Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 31 Sierpnia 2009 Super Moderator Share Napisano 31 Sierpnia 2009 poproszę o dopisanie do listy, spróbuję swych sił ze statkami, co by się nie rozdrabniać , od razu z dwomaNo to witamy "siódmego" i to w dodatku z obszernym projektem dwóch jednostek. Będą to okręty takie jak w pudełku czy jednak będziesz chciał na ich podstawie zrobić inne jednostki z tej klasy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 31 Sierpnia 2009 Share Napisano 31 Sierpnia 2009 Się stawiam na pokład - Buchanan x1 - wersja z zatoki Tokijskiej w 1945 r. Waloryzowany blachami niededykowanymi (prócz tymi z zestawu) i własnymi pomysłami. Model już nabyty, dodatki też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Ja także już na pokładzie , a może bardziej w doku ;) viewtopic.php?t=16203 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebaar Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Tym czasem można obejrzeć plakacik USS Laffey w 1/700 http://www.dragon-models.com/catalog/dml/new/7086/7086poster.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Zobacze jak się temat rozwinie i czy znajde czas i kase na nowy model bo powiem że projekt bardzo ciekawy się robi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Września 2009 Super Moderator Share Napisano 1 Września 2009 Zobacze jak się temat rozwinie i czy znajde czas i kase na nowy model bo powiem że projekt bardzo ciekawy się robi.Pozdrawiam Liczę, że ci się uda, chociaż sam wiem jak to jest z kolejnymi zakupami i kilkoma nierozpoczętymi projektami człowieka zawsze korci by coś dokupić i zacząć coś nowego... Taki to już urok tego hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 1 Września 2009 Share Napisano 1 Września 2009 Skąd ja to znam, już drugą szafę zająłem modelami i jednocześnie robię chyba z 5 modeli. Wczoraj dostałem dwa kokpity żywiczne do F-16 i A-10 i siłą zmusiłem się do odstawienia ich na najwyższą półkę, żeby mnie nie kusiły. Nie mniej jak zobaczyłem tak zacne grono w projekcie grupowym szybko się złamałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 2 Września 2009 Autor Share Napisano 2 Września 2009 chyba mam problem z wybraniem który model wybrać, coś czuję że w weekend trzeba będzie wybrać i zabrać się do roboty, stawiam raczej na jakiegoś pudełkowego bohatera z blaszką Goldsów jako dodatek, najbardziej kusi mnie Laffey Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 2 Września 2009 Super Moderator Share Napisano 2 Września 2009 najbardziej kusi mnie LaffeySiadaj do Laffey'a - jeszcze go chyba nie ma wśród zdeklarowanych. Fajnie będzie widzieć każdy okręt o innym numerze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Chłopaki macie pomysł do czego te kalki jakoś nie mogę zlokalizować tych wzorków na zdjęciach. oki znalazłem pytanie kto robi z tymi wzorkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 5 Września 2009 Autor Share Napisano 5 Września 2009 jakoś nie mogę zlokalizować tych wzorków na zdjęciach. widać je nawet na zdjęciu, które wkleiłeś Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 5 Września 2009 Share Napisano 5 Września 2009 Wiem napisałem nad tą fotką, ale pytanie czy robić czy nie, spora upierdliwość te kalki. W dodatku patrząc na instrukcję i to zdjęcie jest spora różnica w rozmieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 7 Września 2009 Autor Share Napisano 7 Września 2009 Wiem napisałem nad tą fotką, ale pytanie czy robić czy nie, spora upierdliwość te kalki. nie zuważyłem tych dwóch słów ale zgodzę się, że położenie tych kalek łatwe nie będzie choć oczywiście będę próbował to zrobić Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krys Napisano 7 Września 2009 Share Napisano 7 Września 2009 Chłopaki macie pomysł do czego te kalki jakoś nie mogę zlokalizować tych wzorków na zdjęciach. Te ,,wzorki" to wykładzina antypoślizgowa, z tego co się orientuje na każdym okręcie mogłaby być inna... [układali ją chyba jak chcieli...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 13 Września 2009 Autor Share Napisano 13 Września 2009 w pierwszym poście umieściłem spis uczestników projektu wraz z linkami do relacji warsztatowych a przy okazji chciałbym podziękować wszystkim uczestnikom za przyłączenie się do wspólnej zabawy i życzyć samych pozytywnych wrażeń z budowy Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Września 2009 Super Moderator Share Napisano 15 Września 2009 Tak jak wcześniej gdzieś wspomniałem, chyba zdecyduje się na DD-433 USS Gwin i malowanie z roku 43A tak właściwie, to czemu ciebie nie ma z nami ? Czułem, że coś mi w tym składzie dżentelmenów od Benson'ów i Gleaves'ów, nie pasuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 projekt wystartował i myślę, że ma się dobrze, nie omówiliśmy sprawy ewentualnego przyłączenia się innych użytkowników (gdyby takowi chętni zachęceni naszym przykładem się pojawili ), co koledzy sądzą na ten temat? sam nie widzę przeciwskazań Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Września 2009 Super Moderator Share Napisano 28 Września 2009 sam nie widzę przeciwskazań "Nie widzę przeszkód " - jak to mówił ślepy koń na Wielkiej Pardubickiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 skocz a małżonka się kapnie czy części pochodzą od kolejnego czy tego samego modelu? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 28 Września 2009 Share Napisano 28 Września 2009 projekt wystartował i myślę, że ma się dobrze, nie omówiliśmy sprawy ewentualnego przyłączenia się innych użytkowników (gdyby takowi chętni zachęceni naszym przykładem się pojawili), co koledzy sądzą na ten temat?sam nie widzę przeciwskazań Im więcej uczestników tym ciekawiej. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 28 Września 2009 Autor Share Napisano 28 Września 2009 zaryzykuj Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Września 2009 Super Moderator Share Napisano 28 Września 2009 Kapnie się, niestety :-)Zawsze możesz powiedzieć, że budujesz katamaran i ten drugi kadłub własnie do niego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Września 2009 Super Moderator Share Napisano 28 Września 2009 No to będzie jakiś polinezyjski katamaran.No to co... Takie też pływają Kiedy startujesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 28 Września 2009 Super Moderator Share Napisano 28 Września 2009 Poproszę o ładny wieniec (jakby co). Idę conieco kupić. ;-)Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 29 Września 2009 Autor Share Napisano 29 Września 2009 Byłem - nic nie mieli z Dragona a to feler... Na pocieszenie sprawiłem sobie figurki USN z Hasegawy na użytek tłumaczeń: polinezyjski katamaran z załogą? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi