irizar Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 Witam, Mam problem z wyborem odcieni na grill i tak pomyślałem, że współpraca między nami (użytkownikami) pomoże zdecydować się jaka odcień pójdzie na gril. Potrzebuje tylko na te dwa żebra wyżej, ponieważ te na dole są w takiej samej odcieni jak zderzak i rama. Odcienie pokazuje tylko te co są dostępne w sklepie. Fotki Oryginału: fot. www.patrickvdhoeven.nl Teraz Odcienie 1. Tamiya x5 X-5 Green 2. Tamiya x25 X-25 Clear Green 3. Tamiya x28 X-28 Park Green 4. Tamiya xf4 XF-4 Yellow Green 5. Tamiya 85020 TS-20 Metallic Green 6. Tamiya 85022 TS-22 Light Green 7. Tamiya 85035 TS-35 Park Green 8. Tamiya 86008 PS8 Light Green fot. www.mojehobby.pl PS. Tak mi może będzie łatwiej wybrać, każdy inaczej widzi te odcienie ;) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Alvaro92 Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Jak na moje oko to nr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Odcienie na fotografiach mogą mieć niewiele wspólnego z rzeczywistością - wystarczy nieco inaczej ustawiać balans bieli, lub też sam aparat dobierze inny balans. A jeszcze mniej wspólnego z rzeczywistością mają "wzorniki" Tamki w necie... Bierz na oko, bo i tak to zabawa w chybił-trafił. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Diesel fan Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Jak dla mnie, również odcień nr 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 21 Marca 2010 Autor Share Napisano 21 Marca 2010 Dzięki za podpowiedź, dla numeru 4 i tak były 5 głosów z obrazka z neta najbardziej pasuje. Potem wygrywał numer 7. Ale można jeszcze głosować Z tymi odcieniami to zawsze taki problem jest, ale jak piszesz na "chybił-trafił" Głosy dużo pomagają bo wiem co wybrać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bodzio Napisano 21 Marca 2010 Share Napisano 21 Marca 2010 Dla mnie też nr. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orfeusz Napisano 25 Marca 2010 Share Napisano 25 Marca 2010 Dla mnie też 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 28 Kwietnia 2010 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Taka mała aktualizacja Felgi nie są jeszcze przyklejone SS-y. Niebawem duża sesja zdjęciowa. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 28 Kwietnia 2010 Share Napisano 28 Kwietnia 2010 Witaj! Jak na moje oko to podwozie wygląda świetnie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 17 Maja 2010 Autor Share Napisano 17 Maja 2010 Witam, Skończyły się Matury ( Tylko czekać na wyniki pisemnych ) - ustne zdane. Więc ruszyłem do ataku z modelem. Miałem trochę kłopoty ze spasowaniem przednich nadkoli do zderzaka, ale jakoś chyba się udało. Będę teraz stopniowo wrzucał zdjęcia na Warsztacie mam: - po szpachlowana dachówka wnętrza, - fotele Rkowskie, (żywica) - górna szafeczka, (żywica) - Glob od kabiny Nic tylko robić Na kabinie są uszczelki na szybach tez z żywicy. Wszystko z żywicy jest za kupione od Smal Trak'a. Podczas walki łączenia zderzaka z nadkołami odpadła rura łącząca turbinę. Wał nie ma, ponieważ drobny wypadek przy pracy. No to lecę z fotkami: Na fotkach widać, że bliźniaki odskoczyły jutro to poprawię. Baki Paliwowe: Pozdrawiam, krytyka mile widziana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Fajnie się to wszystko prezentuje Czekam na wnętrze i kabinę Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Model zapowiada sie obiecujaco. Troche dziala mi na nerwy krzywa rama (mysle, ze to wina Italeri, bo tez tak kiedys skleilem). Poza tym to sam pomysl na model bardzo mi sie podoba. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 17 Maja 2010 Share Napisano 17 Maja 2010 Witam po pierwsze gratuluje matury ustnej. po drugie ram w porządku kolorek super,ogólnie model zapowiada się bardzo ciekawy. Pozdrawiam Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Nie wiem czy wcześniej toś o tym wspominał ale : rama wydaje się być krzywa( nie dotykające ziemi koło). Ten biały pasek pomalowany tak se. Od dołu "otworki" są całkowicie zamalowane a wyżej co jakiś czas je widać. Poza tym wygląda ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Dzięki za komentarze ;) Truckerek93 Rama to moja wina bo trochę gapa jestem, ale teraz nie wiem czy da się to poprawić? Nie chcę też kombinować bo mogę zepsuć. Jaki biały pasek? A gdzie te otworki jeśli możesz zaznaczyć? Jeszcze widzę, że mi do takich projektów daleko, ale się staram. Wspomnieli już o krzywej ramie, ale jak pisałem wyżej. Koła normalnie dotykają ziemii. Widocznie jak szpachlowałem i już łączyłem na samym początku to mogłem bardziej się przyglądnąć Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Na kabinie są uszczelki na szybach tez z żywicy. Wszystko z żywicy jest za kupione od Smal Trak'a. Rozwiń temat tych uszczelek z żywicy, masz jakies zdjecia? Robiłem dla siebie takie uszczelki odlewane z żywicy i jest to całkiem przyjemny temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 18 Maja 2010 Autor Share Napisano 18 Maja 2010 Są to uszczelki, a w zasadzie owiewki tak prezentuje się żywica: Tak na kabinie: Po co owiewki są? Dowiedziałem się od paru źródeł - jak mamy otwarte okno to wiatr hałasuje, owiewki powodują, że jest ciszej. Tak prezentuje się w 1:1 fot. www.v8power.nl Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voseba Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 ehhh, myslalem ze piszesz o gumowych uszczelkach od szyb:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 18 Maja 2010 Share Napisano 18 Maja 2010 Chodzi o te miejsce w którym będziesz przyklejać atrape/grill. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikokot Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
truckertom Napisano 21 Maja 2010 Share Napisano 21 Maja 2010 Dopinguje i czekam na postępy bo bardzo jestem ciekaw efektu koncowego:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 23 Maja 2010 Autor Share Napisano 23 Maja 2010 Dziękuje za komentarze Pomalowane wnętrze, drobne detale będą malowane pędzelkiem. To jeszcze nie całe wnętrze Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuba115 Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Mnie ten kolor nie przypadł do gustu morze jak przybędzie detali to się jakoś ożywi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Napisano 23 Maja 2010 Share Napisano 23 Maja 2010 Czemu nie przerobiłeś bocznej ścianki wnętrza od strony kierowcy, to co Ty dałeś to jest od 4-ki. źródło Scania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 23 Maja 2010 Autor Share Napisano 23 Maja 2010 Czemu nie przerobiłeś bocznej ścianki wnętrza od strony kierowcy, to co Ty dałeś to jest od 4-ki. źródło Scania Dzięki Wiem, że to z 4óki. Ale nie potrafiłem tego zmienić. Tak raczej już zostanie. A tak jaki pomysł, żeby to zmienić zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi