-Super/0876054/&sid=3db769a2004c98067e9e51e7eef3ac42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 Witam wszystkich po raz kolejny. Po pracy przyszedłem do domu i wielkim bananem na ustach, bo w końcu nadszedł weekend a co za tym idzie nadzieja,że dłubnę coś przy PIPERKU a tu wielkie zdziwienie i rozczarowanie, bo niestety w pudełku skończyły się części i tak tylko dorobiłem rolki cięgien lotek i oczyściłem zastrzały. Wielkimi krokami zbliża się malowanko. Może jutro albo w niedziele. No i w dalszym ciągu brak pomysłu na kolorek może faktycznie zrobię jakąś kolorową wariacje, nie wiem prześpię się z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igi Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Osobiście to bym preferował to pudełkowe malowanie, ta czerwień jest dużo ładniejsza niż te białe malowania... trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 Te żółte i żółto-czerwone malowania są świetne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 30 Maja 2009 Autor Share Napisano 30 Maja 2009 Po kilku krotnym przejrzeniu strony. Airliners.net nie rzuciło mi się w oczy nic, co zwaliłoby mnie z nóg. I mając chwilkę wolnego czasu maźnołem coś sam tylko teraz potrzebuje waszej pomocy w doborze wersji malowania skrzydeł od góry. I tak piszcie, która wersja waszym zdaniem jest najlepsza. Literka S oznacza spód skrzydeł stateczniki poziome też będą niebieskie od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-lotus98- Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 moim zdaniem pierwsza wersja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 30 Maja 2009 Autor Share Napisano 30 Maja 2009 moim zdaniem pierwsza wersja No to już są dwa głosy na 1 moja dziewczyna też powiedziała ze ten wzór jest ok., Kto da więcej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szymond Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 a mi sie podoba wersja 1 i 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Maja 2009 Share Napisano 30 Maja 2009 1 zdecydowanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacek172 Napisano 31 Maja 2009 Share Napisano 31 Maja 2009 Tak, 1 wariant najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi