Skocz do zawartości

Kingtiger Porsche Turret w/Zimmerit Pz.Ers.Ausb. Abt. 500

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Lewa gąska jest chyba nadmiernie przekrzywiona...

Kwestia luzów koła napinającego. Właśnie wlałem w jego mocowanie klej i ustawię gąskę tak jak ma być. Czyli poprawione - dzięki za uwagę.

jednak jest małe ale może w rzeczywistości tak nie wygląda ale niestety na zdjeciach zęby gąsienic strasznie dają po oczach i odciągają uwage.

Fakt, na szczególnie na ostatnich zdjęciach. W rzeczywistość jest hmmm... powiedzmy że widać tą "stalowość" ale nie świeci się ona jak na dyskotece ;) Pewnie lekko pigmentów zęby złapią na koniec i trochę zgasną.

Dzięki za komentarze

Napisano

Moze warto przyciemnic okolice wlotow/wylotow powietrza do silnika. Skoro obieg byl wymuszony to musial sie tam pojawiac specyficzny "syf". Teraz te siatki wygladaja na fabrycznie czyste, a widac ze czolg byl "jezdzony".

Reszta miodzio.

Pozdr.

Pawel

Napisano
musial sie tam pojawiac specyficzny "syf"

Pojawi pojawi

Fajne kamo, jakim aerkiem go pomalowałeś?

Malowałem H&S Evolutinon Silverline. Kupiłem wersję Solo, czyli tylko z dyszą 0,2 mm i czasami przy akrylach potrafi zastrajkować jak się zrobi dłuższą przerwę w sesji malarskiej. Ale ogólnie jest miodzio, nie pluje nic na boki.

Dzięki za komentarze! Obecnie męczę figurki ;)

Napisano
Malowałem H&S Evolutinon Silverline. Kupiłem wersję Solo, czyli tylko z dyszą 0,2 mm i czasami przy akrylach potrafi zastrajkować jak się zrobi dłuższą przerwę w sesji malarskiej. Ale ogólnie jest miodzio, nie pluje nic na boki.

Tak, maluję nim moją leopardynę w [bF] i potwierdzam spostrzeżenia.

Plamki maluję akrylami bardzo wąskim strumieniem i jak się sesja malarska przedłuża, to się aero "zacina". Pędzluję wtedy wylot dyszy i koncówkę igły Wamodem i sytuacja wraca do normy.

Ale generalnie również jestem z niego bardzo zadowolony.

Napisano

Ostatnia odsłona warsztatu przed galerią, zostały już tylko pigmenty i podmalowanie figurek.

DSC_3697.jpg

DSC_3702.jpg

DSC_3703.jpg

DSC_3709.jpg

DSC_3712.jpg

Napisano
Reggy jak ty to robisz, że tobie dobrze oczy na figurkach wychodzą?

Przyłączam się do pytania Może jakiś mały tutorial ?

Napisano

Dzięki za komentarze ;)

Pfff, mi dobrze oczy wychodzą? Wątpię. ;) A robię to prosto, białą Vallejo pędzelkiem maluje kształt oka, w to czarna kropka, cielistym z grubsza poprawiam i zapuszczam kroplę mocno rozcienczonej sienny palonej w okolice oka. Jak figurka jest dobrze odlana, to powinno dobrze otoczyć oko robiąc dużo roboty za nas.

Napisano

nom, kukły jak z auchan, jak bonie DYDY( na tyle co mnie mazurkas pozwala), Piotłek zgas z łaski swojej tego pasiaka...to tyli z munDZenia ode psui ;)

p.

psuja

Napisano
Piotłek zgas z łaski swojej tego pasiaka

Nie ;) Wyrazisty jest śliczny!