adamkijak Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Miala byc od razu galeria, ale nie wytrzymalem. Projekt ten mial byc czescia II ZKM, ale czasu zabraklo wiec powoli robie sobie go teraz. Calosc bedzie zalana zywica. Na ten moment malowanie olejami: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Czy ja gdzięs tego modelu już nie widziałem?? jakieś zagraniczne forum?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 16 Maja 2009 Share Napisano 16 Maja 2009 Szczerze mówiąc już wygląda po fotkach jak pod wodą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Czy ja gdzięs tego modelu już nie widziałem?? jakieś zagraniczne forum?? Na armoramie kolezka takiego zrobil. On zosyawil go tak na podstawce i dodal nurka z boku, u mnie natomiast bedzie wszystko zalane zywica i beda rybki itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Mam nadzieje, że nie żywe . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Na armoramie kolezka takiego zrobil. On zosyawil go tak na podstawce i dodal nurka z boku, u mnie natomiast bedzie wszystko zalane zywica i beda rybki itp. Tak własnie myślałem sąd ja to znam. Twóje model wygląda równie wspaniale, a zalanie go żywicą jest świetnym pomysłem. Z niecierpliwością czekam na dalsze działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 Mam nadzieje, że nie żywe Mr. Green Skocze dzisiaj do zoologa i zapytam o gupiki w 1:35, moze maja ha... Tak na serio to wytne je z czegos. Tak własnie myślałem sąd ja to znam. Twóje model wygląda równie wspaniale, a zalanie go żywicą jest świetnym pomysłem. Z niecierpliwością czekam na dalsze działania. Zona mi juz zapowiedziala ze mi w domu nie pozwoli tego zrobic wiec czekam na lepsza pogode coby na dworze to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 adamie, mam akurat małe gupiki na zbyciu... chcesz? czekam z niecierpliwością na efekt końcowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 adamkijak, a będziesz koloryzował tę żywicę czy kolor naturalny?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 adamkijak, a będziesz koloryzował tę żywicę czy kolor naturalny?? Plan w mej glowie jest taki zeby zrobic obie wersje, naturalna na "obrzezach" i leciutko podkoloryzowana na srodku. Ewentualnie od dolu najmocniej do gornej warstwy zupelnie naturalnego przezroczystego koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 coś a'la efekt promienia światła?? Zresztą nie ważne i tak będzie to trudne. Próbowałeś już na mniejszych objętościach jak to będzie wychodzic, bo szkoda zniszczyc tak dobrze zrobiony wrak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 17 Maja 2009 Autor Share Napisano 17 Maja 2009 coś a'la efekt promienia światła?? Zresztą nie ważne i tak będzie to trudne. Próbowałeś już na mniejszych objętościach jak to będzie wychodzic, bo szkoda zniszczyc tak dobrze zrobiony wra Na taka skale jeszcze nie probowalem. Przy moim ostatnim projekcie wykonalwm wode wlasnie w 3 warstwach dodajac coraz mniej farby az do zupelnie przezroczystej na wierzchu i wyszlo swietnie. Pare fotek wraku: Swietnie wykonane morze: http://www.aircraftresourcecenter.com/tnt1/001-100/TNT067_making-water_Geraths/tnt067.htm Inspiracja do wykonania tego projektu byla ta oto zupelnie przypadkiem znaleziona stronka: http://akaranseth.over-blog.com/pages/How_to_make_water_effect_using_resin-660896.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 bomba,super projekt.jak bede cos kombinowal z zywica to wiem do kogo sie zgloic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rollingstones Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 uwielbiam twoje postrzelone tematy - wznosisz się na pewien pułap trudno osiągalny dla zawodowców ale lamerów -)))) z niecierpliwością czekam na więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Adam oba tutoriale powalają na kolna. dzięki za te linki będą uzyteczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TankRed1070 Napisano 17 Maja 2009 Share Napisano 17 Maja 2009 Świetny pomysł i wykonanie. Gratuluję. Ciekawe jak to wyjdzie w żywicy ale pewno wiele szczegółów się zgubi. Cóż, ale bez żywicy będzie niewiadomoco... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrianowro Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Tak się zastanawiam jak będzie z grzaniem się po zalaniu żywicą i jej bom- belkowaniem - masz to opanowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Koparę do tej pory z połogi podnoszę.... Cudo:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 Do tej pory użyłem maks 0,5 litra na jeden raz i problemów nie było jeżeli chodzi o jej gotowanie się. Na wszelki wypadek zrobię porcje troszkę mniejsze i będę zalewam warstwami, potrwa z tydzień ale będzie bezpieczniej. Mam nadzieję ze żadnych niespodzianek nie będzie, ale z żywica nigdy nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zajcu Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 hm.. nie jestem pewien... ale jak zalejesz po troche to ci sie takie kreski porobią.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 hm.. nie jestem pewien... ale jak zalejesz po troche to ci sie takie kreski porobią.... Myslalem zeby nie czekac az w pelni stwardnieje z dolewaniem kolejnych warstw, wtedy powinna sie ladnie zmieszac. Zamierzam wykonac model testowy w malej skali, zeby zobaczyc jak sie to wszystko dokladnie odbywa. Pozostaje takze problem oderwania formy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 hm.. nie jestem pewien... ale jak zalejesz po troche to ci sie takie kreski porobią.... Właśnie miałem to samo napisac. Czy nie porobią Ci się warstwy?? I jak planujesz umocowac nurka i rybki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 18 Maja 2009 Autor Share Napisano 18 Maja 2009 Właśnie miałem to samo napisac. Czy nie porobią Ci się warstwy?? I jak planujesz umocowac nurka i rybki?? Smile_________________ Wedlug tego artykulu co zapodalem wczesniej to warstwy sie nie robia, zreszta kolezka musial szlifowac scianki juz zaschnietej zywicy i na koniec sidolux dla klarownosci. "gotowanie" zywicy napewno wystepuje w epoksydowej, nie jestem pewien co do poliestrowej (taka uzywam). Jest jeszcze opcja na uzycie naczynia z przezroczystej plexi i wypelnic go zywica, problem szlifowania odpada, ale za to efekt troche nie ten. Nurek - hmm jeszcze decyzja nie zapadla, natomiast rybki poprostu wloze, zywica jest bardzo gesta i wszystko sie wniej unosi, do tej pory tak zauwazylem. Odcinek testowy juz zrobiony wiec czekamy na efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 kurcze tak podgrzewasz atmosferę, że nie mogę się doczekac końca tej relacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 18 Maja 2009 Share Napisano 18 Maja 2009 Jakim cudem ten pojazd znalazł się na dnie morza? Czy GI'e spuściłi go jakimś marionetkom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi