Morusek11 Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Skrzyneczka wygląda super. Widać że włożyłeś w nią dużo pracy, ale efekt jest powalający. Oby tak dalej. Powodzonka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Jesteś Hardkorem Ale takich tu nam właśnie potrzeba Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Jesteś Hardkorem Ale takich tu nam właśnie potrzeba Pozdrawiam. O to fakt. Zgadzam się w 100%. Ale zastanawiam się co zrobisz, bo jeśli dobrze pamietam to tam jest jeszcze napis wieluń, który jest 3 razy węższy i mniejszy od wielton. Hhehehe. Żarcik, to już by było nierealne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 3 Maja 2010 Autor Share Napisano 3 Maja 2010 Hahaha Dzięki Panowie Hmm o napis WIELTON się pokusiłęm i już wyskrobałem, ale Wielunia to już raczej za Chiny nie zrobię Czekam, aż mi klej zwiąże, troszkę przeszlifuję i wstawię fotkę wieczorem jak to mniej więcej wygląda _____________________________________________________________ 15.06 Dobra, nie wytrzymałem zrobiłem fote Napis tylko nie jest jeszcze wyszlifowany, ale to sie zrooooobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Ja chcialbym to wszystko zobaczyc pokryte podkladem. Trzymam kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Zawsze myślałem, że ten napis jest prosty a nie pochylony ale pięknie. Oby tak dalej. A teraz mi się nasunęło takie pytanko. Na pierwszej focie obok wieltonki stoi taka czarna naczepa. Nie jest to czasem schimtz przystosowana pod tanki. Mój tata przywiózł teraz takie ale z innymi osiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Tanki? Raczej Kontenery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 3 Maja 2010 Autor Share Napisano 3 Maja 2010 Raczej naczepy były wykorzystywane do przewozu kontenerów. Można tez przewozić "tanki" czyli beczki w takich ramiakach. http://www.emiasto.org/firma16238_vocol_sp_z_o_o.html Sandi naczepa, o którą pytasz to VOCOL z osiami SAF. W linku masz dokładnie opisane co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 Aktualka Plany były, że 'łabądka' zrobię do końca tego tygodnia ( muszę trochę poprzeplatać w ciągu dnia modelarstwo z nauką ). Na chwile obecną główna konstrukcja jest zrobiona Będą przybywać kolejne elementy, m.in. łapy pod kontener i wzmocnienia. A no i wyszlifowałem literki na skrzynce, tyle ile mogłem. Jest trochę elementów do wyszlifowania jeszcze, ale to zostawię na koniec do generalnego szlifu, kiedy już będą wszystkie rzeczy na swoim miejscu otoczone szpachlą Tyle Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Szał. A ta skrzyneczka to juz wogóle. Tylko boje się jak literka o wyjdzie w podkladzie, ale to sie da naprawić, jak coś będzie nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 Dzięki Sandi O tą literkę 'o' też się boję... Podkład pokaże czy jest dobrze czy nie. Jak będzie źle to wywale to i zastąpię czym innym Póki co, dzisiaj w przerwie zrobiłem wzmocnienia ramy C.D.N. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trucknology Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Super, że ktoś wreszcie zaczyna coś budować od podstaw Trochę utrudniłeś sobie robote z tym napisem. Dużo łatwiej było wyciąć na ploterze pod wymiar na folii samoprzylepnej. Po naklejeniu wyszedł by próg w sam raz. Po pomalowaniu będzie wyglądać idealnie, a i niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 17 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2010 Trucknology nie pomyślałem o takim rozwiązaniu... widać lubię sobie komplikować życie Małe postępy przy naczepie, bo małe, ale są Przybywa elementów na łabądku, zostało tylko mi przy nim dorobić łapy pod kontener, zapuścić szpachlą i wyszlifować ostatecznie... no i pomalować. Na fotkach elementy leżą jeszcze nie przyklejone. Podłużnice są wyszlifowane, czekają na kolejne elementy. Kolejne aktualki już nie długo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 17 Czerwca 2010 Share Napisano 17 Czerwca 2010 Perfecto Nie mogę się doczekać jakiejś grubszej przymiarki Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 21 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2010 Grubsza przymiarka... Prosze bardzo Ale ak na razie tylko łabądka Tak to finalnie by wyglądało, poprawki kosmetyczne wyjdą w praniu. Jutro zaopatruje się w szpachle i strzykawki. Zobaczę jak mi będzie szło nakładanie pseudo spawów ze strzykawki... A to moje prowizoryczne wybijaki Na razie tyle. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Czasem, aż nie chce mnie się oglądać temtów archi-ego,voseby czy twojego bo moje dotychczasowe projekty pod zadnym względem nie da sie porównać do waszych, ale czasem jednak ogladam i zachecam się do robienia takich arcydził jak wy chociaż w 15-20%. To co wyczyniasz z tym modelem to aż chce sie oglądać i czekać na kolejne aktualizację. Pozdrawiam i zycze dotrwania do finish-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Czasem, aż nie chce mnie się oglądać temtów archi-ego,voseby czy twojego To co wyczyniasz z tym modelem to aż chce sie oglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 24 Czerwca 2010 Share Napisano 24 Czerwca 2010 Nie łap mnie za słowa nie spojrzałem Ale prawdę pisze , Co nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 No, nie da się ukryć, że kolega ładnie rzeźbi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 Teoretycznie każdy zrobi coś takiego, potrzeba dużo samo zaparcia i cierpliwość a i czasu a wyjdzie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 25 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2010 Dzięki za miłe słowa Teoretycznie każdy zrobi coś takiego, potrzeba dużo samo zaparcia i cierpliwość a i czasu a wyjdzie wszystko. Otóż to O nic więcej się nie rozchodzi Gdyby mi się nie chciało to położyłbym na to lache, ale jaka jest satysfakcja na samą myśl, że będę miał coś niepowtarzalnego, własnoręcznie zrobionego Samo to motywuje człowieka do dalszej pracy. Po powrocie z mistrzostw Polski wrzucę świeże aktualki Do następnego Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 25 Czerwca 2010 Share Napisano 25 Czerwca 2010 No to mnie podbudowałeś, mam nadzieję że moje volvo też tak mniej więcej fajnie będzie wyglądać jak twoje chociaż w 50% z tego co wy tu prezentujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 Volvo a Scania Ristima?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sandi Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 Scania jak ją skończy to będzie cudowna.Ale to długo trzeba niestety. Może nawet stety.Wkońcu to hobby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lolek300124 Napisano 26 Czerwca 2010 Share Napisano 26 Czerwca 2010 Skończyłem Scanie BoX więc mogę wziąć coś na warsztat a jest nim nowy chińczyk , ja nie biorę więcej projektów niż 2. Scania jest cały szas robiona tylko nie robię aktualizacji bo aparat mi się zepsuł i będzie ok 10 lipca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi