tornado Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Witam w moim nowym temacie a jest nim relacja z budowy Cobry 427 - rocznik 65. Za model zabrałem się kilka dni temu przez co jest już co nieco zrobione. Tak wyglada pudło: a to oryginał na którym się wzoruję: Pomalowane i częściowo złożone podwozie. Szczerze mówiąc nie spodziwałem się, że AMT postara się i wykona imitacje śrub i spawów Zaczęty silnik - w realu kolor niebieski jest trochę ciemniejszy: Pomalowałem elementy wnętrza, na podłogę nakleję wykładzine dywanową i być może (o ile mi wystarczy) ścianki i fotele obiję imitacją skóry. Prawie gotowe blachy do komory silnikowej: Elementy nadwozia pomalowane podkładem i przeszlifowane papierem 2000: Felgi z oponami, w oryginale są te od lewej strony ale mnie bardziej podobają się te z prawj: Kasta i reszta blach pryśnieta TS-50: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckman Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 kolejny .... jak zwykle od początku zadziwia. To już staje się nudne podziwianie takich fajnych modeli!!! Nie można zrobić czegoś krzywo, albo niestarannie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 21 Maja 2009 Share Napisano 21 Maja 2009 Andrzejku jakiego podkładu używasz w sprayu ? Tamiya, czy coś innego ? Piękna Cobra wychodzi spod Twojej ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Maja 2009 Autor Share Napisano 22 Maja 2009 Andrzejku jakiego podkładu używasz w sprayu ? Tamiya, czy coś innego ? Nie używam sprayów, wyjątkiem jest kolor TS-50 na kastę Cobry. Od dłuższego czasu stosuję podkłady do aero, przeważnie Mr Sufracer 1200 od gunziaka (właśnie nim pomalowałem Cobrę). Bywa też, że zamiast podkładu model pryskam szarą Pactrą (np. silnik Cobry). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 22 Maja 2009 Share Napisano 22 Maja 2009 Nieźle prezentuje się ten kolor Aż miło popatrzeć . Felgi z pudła zdecydowanie nadają się do śmietnika , druga opcja lepsza Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 22 Maja 2009 Autor Share Napisano 22 Maja 2009 Wnętrze praktyvcznie jest gotowe, pozostało tylko wkleić kawałek wykładziny na przednim panelu, ale to dopiero gdy przyjdzie paczka z Hiro. Tunel obiłem imitacją skóry a reszte wnętrza wykładziną dywanową. Także fotele, a właściwie jeden zrobiłem w skórze ale, że efekt był marny to zdarłem ją i fotel ponownie pomalowałem. Żałuję że pomalowałem okręg wokół drążka zmiany biegów gdyż farbka zaczęła rozpływać się w mikro rowkach przez co nie najlepiej to wygląda i przymiarka na sucho z budą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 23 Maja 2009 Autor Share Napisano 23 Maja 2009 Mała aktualka: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 O tak ten silnik powala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 23 Maja 2009 Share Napisano 23 Maja 2009 Nie wiem co Ci powiedzieć Andrzeju, Super Super Super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 25 Maja 2009 Autor Share Napisano 25 Maja 2009 Dzięki koledzy za komenty Podwozie otrzymało koła, musze jeszcze wykonać amorki od podstaw bo te z zestawu nadają sie do kosza. Również silnik z chłodnicą osadzone są na swoim miejscu, połoczyłem je przewodami, a także ze zbirnika pociągnąłem przewód paliwowy (będą filtry paliwa): Przymiarka na sucho z budą: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 26 Maja 2009 Share Napisano 26 Maja 2009 Wykonanie jak zwykle klasa P.S. fajne, szerokie laćki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Piękna - robi wrażenie - jedyne co to czy przewody wysokiego napięcia do fajek świec nie za grube? No chyba że producent miedzi nie żałował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł216 Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Model naprawde bardzo ładny ale mi nie pasuje tylnia felga ponieważ nie ma rantu ;) Lakierek powala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek788 Napisano 27 Maja 2009 Share Napisano 27 Maja 2009 Świetna robota! Podziwiam. Szacunek się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 28 Maja 2009 Autor Share Napisano 28 Maja 2009 ale mi nie pasuje tylnia felga ponieważ nie ma rantu ;) Jak to nie ma ? ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 29 Maja 2009 Autor Share Napisano 29 Maja 2009 Nie bardzo widziały mi sie pasy na kaście więc zrezygnowałem z nich i postanowiłem, że model będzie wyglądał tak: Elementy nadwozia są już polakierowane i czekaja na polerkę: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
albert091283 Napisano 29 Maja 2009 Share Napisano 29 Maja 2009 Witam Bez polerowani błyszczą się nie licho Bardzo ładna robota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tornado Napisano 31 Maja 2009 Autor Share Napisano 31 Maja 2009 Małymi kroczkami doprzodu - drzwi otrzymały zawiasy i zostały obite imitacją skóry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Pięknie pięknie... a ten materiał, to z czego zrobiony? Model Factory Hero? Piękny kolorek i bardzo ładna polerka wyszła Tak trzymać!! Pozdrawiam Mors Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Mors jakbyś czytał posty, to byś wiedział, że polerki jeszcze nie było Ale lakier świeci się jak nie powiem co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Wojtek zbij go za to... ale prawda jeden post wypada przeczytać gorzej jak by miał 2 strony do czytania. Jak wiadomo robi to "misczu" modelarski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Jak Ty masz takie poglądy to pozdro... co oczy Ci się zmęczą jak przeczytasz te 2 strony ? Czyli jak masz 2 strony to nie czytasz ? Ok, niezłe masz podejście, pogratulować KONIEC OT ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Ale lakier świeci się jak nie powiem co Ja choinka w Boże narodzenie Pełen podziwu dla dokonanych prac Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mors Napisano 1 Czerwca 2009 Share Napisano 1 Czerwca 2009 Wiem, że nie było polerki i właśnie dlatego tak napisałem :P chodziło dokładnie o to, że to już wygląda jak polerowane.... Pozdrawiam Mors P.S. Przepraszam, że się tak koledzy musieli unieść... ledwo co tu przyszedłem a już się czuję jak na pwm... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi