subgrafik Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Serwus. Lost in Africa CMP Quad tractor Canadian Military Pattern Cab No"?" aka Morris Quad Gun Tractor ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Rozwodzic sie nie bede, co widac to widac, (dalem wieksze fotki wiec sorki, ze sie pewnie wieki laduje,)... O ile ktos warsztatu nie kojarzy to w skrocie: - model Tamiya starszy ode mnie - blaszki Eduarda - dodatki Tamiya, Legend, Accurate Armour oraz Magic Sculp - troche wlasnego wkladu (niewiele) - malowany Gunze i Vallejo w wiekszosci chyba pedzlem nawet jakos - oleje mix, filtry i pigmenty miga, i inne modelarskie bajerki to co kazdy dzis uzywa, - podstawka klasyk: ramka ikea, balsa, pianka do uszczelniania, klej do plytek i roznorodne inne syfki, pigmenty na to washe filtrami miga (warte polecenia te filtry wlasnie do malowania i cieniowania podstawek i mocno pigmentowanych powierzchni) Jak zawsze wiele zrobic mozna bylo lepiej. Mozna - ale, ze juz nowe rzeczy ciagna, a czas to pieniadz to koniec. Kolor bardziej niemiecki nizli to chlopcy z wysp stosowali, ale ze styrany i zielony przebija moze przejdzie. Poza kolorem mnie najbardziej razi jednak za male ugiecie oponek, okropne zawiasy w drzwiach, te pakunki "coponiektore" troche nie teges (pierwsze me rzezby) no i generalnie troche za ciemny i za bardzo styrany... ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ troche slabego detalu w koncu na deser sama maszyna Przy okazji dziekuje wszystkim co mnie w warsztaciku wspierali, i wierzyli ze uda sie to skonczc. Milego dnia i mam nadzieje, ze chociaz troche milo sie zerkalo na ta pustynna pokrake... Ciao Pawel PS. Sorki ze takie tlo na fotkach slabe i brudne ale mam nadzieje ze nie rzutuje na odbior samego modelu az tak bardzo. Chcialem jak najbardziej naturalnie go pokazac. PS2. Fotki generlanie gorszej jakosci chyba niz zwykle ale ze bylem we wroclawiu tylko na chwile nie mialem swej aparatiwy korzstalem z zastepczego sprzetu szwagra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 (edytowane) Cholera jasna! Robi wrażenie. Gdyby nie tło to momentami co ja piszę cały czas wygląda jak prawdziwy. Świetna plandeka, pakunki też wyglądają autentycznie, ładnie wycieniowane. No i czajniczek z przeznaczeniem na "five o clock". Ekstra model!!! Edytowane 30 Czerwca 2009 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knightrider Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Super model gratulije! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jacekkarolczak Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 ZAJEFAJNY!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drak Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 jest mega. gratuluję. piękna maszyna. tylko czy mi się wydaję że przedni reflektor jest zamalowany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jachud3 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Prędzej zakurzony. Zobacz, jak szyby są upaćkane piachem... Gratuluję fajnego modelu bardzo mi się podoba wyciekający olej (?) z tych kanistrów na przedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dweler Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 nooo super,pieknie utyrany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazio Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Aż szkoda, że on tylko na takiej miniwinietce stoi... Dałeś to, co jest ważne przy eksponowaniu prac, czyli "taki mały smaczek przykuwający uwagę oglądajacego" - czajniczek five o'clocków . Pewnie herbaciarze musieli by go czyścić przed każdym użyciem, ale nic to . Całość malarsko mnie się podoba, "troczenia" oki, tylko kolor zapasówki zbyt ciemny. Dodajesz do czarnej odrobiny szarości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2009 Bardzo dziekuje wszystkim za mile slowa, z racji dlugosci pracy nad modelem raczej go juz tak nie postrzegam na powiedzmy "rozowo"... Nie mniej bardzo sie ciesze ze sie tak podoba. kaziu co do oponki to "for siur" czarna nie jest zreszta wg prawidel malarskich z czarna sie w ogole ograniczam bo splaszcza (jak i biala) kolory. Generalnie malowanie GUMY to temat na niezle warsztaty i mysle ze jeszcze pare modeli uplynie nim sie tego naucze by naturalnie to wygladalo... nie mniej dzieki za uwage Pawel teoretyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicio1d Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Łoł, ostro go ściorałeś, superowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 Elegancko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 oglądając ten model po pracu czuję się tak samo zmęczony jak on Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imek46 Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 No cóż po obejrzeniu stwierdziłem, że czas odejść na modelarską emeryturę. Piękny i świetnie wykonany model. GRATULUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boozy Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 O to ten długi projekt kiedy ja zaczynałem modelarstwo. Ciesze sie, że go ukończyłeś. Świetna robota. Brudzenie jak i wszelka dewastacja powala, Gratulacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 30 Czerwca 2009 Autor Share Napisano 30 Czerwca 2009 Gracias Amigoes. aaa tak patrze i w sumie zgodze sie z faktem ze sama podstawka, szczegolnie jej kolor i dostawka z ramki z ikea sa mocno dyskusyjne. Popracujemy i nad tym. Dzieki raz jeszcze pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gościu Napisano 30 Czerwca 2009 Share Napisano 30 Czerwca 2009 za ciemny deczko, ale u góry. i za bardzo styrany... a w życiu ! A przeklnij się, i więcej tak nie pisz Żal, a takie fajowske fotke Ci wkleiłem.Jakis jegomość z rondlem i gołą klatą, z łokciem w oparciu nadałby się;) A czajnik TO JEST TO... Jak to mawiał Grzegorz Brzęczyszczykiewicz, a już ktoś wczesniej zauważył...Fajfokloki zakichane p. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
subgrafik Napisano 1 Lipca 2009 Autor Share Napisano 1 Lipca 2009 A przeklnij się, i więcej tak nie pisz Mr. Green wiecej tak nie zrobie hehehe I dzieki za komentarz Gosciu pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 2 Lipca 2009 Share Napisano 2 Lipca 2009 NICE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emil98 Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Model bardzo fajny swietnie utatlany . mam tylko pytanie jako że obecnie robie takiego samego moriska z ta roznica ze w 1:72 .Jakiego koloru sa siedzenia bo instrukcja proponuje mi field green no ale przecież w pustynnym malowaniu beda chyba inne z gory dziekuje za odpowiedz pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1970 Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Super , malowanie powala ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo G. Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 EXTRA !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stroju Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Potrójna złota łopata za wykopki roku! Temat z przed ponad dwóch lat, skąd mamy wiedzieć czy autor nada żyje... Tak na poważnie to wszelkie pytania o stare modele to najlepiej przez pw do autora wysyłać, będzie pewność że (jeśli żyje) zauważy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norick Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 (edytowane) takiego samego moriska z ta roznica ze w 1:72 .Jakiego koloru sa siedzenia bo instrukcja proponuje mi field green no ale przecież w pustynnym malowaniu beda chyba inne z gory dziekuje za odpowiedz pozdrowienia Morrisek to to nie jest, Italerii blednie go nazwala, Raczej Ford. Tu masz Morriska. Fotele beda takie same..nikt ich nie malowal ani nie zmienial brezentu Stroju nie on go wykopal edytowalem fotke by sei otwierala wlasciwa Edytowane 25 Października 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eljazz Napisano 25 Października 2011 Share Napisano 25 Października 2011 Nigdy mi się nie podobał ten samochód ale dzięki twojej kapitalnej miniaturze, zmieniam zdanie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil83 Napisano 26 Października 2011 Share Napisano 26 Października 2011 Świetny model. Kopara opada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi