okonek Napisano 5 Kwietnia 2007 Share Napisano 5 Kwietnia 2007 A co to Piotrek ? Okrety bedziesz robil czy tylko chcesz kupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirage3 Napisano 7 Kwietnia 2007 Share Napisano 7 Kwietnia 2007 A co to Piotrek ? Okrety bedziesz robil czy tylko chcesz kupic Ja nieeeeeee Tak potrzebne mi było do dokumentacji. Wojna w Wietnamie ma się rozumieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solbus Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Witam serdecznie! Niedługo mam zamiar skleic ten model z firmy S-MARS. Niestety nie ma tam prawie wogóle nic o malowaniu (może i jest ale nie znam się na chińskich literach). A i to będzie już mój 4 model i chciał bym go zrobic jak najbardziej zgodnego z oryginałem. Dlatego bardzo proszę Was o pomoc w zebraniu dokumentacji. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Nie moja dzialka ale moze podpowiedz kolegom o jaki okres ze sluzyby okretu Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solbus Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Chodzi mi o tego BB 62 który służył od 1942 do 1991. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Caly czas smigal w tym samym malowaniu Polukaj z jakiego okresu sluzby mozna wykonac model z tego zestawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 6 Maja 2007 Share Napisano 6 Maja 2007 Chodzi mi o tego BB 62 który służył od 1942 do 1991. - dokumentacja fotograficzna jest bardzo bogata Na poczatek polecam ten link... KLIK + jeszcze ten moze byc ciekawy http://www.bb62museum.org/ Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 7 Maja 2007 Share Napisano 7 Maja 2007 Solbus - określenie przedziału czasowego pomiędzy 42 a 91 jest zasadniczo mało precyzyjne Widze że model jest zrobiony na stan z końca służby (przynajmniej tyle wywniąskowałem z obrazka na pudle) tak więc musisz szukać dokumantacji z lat 80-tych. New Jersey to pancernik klasy Iowa więc przyda Ci się też dokumentacja np. USS Missouri - z mojego doświadczenia wiem że te okręty różniły się tylko drobniutkimi szczegułami (zwłaszcza po modernizacji). Jeśli chodzio o Missouri to tak się składa że sklejam ten modelik od podstaw i posiadam sporo planów (w większości z okresu ok 44 roku ale coś przydatnego dla Ciebie myślę że znajde). Pamiętaj też że to model w skali 1:600 a w przypadku okrętów to jest mikromodelarstwo i tutaj nie ma kompromisów jednak życzę Ci powodzenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Solbus Napisano 7 Maja 2007 Share Napisano 7 Maja 2007 PKD4GA dzięki za fajny link, trochę fotek tam jest. Piter był bym wdzięczny jak byś mi podesłał to co masz do Missouri na PW. A mój New Jersey to nie taki mikromodel (45 cm. żywej wagi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 Witam! Pilnie potrzebuję danych na temat tyh okrętów a dokładnie czym te dwie klasy się różnią? Na necie nie mogłem znaleźć żadnych planów , zwłaszcza klasy BALAO. Marzy mi się model USS Stingray (z filmu DOWN PERISCOPE) i nie wiem czy da się przerobić model Revella okrętu klasy GATO na klasę BALAO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damiano82 Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 Witam... Interesuję się głównie lotnictwem i w tym kierynku zmierza moje modelarstwo, jednakże długi weekend spędziłem nad Bałtykiem odwiedzając między innymi Gdynię i ORP Błyskawicę. Zostałem obdarowny przez drugą połowę pamiątką modelem Mirage Hobby ORP Mazur. To mój pierwszy model okrętu jaki posiadłem, niestety nie znalazłaem do niego żadnej dokumentacji, a w instrukcji jest tylko rycina autorstwa M.Miarki. Jeśli któryś z Was, modelarzy okretowych dysponuje planami tej jednostki z okresu 1931-1935 byłbym bardzo wdzięczny za ewentualny kontakt. Dziękuje i pozdrawiam. Damian Biwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek plany klasy BALAO. Plany GATO już mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 Daj mi kilka dni, chyba coś takiego posiadam, ale nie pamiętam gdzie. Kiedyś zacząłem sklejać ten okręt, ale miała miejsce katastrofa i nie dokończyłem go (i nie wiem czy dokończę, zapomniałem gdzie go odłożyłem, razem z blaszkami). Swoją drogą trochę szpachli będziesz potrzebował, z tego co pamiętam, jak sklejałem kadłub i pokład. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 9 Maja 2007 Autor Share Napisano 9 Maja 2007 z tego co się przed chwilą doczytałem to o.p klasy Balao były rozwinięciem klasy Gato i różniły się nieznacznie wewnętrznie, największą różnicą było zastosowanie wytrzymalszej stali na kadłub przez co okręty te mogły osiągać większą głębokość, zerknąłem też na dane techniczne obu klas, wymiarami się nie różnią, w necie jest całkiem sporo zdjęć i informacji - wystarczy wpisać "Balao class", wyniki są o tyle miłe, że zachowały się okręty jako pomniki i zdjęć nie brakuje, co do planów jeszcze poszperam Jędrek EDIT: Stingray SS-186 to klasa Salmon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 9 Maja 2007 Autor Share Napisano 9 Maja 2007 jakiś plan Mazura i mi się kojarzy, gdzieś go miałem w papierach, obawiam się tylko, że to może być w tych kóre są kilkaset km ode mnie, poszperam... może gulus prędzej coś wynajdzie; stawiam na Modelarza albo Model Hobby Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 Wiem że SS-186 STINGRAY to klasa SALMON z tym że filmowy okręt USS STINGRAY to nic innego jak USS PAMPANITO (obecnie pomnik) czyli okręt klasy BALAO Dobrze że nie musze drastycznie ingerować w model. W takim razie przygotowuję kasę na zakup. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 9 Maja 2007 Autor Share Napisano 9 Maja 2007 teraz to dopiero się namieszało jak interesują Cię fotki USS Pampanito (drugowojenne) to jutro wieczorkiem poszperam w płytkach, mam gdzieś zgrane zdjęcia archiwum marynarki amerykańskiej, jest parę zdjęć USS Stingray (sprawdziłem przed poprzednim postem) ale z tego co zrozumiałem te Ciebie nie interesują Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 Interesują mnie każde materiały na temat PAMPANITO. Plany i zdjęcia...WSZYSTKO. Dzięki wielkie za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 www.graptolite.net/Facta_Nautica/Mazur.html nie wiem czy to na dole tej strony można nazwać planem ale może się przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 9 Maja 2007 Share Napisano 9 Maja 2007 Znalazłem, są to plany z Modelarza z 1987 roku. Podaj adres na jaki podesłać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Maja 2007 Autor Share Napisano 10 Maja 2007 chyba na chęciach się skończy, przejrzałem zdjęcia o których pisałem i o ile Stingray na kilku się pojawił tak Pampanito ani jednego zerknąłem więc do Squadrona US Subs ale tam tylko pośród różnych klas Gato jest opisany (nic ciekawego), Warship Profile również tylko o Gato jeśli coś mi się trafi to się odezwię Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tangogolf Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 Witam. Poszukuję zdjęcia z rysunkiem Orła i numerem z naszego OP "Orzeł" III. Dorwałem model OP klasy KILO Trumpetera i chcę zbudować naszego "Orła" doa kolegi... Pomocy..... Pozdrawiam - tango... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 23 Maja 2007 Share Napisano 23 Maja 2007 viewtopic.php?t=227 Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 31 Maja 2007 Share Napisano 31 Maja 2007 Jak juz masz wszystko to cos dla innych http://mkmagazin.almanacwhf.ru/ships/pr_206.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 22 Czerwca 2007 Share Napisano 22 Czerwca 2007 (edytowane) No niestety zwaram się z tą prośbą tutaj. Może mi ktos pomóc w sprawie planów do tych u-bootów. Edytowane 23 Czerwca 2007 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi