jurayahip Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Poszukuję zdjęć lub planów olinowania krążownika Bolzano. Popełniłem go z JSC ale to wydawnictwo daje tylko szczątkowe dane na ten temat prawie w każdym wydanym modelu. Zrobiłem to co wskazali , ale tak jakoś "łyso" wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2008 podaj mi maila na PW Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 18 Sierpnia 2008 Share Napisano 18 Sierpnia 2008 Dziękuję Jędrek - zawsze to coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 18 Sierpnia 2008 gdybyś potrzebował więcej informacji to na rynku jest monografia z wydawnictwa Morskaja kampania nr 2007-04 Trento Trieste Bolzano, być może do dostania w Pelcie lub Sindarze (w tych dwóch trafia się to wydawnictwo) Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurayahip Napisano 19 Sierpnia 2008 Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Ok.! Ale tak po prawdzie to na znalezionych fotografiach dość ubogie jest to olinowanie masztów. Z nadesłanych planów wynika natomiast , że brakuje mi dwóch kutrów na pokładzie głównym przy działach 152- trzeba to będzie dorobić , tak jak żurawiki na pokładzie rufowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2008 Ale tak po prawdzie to na znalezionych fotografiach dość ubogie jest to olinowanie masztów do takiego samego wniosku doszedłem przeglądając plany Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothar79_79 Napisano 28 Sierpnia 2008 Share Napisano 28 Sierpnia 2008 Witam! Poszukuję planów korwety ZOP t. "Parchim". Mam tylko małe rysunki z "Morza" sprzed wielu lat. Jednostka mnie zaintrygowała, tylko nigdzie nie mogę znaleźć na nią planów... Czy któryś z szanownych Kolegów byłby w stanie mi pomóc? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 29 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2008 zerknę w niedzielę wieczorkiem czy coś mam jakieś plany, szybciej nie dam rady Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 nic nie znalazłem w pierwszym podejściu, choć mam wrażenie, że coś powinienem mieć, zdaje się (mogę się mylić) że wieki temu był przedruk w Modelarzu planów z Modell Bau Heute Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lothar79_79 Napisano 31 Sierpnia 2008 Share Napisano 31 Sierpnia 2008 Jakoś nie kojarzę, aby w Modelarzu były rysunki "Parchima". NRD-owskie "Koni" (m.in. "Rostock") owszem były - mam je nawet. Mam też rysunki wcześniejszych dozorowców t. "Karl Marks Stadt" (sow. typ "Ryga"). A na "Parchima" tylko wspomniany rysunek i trochę zdjęć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 31 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2008 czyli źle mi się zdawało ale będę miał na uwadzę Twoją prośbę, jeśli w najbliższym czasie natknę się na jakiś plan to dam znać Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 3 Września 2008 Autor Share Napisano 3 Września 2008 przyszła kryska na matyska... przygotowując się do startu w projekcie grupowym spostrzegłem się iż posiadane przeze mnie zdjęcia Radforda niby są fajne ale tak naprawdę guzik na nich widać, poszukiwania już rozpocząłem ale gdyby ktoś znał jakieś miejsca w sieci lub posiadał zdjęcia ze szczegółami okrętów typu Spruance to z chęcią przywitam pomoc w tym temacie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 4 Września 2008 Autor Share Napisano 4 Września 2008 Poszukuję planów korwety ZOP t. "Parchim". cosik znalazłem, podaj maila na PW Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leeb Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Witam!!! Poszukuję wszystkiego ( zdjęcia ,opisy, plansze barwne, numery farb itd. ) na temat różnych sposobów kamuflażu stosowanych przez Kriegsmarine. W szczególności chodzi mi o pancerniki ale nie tylko. Jest mi to potrzebne do pracy magisterskiej. Z góry dziękuje i pozdrawiam. E-mail : moyset@gmail.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 (edytowane) Nie moja działka ale polukaj na http://bismarck-class-forum.dk/ Edytowane 17 Grudnia 2008 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Może się przydać: http://smmlonline.com/articles/kriegsmarinecamo/kreigsmarine.html Barwne plansze znajdziesz w seriach książek takich jak: Profile Morskie, New Vanguard (wyd. Osprey), Squadron Signal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leeb Napisano 8 Października 2008 Share Napisano 8 Października 2008 Za powyższe linki oczywiście dziękuje. Zamieszczam adres strony na której można obejrzeć pierwszowojennych modelarzy-kamuflażystów. Ot taka ciekawostka http://www.bobolinkbooks.com/Camoupedia/DazzleCamouflage.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Października 2008 Autor Share Napisano 10 Października 2008 Leeb zapchałem Tobie dziś trochę skrzynkę, mam nadzieję że te materiały się przydadzą, dla ułatwienia materiały mailami podzielone są na okręty jeśli jest osoba, która by chciała trochę społecznie popracować i poprowadzić nowy temat "malowanie okrętów Kriegsmarine" to mogę przesłać* te materiały (Bismarck, Gneisenau, Admiral Hipper, Deutschland, Scharnhorst, Tirpitz), trzeba by je uzupełnić o dane np. z podanych powyżej linków czyli o np. odpowiedniki w farbach modelarskich tak by miało to przełożenie na nasze hobby a temat miał większy sens może wtedy znawcy u-bootów uzupełnili by taki temat o tą dość popularną tematykę Jędrek * do wtorku mnie nie ma więc proszę się nie niecierpliwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 14 Października 2008 Share Napisano 14 Października 2008 Witam, Mam taki problem, mianowicie jakie farby byłyby odpowiednia dla amerykańskich kolorów Navy Blue oraz Deck Blue (Pactra, Humbrol, Model Master)? Chodzi mi o schemat malowania Measure 21 na amerykańskich CA w roku 1942, gdzie oba kolory są praktycznie identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Pilnie poszukuje planow rosyjskiej katapulty pokladowej BCh-6 montowanej na krazownikach klasy Kirov. Jesli ktas takowe posiada, to bardzo prosze o kontakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 4 Listopada 2008 Share Napisano 4 Listopada 2008 Takiej ? Chyba ciezko bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Dzieki Okonek! Dziekuje za przeniesienie watku do bardziej odpowiedniego miejsca. Mialem cicha nadzieje, ze milosnicy floty rosyjskiej zechca mi pomoc. Mysle, ze nalezy sie krotkie wyjasnienie (wczoraj nie mialem dosyc czasu). Otoz planuje zrobic cos ciekawego tj. samolot pokladowy na katapulcie. Skala 1/72 samolot to najpewniej bylby Beriev KOR-1, a katapulta od podstaw. Szukalem wczoraj w necie. Znalazlem tylko jedno dobre zdjecie (ale na pewno nie jest to krazownik klasy Kirov). Poza tym mam kilka szkicow sylwetek Kirova, Molotova itp., ale na kazdym jest inna katapulta. Juz po raz kolejny w Scale Aviation Modeller widzialem tak oryginalna podstwke - tym razem Kingfisher na dziale USS Texas. Zawsze jednak sa to amerykanskie katapulty (chyba tylko raz widzialem niemiecka z Arado 196). Wiec moze czas na cos wschodniego. Tym bardziej ze zapowiada sie kolejny konkurs (choc nie zamierzam wygrac, to chcialbym zeby ten konkurs - podobnie jak zeszloroczny - byl na wysokim poziomie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Listopada 2008 Autor Share Napisano 5 Listopada 2008 spróbuję w weekend się rozejrzeć, mam jakieś dwie monografie więc może coś w nich się znajdzie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marudek Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Dzieki Jędrek Jak nie katapulta, to chociaz moze dzwig... Byleby cos od podstaw dodac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 5 Listopada 2008 Share Napisano 5 Listopada 2008 Na Kirovie bedzie to wygladalo tak jak na fotce modelu i np. tutaj i nazywalo sie to катапультa типа «Хенкель» potem na projekcie 26 bis ustawiono ЗК-1Б z planami ciezko ale moze to cosik pomoze To wszystko co udalo mi sie wykopac. Czekamy wiec na Jedrka bo ma niezla biblioteke. Na koniec ciekawostka na Molotowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi