SlawiekD Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Witam! This my new model... Kit - Hasegawa, pilot - Verlinden, barwy - Mr.Color, decal -Yellowhammer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kermit Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Podoba mi się, jest taki realny. Jak zrobiłeś zdjęcie obracającego się śmigła (na przykład te przedostatnie)? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michał_Kielce Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Też tak raz zrobiłem. Jeśli śmigło bez problemu się kręci to wystarczy podmuchać i zdjęcie zrobić bez lampy błyskowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzysztof Salwiczek Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 Pięknie wykonany model, gratuluję . Krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 4 Czerwca 2009 Share Napisano 4 Czerwca 2009 swietny, pieknie pomalowany, figurka tez super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 6 Czerwca 2009 Share Napisano 6 Czerwca 2009 Świetnie wykonany model! Bardzo ładne i realistyczne okopcenia i brudzenie. Nie przesadzone, ale dobitnie pokazują że maszyna była używana, a w końcu piloci z Essexa na brak zadań bojowych nie mogli narzekać (bo o ile się nie mylę to malowanie Twojego Hellcata jest właśnie z USS Essex?) Bardzo też podobają mi się kokpit oraz silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 7 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 7 Czerwca 2009 Dziękuje, kolegi, za uwagę do mojego modelu! Kermit, obieg śmigła - od wiatru. Wiatr - suszarka dla włosów "Braun". łsobota, oto, że jest napisane w instrukcji Yellowhammer: "This aircraft was Commander McCampball's second aircraft." I, a więc, z lotniskowca USS Essex? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emaks Napisano 7 Czerwca 2009 Share Napisano 7 Czerwca 2009 Witam. Można wiedzieć jaką metodą zrobiłeś otarcia farby? Strasznie mi się podobają! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 j(...) jest napisane w instrukcji Yellowhammer: "This aircraft was Commander McCampball's second aircraft." I, a więc, z lotniskowca USS Essex? Właśnie sprawdziłem, malowanie na pewno z Essexa, z czerwca 1944. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 SlawiekD zdjęcie z ruchomym śmigłem jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac eyka Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Model Sławka w 100 % potwierdza moją teorię, że jednym z najważniejszych porządnie wykonanego modelu jest kręcące się śmigiełko. Gratuluje wspaniale wykonanego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Galicki Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Świetny model ! Slawiek czym robiłeś washa'a ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 8 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2009 emaks, otarcia rysuję pędzlem. I use a brush. For paint damages - a dry-brush. Kuba Galicki, że robię? Nie zrozumiałem... Być może, washing? Farba olejna i pigmenty Tamiya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba Galicki Napisano 8 Czerwca 2009 Share Napisano 8 Czerwca 2009 Tak, chodzi o washing. Jakiej farby olejnej używasz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 8 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 8 Czerwca 2009 Jakiej farby olejnej używasz ? 50% umbra + 50% czarna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Ładnie wykonany model, tej klasy samolotów jest troszkę na naszym forum. Ja do tej burzy zachwytów sie nie przyłącze. Zbiornik paliwa jak dla mnie zbyt sterylny, mocno kontrastuje z pobrudzonym spodem samolotu, część obić, np na burcie przy kabinie wg. mnie bardzo nienaturalna. Brakuje mi też troszkę obić w okolicach czarnego pasa na skrzydle, tak na marginesie, czy w Hellcacie był on gumowany czy tylko malowany? Bo jeśli malowany należało by go też troszkę styrać. Czy przejścia kolorów nie są troszkę zbyt ostre? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Może się mylę, ale zbiorniki paliwa były jednorazowego użytku. Nie miały szans, żeby nabrać wyglądu wyeksploatowanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MCzarnowicz Napisano 9 Czerwca 2009 Share Napisano 9 Czerwca 2009 Nie chodzi o tylko i wyłącznie ekspoatację ale nawet cieniowania tam brak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
emaks Napisano 10 Czerwca 2009 Share Napisano 10 Czerwca 2009 Świetny model! Bardzo profesjonalnie wykonany! SUPER! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SlawiekD Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 10 Czerwca 2009 Dziękuje, kolegi! Skoryguję usterki na następnych modelach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
manas Napisano 11 Czerwca 2009 Share Napisano 11 Czerwca 2009 What a beauty ! Very accurate, not overdone - in the other words: impressive job ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi