Skocz do zawartości

Sd.Kfz.181 PANZER VI (P) Dragon 1:35

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

witam

no i tygrysek porshego ukonczony.watek warsztatowy tutej viewtopic.php?t=13963&start=0. model skleja sie bezproblemowo, walnalem jednego byka ale to juz wasza w tym glowa zeby to wypatrzec . w kwestii obic zimmeritu zainspirowalem sie pantera rollingstonsa,z efektu jestem zadowolony.oto foty:

DSCN1323copy.jpg

DSCN1312copy.jpg

DSCN1315.jpg

DSCN1319.jpg

DSCN1320.jpg

DSCN1321.jpg

DSCN1322.jpg

DSCN1327.jpg

DSCN1328.jpg

DSCN1330.jpg

DSCN1334.jpg

DSCN1336.jpg

DSCN1337.jpg

Napisano

Co tu napisać - zaskoczyłeś mnie wyglada jak nie Twój model, jest inny. Natomiast bardzo dobry, podoba mi się. Świetny zimmerit bardzo fajne obdrapania. Z czepialstwa 2 rzeczy - co to za bulwa w środku rozpietości gąsienicy lewej ??? No i koniecznie dodaj antenki 2 szt - z doświdczenia wiem że to dadaje temu pojazdowi dużo uroku.

Z podpowiedzi wymień ten piaskowy kolor w przyszłości na jakis jasniejszy mniej zielony, doda to więcej kontrastu w kamo.

Dobra robota dweler.

Napisano

Bardzo mi się podoba malowanie - brudzenie - obdrapania, czyli zabiegi malarsko-artystyczne. Z tego co widziałem w warsztacie to bardzo ładnie i czysto sklejony, a zimmerit pierwsza klasa - tego Wam 1/35 zazdroszczę, że można zrobić go "in-scale" przy odrobinie wprawy i tak jak tutaj będzie wyglądał świetnie. I też uważam, że koniecznie powinien mieć anteny ;)

Ja mam tylko dwie mikro zapytania: czy lewar nie powinien być w kolorze bazowym, natomiast te małe szekle z przodu chyba już niekoniecznie.

Napisano

Dobra robota !!! Faktycznie jak nie twój - ta ewolucja u Ciebie przebiega bardzo szybko. Bardzo podoba mi się kamuflaż - i będę bronił tej zółtej bazy - właśnie fajnie taka wygląda przytakim rozkładzie plam.

Odpryski do zimmeritu - są ok ja u siebie nie zdążylem bo przemalowałem ale docelowo szary miał być taki zółto szary - tak to chyba orginalnie wyglądało. musisz popracować jeszcze nad odpryskami pancerza bo są zbyt duże - najpierw może maluj ciemny i na to jasne - te obwódki iwychodzą obecnie za duże - i spróbuj robić je też gąbką. Fajne odważne kurzenie pojazdu - Ogólnie widać że się nie boisz i o to chodzi-

Bardzo fajny model.

Napisano

Nie podoba mi się to, że jest tak dużo ubytków w zimmericie, ale to już tylko moje zdanie. Bardzo podoba mi się ten model a zwłaszcza kamuflaż i brudzenie.

Napisano

Model prezentuje się fajnie ale zgodzę się co do odrapań,brakuje małych ,drobnych rys a są tylko duże i grube krechy.Nie wiem czy krzyż nie jest za daleko od numeru.

Napisano

Nie znam się na niemieckiej pancerce i dlatego mam pytanie czy ten pojazd w ogóle gdzieś używany, bo tyle co ja pamiętam to był tylko zrobiony prototyp. I idąc dalej tym tokiem myślenia, skoro był tylko jeden pojazd prototypowy to gdzie on miał się tak pobrudzić i poobijać. Ale jak zaznaczyłem na początku nie znam się na niemieckiej pancerce i mogę się mylić.

Napisano
Nie znam się na niemieckiej pancerce i dlatego mam pytanie czy ten pojazd w ogóle gdzieś używany...itd

Były dwa, a ten akurat brał udział w walkach.

Swoją drogą, to ten czołg ma tylko ładną wieżę , na szczęście Niemcy szybko zażegnali produkcji tej pokraki.

Co do modelu, nie wszystko mi się podoba, np. obicia, ale ogólne wrażenie jak najbardziej pozytywne.

Pzdr

Napisano
Były dwa, a ten akurat brał udział w walkach.

Z moich informacji w walce był tylko jeden,akurat właśnie ten prezentowany o numerze 003, w wersji dowódczej należącym dosHPA 653.Dowódcą był hauptmann Grillenberg i walczył na froncie wschodnim w 1944. Gwoli ścisłości skompletowano 5 sztuk tego pojazdu ale 3 z nich przerobiono na bergepanzer tiger P.a PROPOS MODELU RZECZYWIŚCIE JEST TROCHĘ ZA BARDZO POOBIJANY,NA ORYGINALNEJ FOTCE JEST GENERALNIE MNIEJ USZKODZONY.

Napisano

siem.

dzieki za wszystkie uwagi, zdaje sobie sprawe z tego ze model ma bledy ale ciesze sie ze widac postepy.

dzieki i pozdrawiam