donalyah00 Napisano 6 Października 2009 Share Napisano 6 Października 2009 Dokładnie. "Namalowany" surfacerem od szablonu. Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 12 Października 2009 Share Napisano 12 Października 2009 Tutaj http://www.britmodeller.com/forums/index.php?showtopic=26731 Możecie obejrzeć USS Buchanan który powstał prosto z pudła przez pewnego anglika. Dla mnie jego poziom pozostaje daleko w tyle za naszymi chlopakami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Października 2009 Autor Share Napisano 12 Października 2009 każdy robi tak jak potrafi, model nie jest taki zły, dziwnie tylko dla mnie wyglądają tratwy w kamuflażu a tak w ogóle to ciekaw jestem gdzie jest jeszcze tych dwóch chętnych co mi wspominało o woli dołączenia do projektu Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kzugaj Napisano 12 Października 2009 Share Napisano 12 Października 2009 Jeżeli chodzi o mnie to nie dam rady moj budżet na modele w tym kwartale został wyczerpany a planuje jeszcze kupic areo i kompresor wiec sam widzisz:) Jak znajde jakieś fundusze to postaram sie dołączyć na dzisiaj jestem splukany:) Pozdrawiam i życze powodzenia. Oczywiście śledze wasze relacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 12 Października 2009 Autor Share Napisano 12 Października 2009 spokojnie mam na myśli tych co do mnie pisali Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 trzeba przyznać Panowie, że projekt bardzo ładnie się rozwinął, dziś dopisałem kolejną osobę do listy i liczę na to, że to nie koniec (hallo reggy dołączasz do nas?! ) jestem mile zaskoczony licznym Waszym uczestnictwem i zaangażowaniem nie ma to jak obracać się w dobrym towarzystwie Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 22 Października 2009 Share Napisano 22 Października 2009 hallo reggy dołączasz do nas?! No na pewno. Livermore i zestaw blaszek GMM leżą już w domu (mam nadzieję że oba zestawy dotarły bez zarzutu i to właściwe - sam nie widziałem), ale póki co dom jest o 180 km ode mnie Na 1 listopada wracam i wtedy przywiozę je do siebie i zacznę. A póki co śledzę każdą Waszę relację w projekcie Przy okazji - zestaw blaszek był u mnie w 6 dni od złożenia zamówienie mailem i przelewu paypalem! Dzięki Jędrek za podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 22 Października 2009 Autor Share Napisano 22 Października 2009 to super! czekamy Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 15 Listopada 2009 Autor Share Napisano 15 Listopada 2009 tak sobie myślę, że skoro w sprzedaży jest już dragonowski model w 700-tce a zapowiedziany jest kolejny to fajnie byłoby w założeniach rozszerzyć projekt, może znajdzie się ktoś chętny wykonania modelu także w tej skali, co pozostali uczestnicy projektu o tym myślą? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 15 Listopada 2009 Super Moderator Share Napisano 15 Listopada 2009 tak sobie myślę, że skoro w sprzedaży jest już dragonowski model w 700-tce a zapowiedziany jest kolejny to fajnie byłoby w założeniach rozszerzyć projekt, może znajdzie się ktoś chętny wykonania modelu także w tej skali, co pozostali uczestnicy projektu o tym myślą? Jędrek Pewnie, czemu nie. Jeśli tylko znajdą się chętni to śmiało niech dołączają, szczególnie, że projekt PBG 350, pomimo tego, iż wystartował 1,5 miesiąca temu, to w niektórych przypadkach jest on dopiero tuż za linią START-u (vide mój Aaron Ward ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Listopada 2009 Autor Share Napisano 19 Listopada 2009 ok, dorzuciłem dostępny zestaw Dragona w 1:700 do spisu modeli na pierwszej stronie, są jacyś chętni do dołączenia do nas z modelem w tej skali? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 19 Listopada 2009 Share Napisano 19 Listopada 2009 Gdyby był dostępny zestaw w Polsce to już bym po niego pewnie leciał. Niestety jednak nie mogę znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 19 Listopada 2009 Autor Share Napisano 19 Listopada 2009 czyżbyś miał ochotę na więcej niż jeden w 350-ce? Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 27 Listopada 2009 Autor Share Napisano 27 Listopada 2009 nie zniechęciliście się jeszcze Panowie "wspaniałymi" modelami Dragona? przyznam, że sam oglądając zdjęcia okrętów tych dwóch typów mam wręcz przeciwnie... od początku marzył mi się USS Farenholt ale z lenistwa w dorabianiu numeru burtowego na razie pozostanie w strefie marzeń, podobnie jak wczesny Gleaves z rozbudowaną rufową nadbudówką oraz późny z dodanym uzborojeniem, a najlepiej dwa - ten drugi z kanciastą nadbudówką i niską podstawą pod Mk-37 liczę na to, że Dragon będzie eksploatował swoje wypraski tłukąc kolejne okręty więc nie wykluczone, że na coś się jeszcze skuszę Jędrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
reggy Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 Chciałem wszystkim uczestnikom projektu serdecznie podziękować, że się ze mną solidaryzujecie i nie macie czasu podłubać przy Waszych Bensonkach i Gleavesach Niestety sesja+zaliczenia ciśnie do 8 lutego, ale chociaż skumuluję w sobie wenę i żądze modelarskie! A może ktoś coś podłubał? Edit: No tak, ironia losu, od 10 stycznia nie było posta w tematach [PBG], a Epheli wrzucił kolejny odcinek warsztatu akurat jak to pisałem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 16 Stycznia 2010 Super Moderator Share Napisano 16 Stycznia 2010 A może ktoś coś podłubał? Ja się przyznaje - nie podłubałem Molestuję za to Mikasę... nadal... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Halsey Napisano 16 Stycznia 2010 Share Napisano 16 Stycznia 2010 A ja muszę wymienic linki do wszystkich zdjęc z relacji, bo mam inny serwer i stare zniknęły, jednak postęp w pracach nad Buchananem mam spory i pora to opublikowac, jednak do końca brakuje jeszcze troszkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Co tak ucichło w projekcie, albo jest kompletna flauta, albo wszyscy już tylko po kryjomu robią i nic nie raportują :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donalyah00 Napisano 24 Stycznia 2010 Share Napisano 24 Stycznia 2010 Chciałem wszystkim uczestnikom projektu serdecznie podziękować, że się ze mną solidaryzujecie i nie macie czasu podłubać przy Waszych Bensonkach i Gleavesach Jest coś w tym co mowisz... Co tak ucichło w projekcie, albo jest kompletna flauta, albo wszyscy już tylko po kryjomu robią i nic nie raportują :( Flauta czyli nierówna walka z brakiem czasu. Coś tam podłubałem, może uda się wrzucić jescze dziś parę fotek... Pozdrawiam, Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ja Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 A ja po urlopie jakoś tak do ładu dość długo nie mogłem, a jak już doszedłem i zacząłem studiować "blaszki", to zauważyłem, że GMM oferuje dużo więcej elementów niż to jest potrzebne do Buchanana z 1942 roku. No i parę dobrych wieczorów musiałem poświęcić na eliminację tego, co nie trzeba i wynajdowanie tego, co i owszem. A wszystko przez to, że do tej pory takie prościutkie modeliki, takie weekendowe, składałem i w dodatku nieokrętowe. Ale ja twardy jestem i Buchanana skończę, bez obaw. Pozdrawiam Franek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Epheli Napisano 25 Stycznia 2010 Share Napisano 25 Stycznia 2010 No to publikujcie koledzy, bo tak to się wzajemnie nakręcaliśmy a teraz motywacji brak i inne projekty wypełzają z półki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SamP Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Dzieje się tu coś? Za jakiś czas będę potrzebował eskorty do TF-18 z kwietnia 1942 czyli DD-433, DD-434, DD-435, DD-436. Jakieś postępy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi