Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Dzis znalazłem czas na pstryknięcie fot dioramki.

Skala 1:72(ale to raczej widać)

Scenka przedstawia 2 różne historie ludzi.

Wojaków, którzy do końca chcą "walczyć", oraz historie ludzi którzy w wojnie nie uczestniczą - a bezpośrednio ona ich dotyka.

1. czołg - nie zniszczony, a brak paliwa zatrzymałbył go w tym miejscu(żołnierze zakrywają go zieleniną by ukryć przed lotnictwem

2. uciekający cywile, z czego jeden ranny w stopę i bez dłoni(czyli "najzwyklejsza" scena wojenna)

Za wyjście posłużyło mi zdjęcie z epoki przedstawiające osłonę przeciwczołgową.

Scenka:

ResizeofDSCF3691.jpg

ResizeofDSCF3689.jpg

ResizeofDSCF3688.jpg

ResizeofDSCF3685.jpg

ResizeofDSCF3684.jpg

ResizeofDSCF3683.jpg

ResizeofDSCF3682.jpg

ResizeofDSCF3681.jpg

ResizeofDSCF3680.jpg

ResizeofDSCF3678.jpg

ResizeofDSCF3677.jpg

ResizeofDSCF3675.jpg

ResizeofDSCF3674.jpg

p.

Napisano

Dołączę do grona pochlebców

Podoba mi się i to bardzo.

Fajny klimacik. Milion szczegółów sprawia, że chce się ją oglądać i oglądać.

Chyba najlepsza Twoja praca (według mnie oczywiście). Nietuzinkowa, ciekawa scena, świetna panzer czwórka, tiaaa to jest to. Prima

Napisano

Kurcze, gdybym nie znał tych figurek, to spokojnie dałbym się nabrać, że to 1:35. Brawo:)

Napisano

Jak zwykle , "internejszynal lewel", używając terminologii Leona B. Szczególnie podoba mi się jednopiętrowiec z materiałów ekologicznych - masz stuprocentową rację, natury nic nie zastąpi... Pozdrawiam klaskając oburącz!

Napisano

Witam!

No brawo! Znakomicie to wygląda, a zwłaszcza te gałązki. Muszę jeszcze raz przejrzeć warsztat, bo jest na czym się wzorować

Pozdrawiam!

Napisano

Elo

I widać że kapitulacja, motyw z listkami bardzo szprytny;).

Śledziłem do końca i śledzę kolejne Twoje relacje Rafale bravo, bravissimo ;D

Napisano

Kiedyś "czepiałem" się Twoich figurek i widzę że słusznie Poprawiłeś warsztat w tak krótkim czasie i to w znacznym stopniu. Teren bardzo dobry chociaż było widać po pierwszych Twoich próbach że masz talent do tego. Żałuję tylko czołgu że to nie 1/35 bo sam robiłem masochistycznie kiedyś tą wersję i chciałbym sobie pooglądać taki model kogoś innego (ze wzgledów sentymentalnych). Ta czwóreczka wymalowana przednie ale elementy trochę skali nie trzymają głownie siatki - ale tu już nic nie mogłeś zrobić - skala po prostu nie puszcza.

Fajny pomysł i fajne wykonanie.