sbzdz Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 (edytowane) Witam wszystkich kolegów. Nareszcie nadszedł długo przeze mnie oczekiwany moment Ruszam z małym wewnątrz rodzinnym projekcikiem. Zespół modelarski ojciec & syn rozpoczyna budowę modeli zespołu pojazdów: Mercedes Benz Actros 2650 6x4 z naczepą Nooteboom Euro-38-02L. Za punkt wyjścia do modelu konia posłuży Actros 1854 Italeri. Naczepę niestety trzeba robić od zera. Na szczęście oba pojazdy mam do dyspozycji w naturze. Poniżej parę fotek Malowanie przewidujemy takie jak na zdjęciach. Praca przed nami długa, bo jak sami wiecie jak się pracuje i uczy, to czasu za wiele nie ma. Modele Actrosa mam obiecane na wtorek, tak więc przy okazji wizyty w sklepie dokupi sie to co potrzebne do naczepy i w drogę!! Jak tylko ruszymy z robotą, następi ciąg dalszy relacji. Pozdrowienia dla wszystkich dłubaczy Sławek i Tomek Edytowane 29 Października 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elefantes Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 No z taką dokumentacją to można naprawdę daaaaaleko zajechać , czego Wam oczywiście życzę. Gratuluję pomysłu i życzę powodzenia w pracach bo projekt jest bardzo ciekawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Serek Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 Wszystko ok gratuluję pomysłu no i życzę wam powodzenia w budowie będę obserwował ten temat Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MiloszKr Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 no widze że w końcu zdecydowałeś się ujawnić wasz projekcik Bardzo często będę zaglądał tutaj i obserwował efekty z prac. Życzę wam obu dużo cierpliwości i powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 Pienkny projekcik:D Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 No to i ja przysiadam się do obserwacji tego tematu, no i życzę powodzonka w wykonaniu projektu Ps. sbzdz zmniejsz pierwszą fotkę do rozmiarów 800X600 i staraj się większych nie dawać bo za bardzo rozjeżdża się strona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NobelEXC Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 Ja również bede sledził ten temat Jesli chcesz zrobić takie malowanie zaopatrz się w taśme maskujacą Tamiya'i, z czego bedzie naczepa?? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sbzdz Napisano 29 Października 2006 Autor Share Napisano 29 Października 2006 Dziękuję wszystkim za życzliwe zainteresowanie Do Tornado: fotka jak widzisz zmniejszona, sorry wydawało mi się że wszystkie są 640x480 Do NobelEXC: naczepa będzie z materiałów kombinowanych, trochę tworzywa, trochę balsy, trochę listewek. Wbrew pozorom jej konstrukcja jest dość prosta, opiera się na dwóch belkach bocznych pełniących rolę kanałów dla części rozsuwanej. Te belki planuję wykonać w tworzywa, puste w środku, natomiast belki rozsunięcia z listewek. Specjalnie wybrałem model bez odczepianej łabędziej szyi żeby było prościej. Poniższa fotka wyjaśnia dlaczego w ten sposób: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fliper_nx Napisano 29 Października 2006 Share Napisano 29 Października 2006 No no niezły projekt sie szykuje, powodzenmia i zasiadam w klejnym rzedzie zainteresowanych ;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pszczółka Napisano 30 Października 2006 Share Napisano 30 Października 2006 Witam Zapowiada sie niezły projekcik będe często zaglądał jak prace ida :D Powodzenia w klejeniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sbzdz Napisano 31 Października 2006 Autor Share Napisano 31 Października 2006 Witam jest wtorek, więc zgodnie z obietnicą dalszy ciąg relacji wizyta w sklepie, a tu mały falstarcik. Miały być dwa Actrosy, a jest jeden. Krótki opis modelu: ponad 200 części, bardzo czyste wypraski, brak nadlewek. i coś co mnie bardzo ucieszyło: siatka pod grill. Na pierwszy rzut oka wielkość oczek jest dobra do zrobienia osłon na reflektory. Widzisz Miłosz chyba niepotrzebnie się martwiłeś. Tak wię na razie rama poczeka, a zabieram się za kabinę. W niedzielę postaram się wrzucić fotki z postępu prac. Już czuję mrowienie w palcach Pozdrowienia PS Jeżeli ktoś byłby zainteresowany zdjęciami do naszego projektu to zapraszam na: ciągnik: http://sbzdz.fotosik.pl/albumy/77469.html naczepa: http://sbzdz.fotosik.pl/albumy/77471.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sbzdz Napisano 1 Listopada 2006 Autor Share Napisano 1 Listopada 2006 Tak jak myślałem, nie wytrzymałem do soboty pomalutku ruszyłem, trochę kabinę, trochę silnik trochę pracy z usunięciem zbędnych przewiewów (muszę jeszcze poprawić drobniejszym papierem) i pomału składamy silnik musiałem stanąć, bo nie jestem pewny kolorów dalszych elementów i ciekawostka, wczoraj chwaliłem model za czyste wypraski, które zdawały się być dobrze dopracowane, a tu dzisiaj po co ta szpara? czyżby nowy model klimatyzacji grawitacyjnej?? pozdrowienia Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 1 Listopada 2006 Share Napisano 1 Listopada 2006 Musisz również poprawić schowki pod leżanką bo te są od starego Actros-a ale widze, że masz dobrą dokumentacje to nie powinno być z tym problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sbzdz Napisano 1 Listopada 2006 Autor Share Napisano 1 Listopada 2006 Zgadza się, powinna być lodówka i szafka z szufladami. Ale dzięki za zwrócenie uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SmalTrak Napisano 3 Listopada 2006 Share Napisano 3 Listopada 2006 Zgadza się, powinna być lodówka i szafka z szufladami. Ale dzięki za zwrócenie uwagi Lodówka zamiast szuflady jest w opcji Projekt znakomity...Będę bacznie przyglądał się relacji.Na razie do pracy podchodzicie profesjonalnie Ps.Jak będziesz miał okazje to podhacz na Bazie Takiego Actrosa z tą naczepą i zrób fotkę bo na konkursie to na pewno pomożę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sbzdz Napisano 3 Listopada 2006 Autor Share Napisano 3 Listopada 2006 Dzięki za sugestię, postaram się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sbzdz Napisano 12 Listopada 2006 Autor Share Napisano 12 Listopada 2006 dni uciekają, a praca pomaleńku się posuwa, z braku drugiego Actrosa robię to co można szykujemy poszczególne elementy: już prawie gotowy zderzak i zupełnie niegotowa kabina: pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Praetorian Napisano 12 Listopada 2006 Share Napisano 12 Listopada 2006 Uo ja cie. Kolorek wymiata. Wszystko piknie, życzę powodzenia w dalszych pracach. Pozdrawiam, Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1990 Napisano 15 Listopada 2006 Share Napisano 15 Listopada 2006 Nom kolorek bardzo fajny. A czym malujecie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sbzdz Napisano 15 Listopada 2006 Autor Share Napisano 15 Listopada 2006 farba to Tamiya akryl orange X-6, rozcieńczalnik Model Master Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi